Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

η ικανότητα του Χάους



Υπάρχουν ένα σωρό περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΘΗΝΩΝ, WWF, GREEN PEACE, κλπ κλπ, καθώς υπάρχουν και ένα σωρό κόμματα, άπειρες ιδεολογίες και ιδεολογήματα, ονειροφαντασίες και συντεχνίες, επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ενώσεις, και ό,τι βάλει ο νους του ανθρώπου σε κουτάκια, όπως ακριβώς στο Σύμπαν υπάρχουν τα πλανητικά συστήματα, οι αστερισμοί, οι μετεωρίτες, οι κομήτες, οι Γίγαντες και οι Νάνοι, οι μαύρες τρύπες και οι θεωρίες τους, και άλλα πολλά θαυμαστά και τρομαχτικά.

Ολα αυτά κινούνται στο Χάος και το Χάος είναι το μόνο ικανό να τα διαχειρίζεται, να τα ταχτοποιεί αφήνοντάς τα να αιωρούνται ακολουθώντας τις τροχιές τους. Η δύναμη του Χάους είναι αυτό που όλοι οι οργανωμένοι φορείς, πλανητικοί ή/και γήινοι, θεωρούν Αταξία. Το διαδίκτυο αποτελεί ένα μικρό δείγμα Αταξίας, ό,τι κινείται ή αιωρείται μέσα σε αυτό είναι απολύτως αυτάρκες και αυτοδιαχειριζόμενο, σαν να πρόκειται για μεγάλες ή και μικρούτσικες συμπαντικές μονάδες άτακτες και αταξινόμητες που εκφράζονται ελεύθερα και χωρίς Τάξη. Στο Σύμπαν ίδια αξία έχουν το μεγαλύτερο αστέρι και η αστρική σκόνη. Δεν είναι το μέγεθος που δίνει αξία, αλλά η Υπαρξη και μόνο.

Η μονάδα*, ως μονάδα που είναι, αναζητά -συχνά με βιαιότητα- τρόπους να επιβληθεί στις άλλες μονάδες και η "βιαιότητα" μπορεί να εκφράζεται με εξαιρετική ευγένεια, το "αποτέλεσμα μετράει" σύμφωνα με ένα παλιό πρότυπο. Υπάρχει ταυτόχρονα το πλεονέκτημα να μένουν οι μονάδες ανεπηρέαστες και απρόσβλητες σε πιέσεις, να κάνουν δλδ "του κεφαλιού" τους και αυτό είναι χαωτικό. Είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβαίνει κατά τη γνώμη μου, επειδή οδηγεί τα πράγματα ασφαλέστερα προς την αυτορρύθμιση του Χάους.


_____________________
ΣΗΜ.1. * η μονάδα η ισοδύναμη με μονάδα αστρικής σκόνης είναι πιο επιρρεπής στην ανάπτυξη στοιχείων επιβολής, εξαιτίας της επιτακτικής ανάγκης να αυξήσει το μέγεθός της, όπως ακριβώς οι ογκωδέστερες μονάδες έχουν την επιτακτική τάση να διασπώνται.
ΣΗΜ.2. αν κουφαθήκατε, ακούστε λίγο τη ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

1 σχόλιο:

Suspect είπε...

Αν εγω παρω ένα καρφι και το καρφωσω στον τοιχο, θα λεω ότι εκανα εργο;
Δηλαδη τι; Ότι χαλασα τον τοιχο;

Στρατηγος Μακρυγιαννης.


Metablogging.gr Comments Headline Animator