Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

η θερινή ραστώνη - όταν ο λαός μπανιαρίζεται



Τους θερμούς μήνες του καλοκαιριού, συνηθίζεται να παραλύει το σύμπαν στη μακρινή χώρα του Ελλαναδειστάν. Παγώνουν τα δικαστήρια, κλείνουν τα πολεοδομικά γραφεία, η Βουλή των αντιπροσώπων περιορίζεται στο θερινό τμήμα της, το οποίο όμως κάνει θαύματα!

Ολοι οι παράξενοι Νόμοι ψηφίζονται από το θερινό τμήμα, όλες οι αταίριαστες τροπολογίες και όλα τα παραθυράκια χώνονται ως εκ θαύματος στα θερινά Νομοθετικά Διατάγματα, δημοσιεύονται σε στρίψη ματιού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εφαρμόζονται πριν στεγνώξει το μελάνι, όλες οι ακατανόητες εγκύκλιοι τότε βρίσκουν έδαφος και φυτρώνουν.

Ο λαός μπανιαρίζεται στις θάλασσες και η μοίρα του δουλεύει ασταμάτητα, μάλιστα κάνει υπερωρίες. Φέτος όμως, βιάστηκαν λίγο οι μάγισσες και μοίραναν λίγο νωρίτερα τον τόπο, σκόρπισαν φωτιές με το μαγικό τους ραβδάκι κι έκαψαν βουνά και λαγκάδια. Ο κοσμάκης αναγκάστηκε να μείνει σπίτι να παρακολουθεί κι έτσι έμαθε πέντε πράγματα παραπάνω για την κοροϊδία που του σερβίραν τόσα χρόνια.

Αραγε θα ξυπνήσει κάποτε; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Μπορεί και να αλλάξει πλευρό, νομίζοντας ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι ένα όνειρο. Σε αυτή τη χώρα, το όνειρο το βλέπουν μονάχα λίγοι, οι άλλοι, οι πολλοί, βλέπουν εφιάλτη αλλά δεν το καταλαβαίνουν. Καταλαβαίνουν μόνο ό,τι τους λένε οι λίγοι. Τι παράξενος λαός! Τι παράξενη χώρα!

Αντε, λέω και 'γώ να την κάνω σιγά σιγά και πολλοί θα χαρούν να με ξεφορτωθούν, ιδίως εκείνοι που απειλούν και βρίζουν. Θα περνάω καλά όμως και αυτό είναι το σημαντικό, θα περνάω καλά και μετά από μένα τσιμέντο να γίνει -που έλεγ' ο παπούς μου κι έτσι έγινε, τσιμέντο!

Το πίστεψε κανείς ότι φεύγω; Για λίγο, για πολύ λίγο θα λείψω κι όταν με το καλό επιστρέψω θα τα λέμε στο καινούργιο μου μπλογκάκι, για το οποίο ψάχνω όνομα. Το MIXER θα κλείσει, τά 'φαγε τα ψωμιά του. Το ΝΑΤΟ θα αποκτήσει εγγόνι κι ο ΟΗΕ δισέγγονο. Για πείτε καμιά ιδέα: Πού να λέμε τα παράπονά μας από δω και πέρα;


4 σχόλια:

Nicholas είπε...

Oci ρε συ γατί να κλείσει το Μιξερ?

arammos είπε...

Όπου και να πας καλά να περάσεις. Να το ονομάσεις "ανακατευτήρι", "χτυπητήρι" κάτι για να μην μπερδευόμαστε έτσι;

patsiouri είπε...

Μπλέντερ!!!

Να περάσεις όπως θέλεις εσύ Ροδιά μου!

An-Lu είπε...

Προτεινόμενος τίτλος:
Γκαρσόν, λεκιάστηκα!
(το θυμάσαι;)


Metablogging.gr Comments Headline Animator