Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Μάθημα "ΑΓΩΓήΣ του ΚΑΛΟύ ΔΑΝΕΙΟΛήΠΤΗ" στα Λύκεια!



ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Το ποστ αυτό είναι προφητικό.

Βασίζεται στα εξής προοδευτικά στοιχεία:

1. Πριν από 50 χρόνια περίπου, οι μαθητές των μεγάλων τάξεων των Γυμνασίων (δεν υπήρχαν Λύκεια τότε) γράφαν έκθεση με θέμα την ΑΠΟΤΑΜίΕΥΣΗ και οι βραβευμένοι κέρδιζαν ένα κουμπαρά από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.

2. Πριν από 40 χρόνια περίπου, οι μαθητές των Λυκείων διδασκόντουσαν το μάθημα της ΑΓΩΓήΣ του ΠΟΛίΤΗ και μερικοί κέρδιζαν ένα κούρεμα με την ψιλή μηχανή δωρεάν ή/και μια θέση σε ξερονήσι.

3. Σήμερα, οι μαθητές των Λυκείων διδάσκονται το μάθημα της ΑΓΩΓήΣ του ΚΑΛΟύ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤή και κερδίζουν... (άσε, μη το γράψω καλύτερα)

4. Αύριο, οι μαθητές των Λυκείων θα διδάσκονται το μάθημα της ΑΓΩΓήΣ του ΚΑΛΟύ ΔΑΝΕΙΟΛήΠΤΗ και θα κερδίζουν ένα καινούργιο δάνειο για να ξεπληρώσουν εκείνο που είχαν λάβει με τη γέννησή τους για να αγοράσουν κούνια και μπιμπερό.

Τόσο παράξενο φαίνεται; Μια απλή επαγωγική σκέψη έκανα, σύμφωνη με τη πραγματικότητα μέσα στην οποία το σύστημα επιθυμεί να μας εντάξει. Καλό..?

-->> τι θα γίνει μετά από 50 χρόνια, δεν τολμώ να το φανταστώ. Μήπως κάποιος άλλος, με νοσηρότερη φαντασία από τη δική μου, μπορεί..;


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator