Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

ΤΟ ΠΡώΤΟ ΚΑΠέΛΟ ΚΑΙ ΦΑΡΔύ ΦΑΡΔύ



Αντιγραφή από το σημερινό in.gr:


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=819016&lngDtrID=252


Ο Κάρολος Παπούλιας με τον πρόεδρο της WWF Ελλάς




Αναγνώριση της κίνησής τους

Οι bloggers της αναδάσωσης* καλεσμένοι του Κ.Παπούλια στη γιορτή της Δημοκρατίας

Αθήνα

Tις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν την Τρίτη 24 Ιουλίου οι τρεις νέοι, οι οποίοι μέσω sms ουσιαστικά διοργάνωσαν την κινητοποίηση των πολιτών για την αναδάσωση της Πάρνηθας.
Η πρόσκληση για τη δεξίωση που γίνεται κάθε χρόνο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 έφτασε στα χέρια των Π.Πετράκη, Γ.Λιβανού και Ι.Φρυδάκη την περασμένη εβδομάδα.
«Είχα στείλει δύο e-mail στον Πρόεδρο -ένα πριν και ένα μετά από τη συγκέντρωση. Δεν περίμενα να μου τηλεφωνούσαν για να παρευρεθώ στη δεξίωση» δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο ο Πέτρος Πετράκης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι αφορμή για την πρόσκληση στάθηκε η συνάντηση του Προέδρου με τον επικεφαλής της WWF Ελλάς Δημήτρη Καραβέλα, την περασμένη εβδομάδα.

Newsroom ΔΟΛ


____________________________
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: * Ποιοι μπλόγγερς παιδιά..? Η ΜΚΟ WWF ΕΛΛΑΣ μπλόγγερ της "αναδασωσης"..? Από πότε..? ΠΡόΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΥΧή (ή ΕΣΚΕΜΜέΝΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤόΡΙΚΟ) ΤίΤΛΟ ΤΟΥ in.gr ή ΓΙΑ ΕΞΑΠάΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟέΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤίΑΣ..?

-->> Οι μπλόγγερς της "αναδασωσης" (θέλουν να) διατηρούν την ανωνυμία τους και αυτό πονάει..?
-->> Χρειάζεται απομυθοποίηση η κατάσταση..?
-->> Σε ποιους χρειάζεται ένα "κίνημα των μπλόγγερς" για να το κάψουν (και αυτό)..??? Ημαρτον πια!!!

-->>UPDATE, 24/07/2007:
H ουσία είναι ότι δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξη απλών πολιτών, άγνωστων, "ανώνυμων". Χωρίς δηλωμένο ονοματεπώνυμο είσαι μηδέν, ακόμα και σήμερα που αναπτύσσεται ο άϋλος διαδικτυακός κόσμος, ακόμα και σήμερα που (θέλω να πιστεύω ότι) η ΙΔΕΑ έχει τη δική της αξία ανεξάρτητα από το πρόσωπο που την εκφράζει.


20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, η φωτό του δ/ντη της WWF σίγουρα δε μπήκε τυχαία από το in.gr. Οι τρεις προσκεκλημένοι είναι τα παιδιά που πρωτοέστειλαν το SMS για τη συγκέντρωση της Κυριακής 8/7; Είναι επιβεβαιωμένο ότι το έκαναν αυτοί όντως; Τι σχέση έχουν με τα blogs; Πού θα βρουν λεφτά για κοστούμι καλοκαιριάτικα;

Unknown είπε...

Όσο η δράση μένει απομωνομένη στο internet τέτοιες προσπάθειες καπελώματος θα είναι συνεχείς. Κάποιοι μέσω της προσωπικής προβολής θα επιδιώξουν μια θεσούλα στο δημόσιο ή μια παχυλά αμοιβόμενη θεσούλα σε κάποια ΜΚΟ. Ως γνωστόν υπάρχουν οι εθελοντές ("τα κοροϊδα") και οι διοικούντες με αρκετά μεγάλους μισθούς! Τι για την ψυχή της μάνας του το κάνουν?

Rodia είπε...

Για τούτο λέω παιδιά: ΚΡΑΞΙΜΟΟΟΟΟOOO

blogger είπε...

Από προσωπική εμπειρία ξέρω ότι τα καπελώματα είναι ό,τι πιο σιχαμερό υπάρχει!!
Ντροπή!

Rodia είπε...

Τα σχόλια που άφησα στο buzz:
(ελάτε να δείτε τη συζήτηση, αν θέλετε)

Βασικός όρος είναι η ανωνυμία μας. Αυτό αποφασίστηκε στη πρώτη συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως, αυτό επιμένουμε και στη λίστα συζητήσεων, αυτό μάλλον θα είδαν και εκμεταλλεύτηκαν αυτοί που προβάλλονται και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην κινητοποίηση -όχι "κίνημα" και άλλες αρλούμπες φυσικά.

Αυτά να τα βλέπουν όσοι επιμένουν να υπεραμύνονται των ΜΚΟ. Να δούμε, θα ιδρύσουν και κόμμα τώρα..? θα ζητήσουν έξτρα επιχορήγηση..? Τι άλλο..?

..το ερώτημα είναι: ΠΟΙΟΣ ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας..?

----****----

Με ενοχλεί που κρίνεται απαραίτητο να εκφράζεται (και να καταγγέλει) ο απλός πολίτης επωνύμως, τη στιγμή που αυτό αποτελεί συχνότατα κίνδυνο για την... υγεία του! Σημασία έχει η αλήθεια των καταγγελιών και όχι το/τα πρόσωπο/α που την πραγματοποιεί/ούν.

..όσο για το άρθρο της ΑΥΓΗΣ, ε, δε μπορώ να διαβάζω όόόλες τις εφημερίδες πια.. Δεν δηλώνω πουθενά επαγγελματίας.

Ομολογώ ότι είχα σε κάποια εκτίμηση τις ΜΚΟ, αν και είχα ακούσει διάφορα παρατράγουδα. Σήμερα, έπεσαν εντελώς στην υπόληψή μου και θα δυσκολευτώ να ξεχωρίσω κάποια. Τη στιγμή που "παίζουν" επιδοτήσεις, κλπ κλπ, κάπως σαν κρατικοί φορείς φαίνονται. Το επόμενο βήμα των "κυρίων" αυτών, είναι η ίδρυση κόμματος, θυμήσου το! ;-))

..και.. αν είχε ικανούς και ενημερωμένους συμβούλους ο κ. Πρόεδρος, ίσως τον συμβούλευαν να κάνει μια θετική μνεία προς τους μπλόγγερς, έτσι, ανώνυμα, προς τους ανώνυμους πολίτες του ιντερνέτ. Να προβάλει και το μέσον!!!

----****----

Κάτι τι ακόμα: Φόρους πληρώνω, όπως όλοι, έχω δικαίωμα να εκφράζω τη γνώμη μου, όπως όλοι. Γιατί να πρέπει να εκτεθώ, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχω καμιά απαίτηση; -οικονομική, προβολής, κλπ κλπ...

Επειδή δεν κοστίζω τίποτα στο κράτος, πρέπει να είμαι αμελητέα ως πολίτις αυτής της χώρας;

Ανώνυμος είπε...

ας καπελώνουν!
"σιγά μή κόψουμε τα μπάνια" επειδή αυτή είναι η δουλειά τους:)

pølsemannen είπε...

Αυτό δεν είναι καπέλο, αυτό δεν είναι φέσι, αυτό είναι σομπρέρο!

Και πώς μιλούν εκ μέρους των ΕΥ-λόγερς;
Όλοι ξέρουν ότι οι ΕΥ-λογερς είναι κάτι πλάσματα με τρία κεφάλια και έξι πόδια.
Είδε κανείς κάποιον από αυτούς; A;

Τελικά κάποιος αδαής θα πιστέψει ότι ιστολόγος είναι :

α) Κάποιος που στέλνει πολλά SMS.

β) Πρόεδρος ΜΚΟ.

Ντιριντάχτα.

Menios είπε...

Συμφωνώ με την άποψη σας.. αλλά το πάω λίγο πιο μακριά

Ανώνυμος είπε...

βρε παιδιά, έλεος!
ο παπούλιας κάλεσε τον πρόεδρο της WWF και εκείνος μεταξύ άλλων του είπε και για τους τρεις. Επειδή το παρακολούθησα από την αρχή και είδα και τις δηλώσεις των τριών στις εφημερίδες, εκείνοι πήγαν στη WWF και η WWF δήλωσε δημόσια ότι δεν είναι δική της διοργάνωση η διαδήλωση. Μάλιστα είπε ότι για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πάει στη διαδήλωση, επειδή είναι αυθόρμητη και δεν είναι καπελωμένη. Είναι ανάγκη να βρίσκουμε παντού συνωμοσίες; Ακόμα και αν δε γουστάρουμε εμείς τις οργανώσεις, ας επιμείνουμε στη δική μας προσπάθεια για τα δάση γιατί μετά θα καταντήσουμε ψυχωσικοί ψάχνοντας για καπέλα εκεί που δεν υπάρχουν. Νομίζετε πραγματικά ότι εκεί είναι η ουσία;;;;;;;
falco

Ανώνυμος είπε...

επανέρχομαι γιατί κάτι ξέχασα...
οι τρεις έχουν "αποδείξει" ότι είχαν πρώτοι την ιδέα και ξεκίνησαν την κινητοποίηση. ο ένας έδειξε στις εφημερίδες το πρώτο sms. επιλέγω να τους πιστέψω, αν και προσωπικά θεωρώ ότι την έχουν ψωνίσει...
δικό τους θέμα και δικό μας θέμα να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα δάση ανένταχτα, χωρίς εμείς να θελήσουμε να φανούμε στον Πρόεδρο...
falco (συγνώμη δεν είναι μπλογκερ και δεν ξέρω πώς αλλιώς να υπογράψω...)

Rodia είπε...

~~ FALCO, η ουσία είναι ότι δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξη απλών πολιτών, άγνωστων, "ανώνυμων". Χωρίς δηλωμένο ονοματεπώνυμο είσαι μηδέν, ακόμα και σήμερα που αναπτύσσεται ο άϋλος διαδικτυακός κόσμος, ακόμα και σήμερα που (θέλω να πιστεύω ότι) η ΙΔΕΑ έχει τη δική της αξία ανεξάρτητα από το πρόσωπο που την εκφράζει.

Ανώνυμος είπε...

έχεις δίκιο Ροδιά μου.
αυτή είναι η μοίρα των αφανών...
όμως αυτή θα έπρεπε να είναι και η τιμή τους και το καμάρι τους!
εγώ γι'αυτό καμαρώνω και τη λίστα anadasosi και όλα τα μπλογκς όπως το δικό σου. γιατί απαρτίζονται από αφανείς. αφανείς, όχι επειδή κρύβονται, αλλά επειδή δεν είναι ψώνια και θέλουν να συνεισφέρουν στην ουσία και όχι στο "φαίνεσθαι".
γι'αυτό και επιμένω ότι πρέπει να τους αγνοούμε!!!
falco

Rodia είπε...

~~ FALCO, έτσι που το γράφεις είναι σαν να με προτρέπεις να... αγνοήσω τη συνείδησή μου!:-)))

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη, συγνώμη, δεν εκφράστηκα ορθώς...
δεν εννοούσα να αγνοούμε τους ανωνύμους αλλά τους επωνύμους που την ψωνίζουν.
κράτα τη συνείδησή σου καθαρή και άσ'τα ψώνια να την ψωνίζουν...

kwstask είπε...

Καλησπερα κι απο μενα.Απο οτι διαβασα οι εν λογω κυριοι δεν εκαναν καν τον κοπο να πουν:Ρε σεις,η αρχικη ιδεα δεν ηταν δικια μας αλλα ολων των μπλογκερς και ολων των απλων-ανωνυμων και μη-Ελληνων και μη(γιατι στη συγκεντρωση στη βουλη -8/7,αν θυμαμαι καλα-συμμετειχαν και ξενοι)πολιτων που θελουν πισω το πρασινο που καποιοι ανευθηνουπευθηνοι αρμοδιοαναρμοδιοι τους"εκλεψαν"! Αλλα τους βολευει ετσι οπως εξελιχθηκε το θεμα.Απο τη μια στιγμη στην αλλη γιναν"αξιεπαινοι δασοσωτηρες"...Μιας και λες για κραξιμο rodia,ας ριξω και εγω λιγο:Κρα,Κρα,κρα,κρα!!!(χιουμορ...)

Rodia είπε...

~~ kwstask, να σου πω... Καλύτερα ίσως που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Διαφορετικά, αν έβαζε δλδ ο Πρόεδρος να ανακαλυφθεί ο δημιουργός του μπλογκ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, θα βρισκόταν προ εκπλήξεως....

Ανώνυμος είπε...

παιδιά... θα ειμαι σύντομος. Παρακολουθώ το θέμα από την αρχή και θα διατυπώσω και μια δική μου εμπειρία. Τι αρλούμπες μπορεί να γράψει κάποιος ειναι απιστευτο. Εννοώ για τα ΜΜΕ. όχι όλα αλλά πολλές φορές τα γράφουν όπως τους βολεύει ή όπως θα ήθελαν να ειναι και να τα παρουσιάσουν. Πρώτη φορά θα ειναι;

Από την άλλη εκνευρίζομαι, απογοητεύομαι όπου έστω και λίγοι διατυπώνουν αρνητικά σχόλία γιατι από εμπειρία που είχα στο παρελθόν δεν είχε προχωρήσει μια ενημέρωση του κόσμου, κινητοποίηση επειδή κόλλησε στο ΤΙ θΑ μπορούσε να πουν κάποιοι ΑΝ γινόταν αυτό και ΑΝ γινόταν εκείνο. Τι αρνητικά σχόλια ακουγόντουσαν ΠΡΙΝ καν γίνει κάτι. Οπότε σταμάτησα κάτι εντελώς αυθόρμητο για να μην βρεθώ και στην από κάτω τελικά.

Εδώ λοιπόν τώρα, εγινε αυτό και ΕΠΕΙΔΗ ΙΣΩΣ δεν κρύβεται κάποιος από πίσω αλλά 3-4 παιδιά σαν και εμάς, ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ, κατηγορούμε και δεν σκεφτόμαστε ότι ΙΣΩΣ αν δεν ήταν η επίσημη υποστήριξη και των 1-2 ΜΚΟ να μην έβγαινε ο κόσμος ή να ήταν μόνο το 1/3. όσο για την ΑΝΩΝΥΜΙΑ και τους ΠΟΛΙΤΕΣ τι λέτε τώρα. έχει βουήξει ο κόσμος ΟΛΟΣ οτι οι ΠΟΛΙΤΕΣ, κοινωνία πολιτών, δύναμη διαδικτύου και ενημέρωση, ΝΕΑ ΜΕΣΑ έχουν πλεον δύναμη και ΕΣΕΙΣ ΑΜΦΙΒΑΛΕΤΕ για τις ίδιες μας τις δυνάμεις.

Ας συνέλθουμε λίγο. Eδώ η καταστροφή συνεχίζεται! Θλίβομαι μόνο γιατί θυμήθηκα αυτό που αναφέρω παραπάνω για μια προσπάθεια μας στο παρελθόν. Είχαμε σταματήσει γιατι φοβόμαστε το ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ. όχι πλέον όμως!

Rodia είπε...

~~ Whistler, το ποστ δεν απαξιώνει τα έντυπα ΜΜΕ, στα άρθρα των οποίων καταφεύγουμε πολύ συχνά και υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση υποστήριξης και πληροφόρησης, η οποία διαρκώς αναβαθμίζεται.

Εναν έλεγχο προσπάθησα να κάνω, να χτυπήσω ένα καμπανάκι να προσέχουμε όλοι τι γράφουμε και να μη στεκόμαστε στον εντυπωσιασμό γιατί έτσι μπορεί να εκθέτουμε Πρόσωπα και Αρχές.

Το ότι η ανωνυμία του διαδικτυακού πολίτη ΔΕΝ είναι ακόμα σεβαστή και αναγνωρισμένη, είναι γεγονός -δυστυχώς.

:-) Ευχαριστώ για το αναλυτικό σχόλιό σου και... είμαι περίεργη: ποια κίνηση ήταν αυτή που ΔΕΝ έγινε..?

tas είπε...

re paidia, psyxraimia.
Ti shmasia exei poios fwna3e prwtos? Ti shmasia exei poios "ekapse" th mourh tou sta MME? (Gia skefteite poso 8arros xreiazetai mprosta se ena mikrofwno...) Akoma ki an kapoios "milaei" gia th do3a, den einai aparaithta kako. Arkei ayta pou leei na einai swsta. Kai mono to gegonos oti o Proedras exei tarax8ei oso ki emeis gia to 8ema twn daswn, einai kalo. POLY KALO. Giati -me ton Proedra agkaze- 8a exoume thn e3ousia na parafylame gia villes kai mpeta sta dash. Synexiste na fwnazete. Ayrio-me8ayrio, ta syn8hmata mas (sas/tous) 8a ta akousoume kai apo to stoma toy Proedrou. Ki ayto einai TERASTIA proodos gia to dasos.

Rodia είπε...

~~ tas, θα το ξαναγράψω άλλη μια φορά με διαφορετικές λέξεις: Η ένστασή μου είναι στην ενημέρωση από τα ΜΜΕ -έντυπα ή/και ηλεκτρονικά. Η αντικειμενική εημέρωση δεν είναι αυτή που χρησιμοποιεί παραπειστικούς τίτλους, έτσι δεν είναι;

Πρώτο φάουλ: η δημιουργία του όρου "κίνημα των bloggers" από δημοσιογράφους, και η συνέχεια της προβολής του όρου αυτού από τα ΜΜΕ.

Δεύτερο φάουλ: η παραπειστική αναφορά σε "bloggers της αναδάσωσης", όπου δεν άναφέρονται οι ανώνυμοι χρήστες του διαδικτύου, που ξεκίνησαν την σχετική κινητοποίηση.

Σίγουρα το ενδιαφέρον του Προέδρου είναι σημαντικό και αλλίμονο αν δεν ενδιαφερόταν ο Πρόεδρος της χώρας που καίγεται. Μια αναφορά στον ανώνυμο πολίτη, θα ήταν ένα βήμα παραπέρα, έστω και αν η ανάγκη να εμφανιστούν κάποιοι επώνυμοι πολίτες είναι κατανοητή.

..Ανώνυμος πολίτης, όπως Αγνωστος στρατιώτης.. κάπως έτσι..
(επειδή η συμβολή του πολίτη στη διαμόρφωση των γεγονότων είναι πλέον δυνατή λόγω του διαδικτύου)


Metablogging.gr Comments Headline Animator