Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007

ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡίΑ !



Χαίρομαι ιδιαίτερα που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με ομόφωνη Απόφασή του αμφισβητεί τον νόμο «περί τύπου» και λύνει τα χέρια (και τις συνειδήσεις) των δημοσιογράφων. Ετσι εξηγείται που αυτές τις μέρες πήραν φωτιά τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
-->> πληροφ. εδώ: Δικαίωση του δημοσιογράφου Νικήτα Λιοναράκη

Η υπερφόρτωση από πληροφορίες και "πληροφορίες" είναι ο μόνος κίνδυνος που παίζει με την αντοχή του νευρικού συστήματος του πολίτη και τη διάθεσή του να ψάχνει ώστε να διακρίνει την αλήθεια από τη παραπληροφόρηση, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ή/και υπερβολών. Εύχομαι στους δημοσιογράφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

-->> Ενα άρθρο που υπογράφει η κ. ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ και θέλω να τη ρωτήσω αν σκέφτηκε ότι τα κτίρια, για τα οποία ζητούν τον αποχαρακτηρισμό τους, βρίσκονται στην ίδια θέση πολλά χρόνια ΠΡΙΝ αποφασιστεί να παραχωρηθεί το οικόπεδο για το χτίσιμο του Μουσείου της Ακρόπολης και αν το Αρχιτεκτονικό Γραφείο που κέρδισε το Βραβείο με τη Μελέτη του, η οποία υλοποιείται, είχε λάβει υπόψη την ύπαρξή τους ή το παραπλάνησαν -και ποιοί/ποιός. Με δυο λόγια, ο αποχαρακτηρισμός των κτιρίων υπό κατεδάφιση ήταν ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ..?

-->> ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ και ΥΠΕΧΩΔΕ «φυτεύουν» μπετόν στην καρδιά της Αθήνας: Τσιμέντο να γίνει

-->> Ο ρόλος της εκκλησίας ως στυγνού ιδιοκτήτη και εργολάβου: Αλληλεγγύη με ξένα κόλλυβα

-->> Στην «κατάψυξη» οι φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας Σε κίνδυνο ο φυσικός πλούτος

-->> Μια και πήραν φόρα τα μολύβια και τα πληκτρολόγια, υποβάλλω προς τον καθένα που γνωρίζει ένα ερώτημα περί συμβάσεων για αιολικά πάρκα στη Πάρνηθα:

Αληθεύει η πληροφορία ή είναι ράδιο-αρβύλα..???..

«Έχουν υπογραφεί από το χειμώνα του τρεχόντος έτους συμβάσεις για αιολικά πάρκα εναλλακτικής ενέργειας στην Πάρνηθα που μέχρι πρότινος αποτελούσε Εθνικό δρυμό κι επομένως ήταν αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο.»

Η πληροφορία είναι γραμμένη έτσι ακριβώς (μόνο το "πρότεινος" διόρθωσα) και διερωτώμαι επίσης γιατί ο παρατατικός. Δεν αποτελεί πλέον η Πάρνηθα Εθνικό Δρυμό; Ποιος την αποχαρακτήρισε; Ο πληροφοριοδότης;

___________________
οι σύνδεσμοι:
http://i-press.blogspot.com/2007/07/blog-post_7102.html
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15106&m=C12&aa=2
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=22364228,98798932,12432660,44318532
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%CC.%CA.%CF.+%E5%EA%EA%EB%E7%F3%E9%E1%F2%2C+%E1%EB%EB%E7%EB%E5%E3%E3%F5%E7&a=&id=65388108
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=815724

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator