Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007

κείμενο για συλλογή υπογραφών -update, 13/07/07



Δασολόγιο ΤΩΡΑ

ΟΧΙ στην αναθεώρηση του άρθρου 24

ΝΑΙ σε ανεξάρτητο Υπουργείο Περιβάλλοντος




Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι πολίτες

  • Αιτούμεθα την άμεση σύνταξη Δασολογίου από το κράτος και τις δημόσιες υπηρεσίες.


  • Απαιτούμε από την επόμενη Βουλή να καταψηφίσει την αναθεώρηση του Άρθρου 24 του Συντάγματος περί προστασίας των δασικών εκτάσεων ώστε να μην ενταθεί ο αποχαρακτηρισμός των δασών.


  • Αξιώνουμε τη δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος με εξειδικευμένα στελέχη και την αποδέσμευση του από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων καθώς οι δύο λειτουργίες είναι συχνά ανταγωνιστικές μεταξύ τους.


  • Να δεσμευτούν οι ελεύθεροι χώροι (Ελληνικό, Ελαιώνας, Γουδή, κλπ) για να διπλασιαστεί το αστικό πράσινο σε μία τετραετία.


  • Nα κηρυχθεί η Αττική και όποιο άλλο σημείο της χώρας έχει υποστεί οικολογική περιβαλλοντική καταστροφή σε 10ετή κατάσταση έκτακτης περιβαλλοντικής ανάγκης ώστε να ειναι καθε επόμενη κυβέρνηση δεσμευμένη.



________________________
ΣΗΜ. το κείμενο, όπως το είδα διαμορφωμένο πριν από λίγο (12 Ιουλ 2007, βράδυ). Ελπίζω να μην αλλάξει πολύ ίσαμε αύριο που θα διανεμηθεί.
ΣΗΜ.2. UPDATE! το τελικό κείμενο με τις προσθήκες τονισμένες (bold)

10 σχόλια:

the_sailor είπε...

Νομίζω πως είναι κάτι που θα έχει μεγάλη απήχηση.

Από την στιγμή που έγινε αυτή η τραγωδία στην Πάρνηθα, ίσως τουλάχιστον το timing - ενόψει εκλογών - να βοηθάει στο να αναδειχθεί το Περιβαλλοντολογικό σαν ένα από τα θέματα που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Όχι και τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά ίσως να αναγκαστούν να δεσμευτούν και να πραγματοποιήσουν και κάποια από τα παραπάνω αιτήματα ή, γιατί όχι, και όλα.

Ανώνυμος είπε...

μήπως...
λέω μήπως...
τα δύο τελευταία είναι τοπικά προβλήματα;
μήπως... λέω μήπως...
σκεφτήκατε πως μέσω των δύο τελευταίων αιτημάτων θα οδηγήσετε στην καταστροφή τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, με μια δέσμευση που θα κατευθύνει όλα τα κονδύλια για τα δάση τοπικά;
DO YOU REMEMBER?
ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ
ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ...

Rodia είπε...

~~Ναύτη, το timing υπήρξε το μόνο καλό μέσα σε αυτή την καταστροφή -αν δεχτούμε τη παροιμία "ουδέν κακόν αμιγές καλού"
:-)

~~Μαγισσάκι, Ελλάδα είναι ΚΑΙ η Αθήνα.. και αν δεν έφτανε τόσο κοντά η απειλή, δεν θα παίρναν πρέφα οι "αρμόδιοι" ούτε θα ξεκουνιόταν ο κόσμος -νομίζω.
..ε, όχι και στη καταστροφή.. ας μη τα παραλέμε..
(για τα κονδύλια έχω άλλες ιδέες!)
:-)

Jim είπε...

Εγώ έχω μία ένσταση στον τίτλο του κειμένου

«Υπουργείο» και «ανεξάρτητο» δεν μπορεί να υπάρξει

Φρονώ ότι χρειάζεται πολύ σκέψη η επόμενη κίνησή μας και σίγουρα δεν είναι εύκολη. Κατά συνέπεια δεν προσυπογράφω το κείμενο γιατί μας οδηγεί στον ίδιο φαύλο κύκλο με τα γνωστά αποτελέσματα (δηλαδή αδιαφορία)

Btw Μαρινα που μπορούμε να βρούμε ολόκληρο το κείμενο (αν υπάρχει)?

Καλημέρες

:)

Ανώνυμος είπε...

rodia μου
τα 2 τελευταία είναι τοπικά προβλήματα
τα 3 πρώτα είναι εθνικά
δε μπορείς να τα τοποθετείς μαζί σε καμία περίπτωση

Ας μείνουμε στα 3 πρώτα αρχικά που είναι σημαντικότερα για όλη τη χώρα
αλλιώς επέτρεψε μου να προσθέσω μια μακροσκελή λίστα περιοχών όλης της Ελλάδας.

Θες να στο πω κι αλλιώς; Χέστηκα και για το Ελληνικό και για το Γουδή και για τον Ελαιώνα που δεν έχω ιδέα που βρίσκονται.
Βγάλτα από εκεί και βάλε το Σέιχ Σου και την Κασσάνδρα που είναι κοντά μου και τα πονάω περισσότερο

ή μήπως νομίζεις πως έχουν μεγαλύτερη αξία;

Ας προσπαθήσουμε πρώτα να κερδίσουμε στα Εθνικά ζητήματα για να συμμετέχει όλος ο κόσμος.

Προσωπικά δεν υπογράφω κάτι τέτοιο.

Για άλλη μια φορά βγάζετε στην απέξω την υπόλοιπη Ελλάδα.
Και αυτή τη φορά δε το κάνουν οι "πολιτικοί" που κατηγορούμε συνήθως. Το κάνουν πολίτες.

Εγώ θυμάμαι πως είναι και η Αττική Ελλάδα. Εσείς θυμάστε πως υπάρχει και η υπόλοιπη χώρα;

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας τουλάχιστον

Rodia είπε...

-->> Ηδη, σχολιάστηκε το όνομα του υπουργείου. Εγραψε κάποιος:
"Νομίζω ότι το "Υπουργείο Περιβάλλοντος" αρκεί: ούτε χωριστό, ούτε ανεξάρτητο. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, τα υπουργεία έχουν κεντρική θέση στο ελληνικό διοικητικό σύστημα. Επιπλέον, ένα υπουργείο είναι ένας οργανισμός που βάζει προτεραιότητες. Στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πρώτο έρχεται το ΔΕ, μετά το ΧΩ, και τελευταίο το ΠΕ. Ένα υπουργείο περιβάλλοντος θα το άλλαζε αυτό. Θα έπρεπε να το ρωτήσουν, π.χ., για μερικά θέματα. Θα διεκδικούσε κάποιες αρμοδιότητες. Θα είχε ένα προυπολογισμό. Θα είχε ένα πολιτικό επικεφαλής, που κάτι θα έκανε για να φαίνεται στα ΜΜΕ."

-->> Tο κείμενο επεξεργάστηκαν πολίτες στη λίστα που δημιουργήθηκε για τη φωτιά στη Πάρνηθα και επεκτάθηκε τώρα και σε δράσεις μέσα στι πόλεις, ξεκινώντας από το οικόπεδο "πρώην Κατράντζου".
Εγιναν πολλές συζητήσεις ώστε να καταλήξει σε αυτή τη μορφή (που δεν ξέρω ακόμα αν είναι η τελική) και αφορά κυρίως τους αθηναίους, γιατί από την Αττική ξεκίνησε η πρωτοβουλία και επεκτάθηκε.

Η διεύθυνση του wiki είναι εδώ: http://www.indy.gr/community/anadasosi/

Η διεύθυνση της λίστας: http://groups.google.com/group/anadasosi?hl=el

~~Βρε Μαγισσάκι, όλοι μαζί δεν τρέχουμε για τα καφτά θέματα; Αριστοτέλους, αεροδιάδρομος, υποθαλάσσια, κλπ κλπ.. Ε, τώρα έλαχε και κατά δω μεριά μια φωτιά που έκαψε το τελευταίο απομεινάρι.. Μη τα ξεχωρίζεις λέμε

Πόλεμο βορείων-νοτίων θα αρχίσουμε..? ;-)))

Rodia είπε...

Α! το κείμενο θα μοιραστεί για υπογραφές σήμερα στη συναυλία στο Σύνταγμα και αύριο στη δράση στη Σταδίου & Αιόλου γωνία. Λετε να μην ενδιαφέρονται για τον τόπο που ζουν οι άνθρωποι; Στο κάτω κάτω, ο μισός πληθυσμός ζει στην Αθήνα.
:-)))))))))))

Rodia είπε...

..το επόμενο ποστ συμβάλλει στο κράξιμο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Επειδή κατάγομαι απο Αθηνα, δεν έπρεπε να με ενδιαφέρει;..
(έχω κι άλλα να ανεβάσω........)

Rodia είπε...

-->> κάτι ακόμα Μάτζικα: Είδα κάπου να γράφεις ότι δεν σου αρέσει να συμμετέχεις σε λίστες συζητήσεων. Κι εμένα με δυσκολεύει, αλλά παρακολουθώ. Αν συμμετείχες, θα συνδιαμόρφωνες και θα εμπλούτιζες τις προτάσεις. Γιατί διατυπώνεις παράπονο; Και τώρα δεν είναι αργά, αν και στο "παραπέντε" μπορεί να βρεθεί λύση.

Oneiros είπε...

Από προσωπική εμπειρία έχω καταλάβει ότι τα κείμενα για συλλογές υπογραφών πάνω σε σοβαρά θέματα πρέπει να είναι 100% καλώς ορισμένα και με θεμιτούς στόχους -ανάλογα την περίπτωση αυτό- ώστε να έχουν κάποια πιθανότητα ουσιαστικού αντίκτυπου.
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνώ με τους ενδοιασμούς της magica για τα 2 τελευταία σημεία, όχι (μόνο) επειδή αφορούν μόνο την Αθήνα, αλλά επειδή δεν είναι καλώς ορισμένα. Αν υπάρξει κάποιος τρόπος να καταγραφούν επακριβέστερα και να αφορούν όλη την Ελλάδα (δηλαδή, να καταρτιστούν το δασολόγιο και το κτηματολόγιο και να γίνουν προσβάσιμα στο web από τους πολίτες! -- ζόρικο dependency), ευχαρίστως να τα στηρίξω.
Τα 3 πρώτα αιτήματα από την άλλη, τα υπογράφω και με τα δυό χέρια, καθώς δεν είναι απλά εύλογα αιτήματα, αλλά και απολύτως απαραίτητες προϋποθέσεις ουσιαστικής διαχείρισης και προστασίας των δασών που μας έχουν απομείνει.


Metablogging.gr Comments Headline Animator