Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

καταιγισμΟς αποκαλΥψεων - Ολα στα φΟρα - κρατΑτε σημειΩσεις



Τα μπλογκ, οι ομάδες του γκουγκλ, ο τύπος, οι ΜΚΟ, τα κόμματα, τα μολύβια πήραν φωτιά και τα πληκτρολόγια γράφουν ασυγκράτητα. Αδύνατο να προλάβω να διαβάσω όλα όσα γράφονται αυτές τις μέρες. Μεταφέρω λοιπόν εδώ πέρα, στο Μιξεράκι μου, αυτά που θέλω να ξαναδώ με περισσότερη προσοχή, άλλα για να τα θυμάμαι και άλλα για να τα ψάξω λιγουλάκι παεαπάνω, μερικά είναι έναυσμα για σκέψη, μερικά για γέλιο, τα πιο πολλά για κλάμματα...

-->> τέρμα η εσωστρέφεια, ο πολίτης ξεσηκώνεται
------------

-->> Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τις ταρζανιές του ΥΠΕΧΩΔΕ μπορεί να γίνει;
Karolos Polsemanoglou
------------
-->> Ας μαθάινουμε πληροφορίες και ας τα καταγράφουμε στο πόρταλ σαν μορφή συμπεράστασης αν δεν μπορούμε πάντα να πηγαίνουμε παντού. Και η μετάδοση είναι εξίσου σημαντική. Να μαθαίνει ο κόσμος. Είμαι σίγουρη ότι ούτε καν όλοι οι δημότες Γαλατσίου δεν θα ξέρουν τι καλά καλά συμβάινει. Ανάλογο θέμα υπάρχει και με ένα παλίο βιομηχανικό κτήριο στο Χαλάνδρι. Δεν ξέρω περισσότερα άλλά σίγουρα είναι πολλά γύρω μας. Να έχουμε τα μάτια μας και αυτιά μας ανοιχτά να τα "σκαλιζουμε" και τα μαθαίνουμε.
nik.
------------
-->> χθες συζητώντας με φίλους έμαθα και κάτι άλλο που κι εκεί πρέπει να δραστηριοποιηθούμε..
Είχα ακούσει για τα συμφέροντα της Πάρνηθας πως από τους κύριους διεκδικητές ήταν και η Εκκλησία της Ελλάδος που ήθελε τον αποχαρακτηρισμό της γης πατώντας πάνω σε έναν νόμο περί ολυμπιακών έργων... (καταλάβατε πόσα δεντράκια κοπήκανε)... Η περιοχή γύρω από το κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου είχε χαρακτηριστεί αναδασωτέα... με τον προηγούμενο νόμο που ανέφερα έγινε η επέκταση και η ολοκλήρωση του έργου... Μετά το πέρας του ολυμπιακού πνεύματος... το κράτος αρωγός των ιδιωτικών συμφερόντων πούλησε το γήπεδο σε ιδιώτη...Sierra Χαραγκιώνη. Ο οποίος θέλει να κάνει εμπορικό κέντρο το γήπεδο τύπου The Mall... όμως οι δημότες του Γαλατσίου ζητούν, εφόσον αλλάζει η χρήση του οικοπέδου να ανακηρυχθεί και πάλι αναδασωτέα η περιοχή... Μήπως είναι στιγμή να υποστηρίξουμε τους δημότες του Γαλατσίου;;;;... Αν υπάρχει κάποιο άτομο που να ξέρει περισσότερα.. να μας πει....
Alexandros Grock
------------
-->> Αν το άρθρο 24 πειράχτηκε ελαφρώς είναι ότι οι ΜΚΟ συνδιαλέχτηκαν με το Βενιζέλο. Και μη μου πείτε ότι ακουστηκαν ή έδρασαν πολύ οι ΜΚΟ με τις καταστροφές της Ολυμπιάδας. Εκ των πραγμάτων οι ΜΚΟ δε μπορουν να κάνουν πολλά πράγματα αφου από τη φύση του χορηγούνται από ιδιωτικές εταιρίες όλων των ειδών και από κρατικές επιδοτήσεις, πόσο κοντρα θα πάνε σε αυτούς που τους συντηρούν;
eleftheroi xoroi
------------
-->> Προοριζόταν για Μητροπολιτικό Πάρκο σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας αλλά με τα χρόνια ακούστηκε ότι ένα τμήμα του θα πάει για πολυτελείς κατοικίες..(μεγάλη η αξία δίπλα στην θάλασσα) και κάποια κτήρια εμπορικής χρήσης. Έχει γίνει νομίζω ήδη κάποιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός κιόλας. Γενικά ο αρχιτεκτονικός χώρος επειδή τα πάιρνει πρέφα νωρίτερα λόγω διαγωνισμών αντιδράει κατά καιρούς με δημοσιευσεις για όλα αυτά (μουσείο ακρόπολης πιο παλιά, Ελληνικό, για τις μεταφορές συντελεστή στην Κηφισίας ακόμα παλαιότερα, αλήθεια πως χάθηκε εκείνος ο χώρος πρασίνου στην συμβολή της Αλεξάνδρας με την Κηφισίας για να γίνουν γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής, κτλ κτλ κτλ) αλλά απλά τον θεωρούν πλέον "γραφικό". Με μια προεσκόπιση σε παλιά αρχιτεκτονικά περιοδικά μπορείς να ανακαλύψεις πολλά πράγματα που ήταν κάπως να γίνουν και έγιναν κάπως αλλιώς. Σκέφτομαι να το ξεκινήσω για ..ιστορικούς και όχι μόνο λόγους...
nik.
------------
-->> Ναι όντως, σε πρώτη φάση πρέπει να αναζητάμε αυτές τις προκλητικές περιπτώσεις των χώρων που προορίζονται για πράσινο και καταλήγουν σε τσιμέντο. Και με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι η Εκκλησία ή οι εκπρόσωποι της κοντεύουν να γίνουν οι νέοι Εμποροι-Μαφία δεν ξέρω τι..
nik.
------------
-->> Το Χωροταξικό του Τουρισμού που κατέθεσε προς συζήτηση το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί την μεγάλης κλίμακας δόμηση παραθεριστικής κατοικίας σε όλη την Ελλάδα, με ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

Μας αφορά όλους! Αν προχωρήσει η ιδέα της αδιάκριτης προώθησης της παραθεριστικής κατοικίας θα προσθέσουμε στην ανεξέλεγκτη εκτός σχεδίου δόμηση κατοικιών την ανεξέλεγκτη εκτός σχεδίου δόμηση μεγάλων συγκροτημάτων παραθεριστικής κατοικίας.
Ο επίσημος φορέας των ξενοδόχων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, έξι περιβαλλοντικές οργανώσεις εθνικής εμβέλειας, δεκάδες άλλοι φορείς, 40 ακαδημαϊκοί, εκατοντάδες πολίτες, αλλά και ο ίδιος ο μελετητής που εκπόνησε τη μελέτη επί του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τον Τουρισμό έχουν επίσημα τοποθετηθεί θεωρώντας το προτεινόμενο βαθύτατα προβληματικό.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού σας καλεί να πάρετε και εσείς θέση με την υπογραφή σας.

Δείτε το κείμενο συλλογής υπογραφών και συμπληρώστε την σχετική φόρμα.

Παρακαλούμε προωθείστε το παρόν κείμενο σε όσους περισσότερους πολίτες και φορείς μπορείτε.
------------
-->> δύο προτάσεις που μπορούν να συμπεριληφθούν στο κείμενο - από τη σημερινή ελευθεροτυπία οι οποίες προέρχοντες από συλλόγους - να δεσμευτούν οι ελεύθεροι χώροι (Ελληνικό, Ελαιώνας Γουδή κλπ) για να διπλασιαστεί το αστικό πράσινο σε μία τετραετία, καθώς και να κηρυχθεί η Αττική σε 10ετή κατάσταση έκτακτης περιβαλλοντικής ανάγκης ώστε να ειναι καθε επόμενη κυβέρνηση δεσμευμένη!
paraxeno
------------
-->> Τι πιστεύει η ομάδα για κάποια ηλεκτρονική διαμαρτυρία, για το θέμα του Κατράντζου; Να μία πρώτη λίστα διευθύνσεων:

mayor@cityofathens.gr
press@cityofathens.gr
info@cityofathens.gr
contact@ecclesia.gr

Στην ιστοσελίδα μάλιστα του δήμου Αθηνών, διαβάζουμε τα εξής:

"Στα πλαίσια της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην πόλη μας, στην επιστροφή σε ένα υγιές, πιο φυσικό και πιο ανθρώπινο περιβάλλον, η ανάγκη για την αύξηση του πρασίνου στην Αθήνα, και στα 7 διαμερίσματα του Δήμου, είναι επιτακτική. Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή προωθεί όχι μόνο την αναδάσωση και την αναμόρφωση των ήδη υπαρχόντων χώρων πρασίνου, αλλά προχωρεί και σε δημιουργία νέων, πραγματοποιώντας απαλλοτριώσεις, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις δεντροστοιχίες και τους θάμνους στις οδούς, στα πάρκα και στις πλατείες... Σημαντικό είναι επίσης να σημειωθεί ότι δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι τα πάρκα και τα άλση μιας πόλης, έχουν ζωή και αξία, όταν οι κάτοικοι ζούνε, κινούνται και περνούν ώρες μέσα σ΄ αυτά. Γι' αυτό το λόγο κατά τις αναμορφώσεις των αλσών προωθούνται και παρεμβάσεις περιβαλλοντικού και οικολογικού χαρακτήρα, όπως π.χ. στο Άλσος της πρώην Χωροφυλακής... Στο νέο άλσος κατασκευάστηκαν διάδρομοι περιπάτου, τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια, και δημιουργήθηκαν τρεις λίμνες με πάπιες και χήνες, ενώ φιλοξενούνται περισσότερα από 250 ωδικά πτηνά και τρία Σκυριανά αλογάκια...."
www.cityofathens.gr/portal/site/AthensPortal/

Τα συμπεράσματα δικά σας. Προσωπικά, το βρίσκω θλιβερό ότι ο Δήμος αντιλαμβάνεται ως οικολογική δράση την φυλάκιση 250 πουλιών, και μιλάει (με το γνωστό χαζοχαρούμενο ύφος) για "φιλοξενία"... Μεταξύ άλλων, "φιλοξενία" σημαίνει ότι θα τα "σουτάρουν" όταν τελειώσουν τα χρήματα ή βρουν κάτι άλλο να ασχοληθούν. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες πολιτικοί αντιλαμβάνονται την άγρια ζωή και την φύση ως παιδική χαρά. Ό,τι δεν κάνει για παιδική χαρά, όπως π.χ., τα ζώα της Πάρνηθας, είναι λιγο-πολύ άχρηστο...

Για το Ίδρυμα (κατά άλλες πηγές, Φιλανθρωπικό Σωματείο ή Κληροδότημα, που είναι διαφορετικά πράγματα) βρήκα την παρακάτω διεύθυνση. Θα έλεγα να είμαστε επιφυλακτικοί, μέχρι να βρούμε αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.

Κληροδότημα Μαρίας Σ. Κασιμάτη
Λυκούργου 9,
10551
Αθήνα
Τηλ. 3249007

Πηγή μου είναι η βάση δεδομένων ΙΕΜΑ, και η ιστοσελίδα που παραθέτω. Το Ίδρυμα-Kληροδότημα χορηγεί υποτροφίες για καλλιτεχνικές σπουδές. www.iema.gr/
George Hassiotis
------------
-->> «Συμφέρον και ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Ως εδώ, φτάνει πια».
«Δεν θα αφήσουμε τους λίγους να φυλάνε τα πρόβατα»
------------
-->> ΟΜΑΔΑ ΚΡΟΥΣΗΣ θα καταγράψει αυθαίρετα επιχειρήσεων και θα ασκεί διώξεις
Εισαγγελείς στις παραλίες

«Απόβαση» στις παραλίες της Αττικής κάνει κλιμάκιο της Εισαγγελίας Αθηνών με προφανή σκοπό να αποψιλώσει τις πλαζ από καταληψίες άνευ αδείας, να προστατεύσει την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στις ακτές και να καταγράψει τα αυθαίρετα τα οποία φυτρώνουν σαν μανιτάρια προς τέρψιν των κερδοφόρων επιχειρήσεων.
------------
-->> «Το ταμείον είναι μείον», γι' αυτό «και τσιμέντο θα γίνει» ένα κομμάτι στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού που προορίζεται για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου.
Φιλέτα» τσιμέντου στο Ελληνικό
------------
-->> Μόνον πράσινο στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό και δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 5.300 στρεμμάτων, χωρίς την πρόβλεψη για οικιστική αξιοποίηση περίπου 1.000 στρεμμάτων που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Σημίτη και είχε αποδεχθεί η σημερινή ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.
Κ. Καρτάλης: Μόνο πράσινο

Η ανατρεπτική πρόταση διατυπώθηκε από τον Κώστα Καρτάλη, αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη χθεσινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου), για την παρουσία της μελέτης με θέμα «Το μέλλον της Αττικής».

Με την ιδιότητα του τέως προέδρου και υπό την παρουσία της σημερινής προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ Μαριλένας Κοπά, ο Κ. Καρτάλης εξήγησε ότι «στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την πυρκαγιά της Πάρνηθας θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις για την αξιοποίηση του Ελληνικού, γιατί η πόλη έχει χάσει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει τις υψηλές θερμικές πιέσεις εξαιτίας της αλλαγής του μικροκλίματός της». Με την πρόταση συμφώνησε η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, η οποία άλλωστε έχει από χρόνια ταχθεί κατά της οικιστικής ανάπτυξης στο Ελληνικό.

Ο Κ. Καρτάλης ανέπτυξε τις 12 προτάσεις τού ΙΣΤΑΜΕ για την προστασία του δασικού πλούτου και αποκάλυψε ότι οι πόροι που διατίθενται για τη δασοπροστασία μόλις φθάνει το 0,4% του ΑΕΠ. Επικαλέστηκε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών σύμφωνα με την οποία στη δεκαετία 1991-2000 η αστικοποίηση αυξήθηκε κατά 11,5%. Ζήτησε τη δημιουργία «πράσινου ταμείου» σε επίπεδο αυτοδιοίκησης για τη συγκέντρωση πόρων που θα διατεθούν αποκλειστικά για έργα πράσινου και αναδάσωσης, καθώς και τη λειτουργία παρατηρητήριου για τα δάση που θα υποβάλλει εκθέσεις κάθε χρόνο στις 28 Ιουνίου, ημέρα που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα.

------------
-->> Τραγωδία στην Πάρνηθα και στους σχεδιασμούς της Πολιτείας
Κώστας Συνολάκης: Συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Η εμφάνισή του στα media συνήθως σημαίνει ότι κάποιο μεγάλο κακό μάς έχει βρει... Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Κώστας Συνολάκης, με διδακτική πείρα χρόνων στις ΗΠΑ, σχολιάζει τα ελληνικά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, όπως η πρόσφατη φωτιά στην Πάρνηθα, οι πολιτικοί που... ηγούνται των επιχειρήσεων διάσωσης αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια που, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, ψάχνουν «ειδικούς» για να σχολιάσουν το θέμα, οι οποίοι, όμως, συνήθως αποτελούν τον ορισμό τού «άσχετου» και του «ξερόλα»...
------------
-->> Στα Πίσω Εδρανα

*Το αναξιόπιστο κράτος
*Τα σκουπιδοχάλια του

------------
-->> SOS από ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Greenpeace και WWF * Συνέπειες ίσες με διπλάσια ΙΧ
Η Αθήνα έμεινε χωρίς... θερμοστάτη

Του ΦΙΛΗ ΚΑΪΤΑΤΖΗ


Παραπλήσιες με τον διπλασιασμό του στόλου των αυτοκινήτων στο λεκανοπέδιο είναι οι συνέπειες που θα δεχτούμε από το θερμικό φορτίο λόγω της απώλειας του δάσους στην Πάρνηθα, του σημαντικότερου μηχανισμού μείωσης της θερμοκρασίας που είχαμε στη διάθεσή μας!
Στη συνέντευξη Τύπου χθες τονίστηκε η ανάγκη να μειωθεί το θερμικό ισοζύγιο της πόλης με τα εξής μέτρα:

* Περιορισμό στο μέγιστο δυνατό της οικοδόμησης
* Αμεση υιοθέτηση και εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για την ενεργειακή ποιότητα των κτιρίων
* Μετατροπή των ελεύθερων και αδόμητων χώρων της Αθήνας σε ψυχρές οάσεις
* Μείωση της θερμοκρασίας της επιφάνειας της πόλης με χρήση φυτεμένων στεγών και ψυχρών χρωμάτων στις οροφές των κτιρίων
* Κατάλληλη χρήση υλικών στους δρόμους, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους
«Η λάθος επιλογή υλικών σε κτίρια και δρόμους και η συνεχώς αυξανόμενη χρήση των Ι.Χ. επιβαρύνει σημαντικά τη θερμοκρασία του Λεκανοπεδίου, όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας», είπε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, διευθυντής της Greenpeace.

«Τα συγκεκριμένα μέτρα που προτείνουν οι καθηγητές του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αθηνών πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα», πρόσθεσε ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF-Eλλάς.
------------
-->> Ήρθε η ώρα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Αν εμείς οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν παλέψουμε για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής μας, δεν πρόκειται να το κάνει κανείς για εμάς. Γι αυτό:
Πήραμε την πρωτουβουλία να συντάξουμε ένα λιτό αλλά απαιτητικό κείμενο συλλογής υπογραφών με στόχο να πιέσουμε για την προστασία του πράσινου που έχει απομείνει και την δημιουργία νέων "πράσινων" χώρων. Κατεβάστε το κείμενο από εδώ και διαδώστε το στη γειτονία σας, στους χώρους εργασίας σας, στα blogs σας κτλ.
Ο δήμος Αθηναίων συμφώνησε να αποχαρακτηριστεί από χώρο κοινόχρηστου
πρασίνου, το κομμάτι στη συμβολή των οδών Αιόλου και Σταδίου, προκειμένου να χτιστεί κτίριο 2430 τετραγωνικών!! Δε σκοπεύουμε να το αφήσουμε και αυτό να γίνει τσιμέντο.
Ραντεβού όλοι το Σάββατο στις 11 το πρωί στο χώρο για να οργανώσουμε την αντίδρασή μας.
Αύριο, όσοι βρεθούμε στη συναυλία για την Πάρνηθα, να μαζέψουμε υπογραφές και να συναντηθούμε στην Κλαυθμώνος στις 7.00μ.μ. να βρεθούμε και να οργανωθούμε για τοη συναυλία αλλά και το Σάββατο.
Να μην αφήσουμε άλλον ένα χώρο στο κέντρο της Αθήνας να γίνει τσιμέντο. Να προστατέψουμε τα δάση και τους χώρους πρασίνου σε όλη την ελλάδα.
clopy
------------
-->> 4 KEIMENA:

Τσιμέντο να γίνει
«Φιλέτα» τσιμέντου στο Ελληνικό
Κ. Καρτάλης: Μόνο πράσινο
Στου ΥΠΕΧΩΔΕ την πόρτα όσο θέλεις βρόντα...

------------
-->> ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Σύνταγμα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/07 στις 19:30
...μεγάλη συναυλία-συγκέντρωση για την προστασία των δασών και των δημόσιων ελεύθερων χώρων με κεντρικό σύνθημα: ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ! ΝΑ SOSουμε ΟΣΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, διοργανώνεται την Παρασκευή στις 13 Ιουλίου στις 7:30 το βράδυ στο Σύνταγμα από το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, από την δημοτική κίνηση Αθήνας «Ανοιχτή πόλη», την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και τους συμβασιούχους πυροσβέστες με τη στήριξη των Ρ/Σ «ΜΕΛΩΔΙΑ», «105,5 στο κόκκινο», «εν λευκώ» και «Best»:
Τη συναυλία έχουν δηλώσει μέχρι τώρα ότι στηρίζουν επίσης οι εφημερίδες ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΑΥΓΗ, και η ΓΣΕΕ, η ΟΤΟΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομίας, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΕΤ-ΟΤΕ και οι σύλλογοι εργαζομένων στην ΕΘΝΙΚΗ και στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ.
Στη συναυλία θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς οι εξής καλλιτέχνες:

Χρόνης Αηδονίδης
Καλλιόπη Βέττα
Φοίβος Δεληβοριάς
Ελελεύ
Χρήστος Θηβαίος
Γυμνά Καλώδια
Γιάννης Ιωάννου
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Κίτρινα Ποδήλατα
Γιάννης Κούτρας
Κώστας Λειβαδάς
Locomondo
Σωκράτης Μάλαμας
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Μανόλης Μητσιάς
Θάνος Μικρούτσικος
Ανδριάνα Μπάμπαλη
Δανάη Παναγιωτοπούλου
Μιλτιάδης Πασχαλίδης
Ορφέας Περίδης
Σπυριδούλα
Διονύσης Τσακνής
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Μανώλης Φάμελος
------------
-->> ...Εχω ήδη γραφεί στην ομάδα νομικών και επανέρχομαι όσον αφορά το θέμα του κειμένου των υπογραφών και πιστεύω ότι πρέπει να διευρύνουμε το κείμενο αυτό (να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη) και εκτός από αυτά που έχουν ήδη γραφεί να αναφέρουμε το πάγιο αίτημα όλου του κόσμου α) για ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην πράξη, του Συντάγματος (που επιτάσσει την σύνταξη δασολογίου και τη δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος), όλων των βασικών περιβαλλοντικών νόμων, των διεθνών συμβάσεων (που έχουν κυρωθεί με νόμο στη χώρα μας), των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύουν το περιβάλλον (σ' αυτές συμπεριλαμβάνεται και το δασολόγιο) και των δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί και β) απορρόφηση όλων των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.
Μόνο έτσι και με βάση αυτό το κείμενο και τις υπογραφές που θα το στηρίζουν θα μπορούμε μετά ως φορέας να ελέγχουμε κάθε Αρχή, Υπηρεσία, κ.λπ., αν έκανε σωστά τη δουλειά της σε όλα τα επίπεδα και να τη καταγγέλουμε ανάλογα (εισαγγελέας, Συνήγορος του Πολίτη για το περιβάλλον, κ.λπ.). Βέβαια, το ξέρω ότι ακούγεται λίγο ως πολύ γελοίο σε μία δημοκρατία να ζητούμε να εφαρμοστούν οι νόμοι ενός κράτους, αλλά εδώ που φθάσαμε, τί να κάνουμε?
mmattheu
------------
-->> Θα πρότεινα επίσης και ένα τρίτο αίτημα:
(γ) την παράταση κατά εξάμηνο του χρόνου διαβούλευσης για το Σχέδιο Χωροταξικού, μέχρι να εκτιμηθούν οι ζημιές που προκάλεσαν στα οικοσυστήματα οι πρόσφατες πυρκαγιές.
Θυμίζω ότι κατά το ΥΠΕΧΩΔΕ ο χρόνος διαβούλευσης λήγει στις 30 Ιουλίου.
lycofron
------------
-->> Σ'αυτό το γκρουπ του flickr μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις πρόσφατες φωτιές στην Ελλάδα: www.flickr.com/groups/help-forest_on_fire/
------------
-->> Φτάνει πια με τον περιβαλλοντικό λαϊκισμό. Να τι πραγματικά έγινε στην Πάρνηθα
από Nikos Venios — τελευταία τροποποίηση 12/7/2007 15:53
Πάρνηθα. Σιγά το βουνό, έχουμε κι άλλα

Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε το καζίνο της Πάρνηθας από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε και η οποία μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής περιορίστηκε στον Eθνικό Δρυμό, όπου καίει ακόμα. Aπό τις φλόγες της πύρινης λαίλαπας κινδύνευσε το μοναδικού φυσικού κάλλους πάρκινγκ και μία καντίνα με λουκάνικα, ενώ από τις αναθυμιάσεις ζαλίστηκε ένα μηχάνημα τύπου κουλοχέρης, που νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ σε μηχανουργείο στο Mενίδι.

Συγχαρητήρια προς όλους τους εμπλεκόμενους έστειλε ο υπουργός Δημοσίας Tάξεως κ. Bύρων Πολύδωρας, την ώρα που ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν με προεδρικό διάταγμα ανακαζινωτέες. Tο μέγεθος της καταστροφής εξετάζουν επιτόπου ειδικά συνεργεία καταπατητών, που άρχισαν ήδη να ρίχνουν τα πρώτα μπετά για την αποκατάσταση του φυσικού τοπίου.
Στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης χρησιμοποιήθηκαν μία μάνικα, δύο κουβαδάκια παραλίας από το Τζάμπο, μεγάλος αριθμός χριστοπαναγιών και τέσσερις πυροσβεστικοί χαρταετοί...
------------
-->> ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΤΡΙ:
ενημερωτικά για όσους δεν τη γνωρίζουν μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο για τη ρεματιά του χαλανδρίου - ένα από τα πιο όμορφα μέρη που έχουν μείνει στην αθήνα - κάντε μια βόλτα όσο προλαβαίνετε..
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ
και για τους δύσπιστους: η σχετική Επερώτηση στη Βουλή

ursula
------------
-->> 3ήμερο εκδηλώσεων - ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΠΕΤΟ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΨΕΜΑ, ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΡΕΜΑ


______________________
ΣΗΜ. προς τα αγαπητά τρολλ: ΑΛΕΥΡΙ
(πείτε όμως, τι σας ενοχλεί -εκτός από τη καρέκλα που κάθεστε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator