Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ !



Αν και αναρωτιέμαι ΑΝ πράγματι τα έχει...
Από τη μια οι έξαλλοι αιτούντες τη διαγραφή τους, ενόσω ρητώς αναφέρεται ο τρόπος σε ΚΑΘΕ μήνυμα από τη μηχανή του γκουγκλ...



..και από την άλλη, τα πειστήρια του βλάκα που άφησε τα υπάρχοντά του στα σκαλιά "της κλειστής παλιάς πίσω εξόδου" ενός υπουργείου και πήρα πάνω μου -έχοντας την άδεια από τον Old Boy- την υποχρέωση να εξηγήσω το γιατί και πώς συνέβη αυτό:


Ενας βλάκας προσπαθούσε να αλλάξει και τελικά το κατάφερε. Εγινε έξυπνος και απαλλάχτηκε από το βάρος της βλακείας του. Μην ακούτε πως η βλακεία είναι κάτι τι ελαφρύ, είναι πολύ βαρύτερη από την εξυπνάδα και τα θετικά γνωρίσματά της. Ενας βλάκας πρώτ' απ' όλα είναι σοβαρός, εκφράζεται βαρύγδουπα, η γνώμη του έχει "ειδικόν βάρος". Κουβαλά οπωσδήποτε ένα σάκκο σε χρώμα κόκκινο ταυτόχρονα με ένα πρασινόλευκο αντικείμενο, ώστε να είναι μέσα σε όλα.

Ενα απορρυπαντικό για υαλοστάσια είναι απολύτως απαραίτητο, επειδή φορά γυαλιά, αλλά και επειδή χρειάζεται να θολώνει τα νερά που και που, να μοιάζει με καθαριστή ενώ το μόνο που ξέρει είναι να ρυπαίνει. Η καφετιά τσαντούλα το αποδεικνύει, πρόκειται για χρώμα παραλλαγής. Την "ελαφρότητα" που αποδίδεται συχνά στο βλάκα, τη στοιχειοθετούν κυρίως οι άλλοι βλάκες που είναι περισσότερο βλάκες από αυτόν, μια και λογαριάζονται για έξυπνοι. Πού τα ξέρω αυτά που γράφω; Μα... για βλάκα με περνάτε; ε; ε; Για αναλογιστείτε ότι μπορεί αυτά τα εξαρτήματα να τα άφησα η ίδια εκεί πέρα θέλοντας να απαλλαγώ...


______________________
ΣΗΜ.1. Η τρίτη και φαρμακερή, έρχεται από Free Seedball Reforestation! και Free Reforestation! (σκέτο και σιγά μη βάλω και λινκ, ψάξτε να το βρείτε αν σας εμπνέει!) που ντε και καλά θέλει να μας βάλει δυναμικά στον τρομολαγνικό του κόσμο με προειδοποιήσεις του τύπου "Ιδού ο Παγωμένος Πλανήτης που Ε-Ε-Ερχεται" και "Ξεράντε Σπόρια Ντομάτας και Ζαρζαβατικών Να Πρασινίσει η Πάρνηθα" και άντε και κάνουμε το θαύμα του λαχανόκηπου στα 1.000 μέτρα, λέμε τώρα, και άντε και σπέρνουμε καρπουζιές στα 800 μέτρα, η γνώμη μου είναι: "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΛΟ ΝΑ ΒΑΨΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ"
ΣΗΜ.2. Η μεγαλύτερη βλακεία όμως είναι η απομόνωση όσων μπορούν (και έχουν δώσει δείγματα ότι μπορούν) να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής μας. Γράφει ο E-Lawyer ένα ποστ με θέμα τις Ανεξάρτητες Αρχές, τον τσιγκλάω, απαντάει, μαθαίνω τελικά ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ασχοληθεί καίρια με το περιβάλλον (Δελτίο Τύπου), δεν αρκείται να προωθεί διάφορα (μικρά και μεγάλα) αιτήματα των πολιτών αλλά αναπτύσσει και αυτόνομη δράση, δεν είναι απλό "ενεργούμενο". ΠΟΣΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ..? Πόσοι χρησιμοποιούν αυτό το καλό "εργαλείο", τον Συνήγορο του Πολίτη..? Ομολογώ ότι μια φορά που είχα λόγο να προστρέξω δεν το έκανα "για να μη μπερδευτώ" με περισσότερη γραφειοκρατία. Αναθεωρώ τώρα τη στάση μου και, αν παρουσιαστεί πρόβλημα στο μέλλον, εκεί θα τρέξω!
..Μερικούς μήνες πριν μάλιστα, ο Συνήγορος του Πολίτη είχε οργανώσει και μια ημερίδα με τίτλο "Το δέντρο και το δάσος: Κανόνες και διαδικασίες για την αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων".
ΣΗΜ.3. Οπως συνήθως, το ζουμί βρίσκεται στα "ψιλά γράμματα" του ποστ. Ανέκαθεν υπολόγιζα ιδιαιτέρως τα "ψιλά" του τύπου, από εκεί έλκω τη συνήθεια.

-->> αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι που αναφέρονται στο ποστ, διαλέξτε:

http://old-boy.blogspot.com/2007/07/me.html
http://elawyer.blogspot.com/2007/07/blog-post_07.html
http://www.synigoros.gr/perivallon/
http://www.synigoros.gr/docs/Deltio_typou_4_7.pdf.



Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator