Παρασκευή 27 Ιουλίου 2007

ισορροπία και μια πρόταση: ΕΞΟΡίΑ στις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝήΤΡΙΕΣ



Ηρθαμε στα ίσια μας. Το πρόβλημα που αντιμετώπισε στωϊκά το ΜΙΞΕΡ για πάνω από 24ωρο πέρασε, όπως φαίνεται τουλάχιστον. Τι το προκάλεσε, άγνωστο. Πώς λύθηκε, πάλι άγνωστο. Τεσπα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με νέα υλικά σε συνδυασμό με παλαιότερα.

Διάβασα στο indymedia.org ότι υπάρχουν αντιδράσεις και αντίστοιχο ΨΗΦΙΣΜΑ με θέμα την πρόταση για δημιουργία αιολικού πάρκου στη Γυάρο. Απόσπασμα από την ανάρτηση:
Με πολυσέλιδη έκδοσή της η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε» επαναφέρει το ανίερο αίτημά της για εγκατάσταση αιολικού πάρκου 100 MW στον ιστορικό τόπο (αριθμ. ΔΠΑ/11131/17.09.2001 (ΦΕΚ 772 Δ΄/01) απόφαση του Υπουργού Αιγαίου και αριθμ. ΥΠ.ΠΟ/ΔΙΛΑΠ/Γ/4016/68475/17.12.2001 (ΦΕΚ 1680 Β΄/01) απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού) της Γυάρου

Μια και εδώ μέσα γράφω τις δικές μου ιδέες πάνω σε ζητήματα που απασχολούν κατά καιρούς εμένα την ίδια, γράφω και για την ιδέα που ξεπήδησε διαβάζοντας αυτό το θέμα. Σκέφτηκα λοιπόν, γιατί όχι; Ισα ίσα θα ήταν ευχής έργο να εξοριστούν οι ανεμογεννήτριες σε ένα ξερονήσι -ή και σε περισσότερα. Ειδικά όμως, για όσες τοποθετηθούν στη Γυάρο ή/και σε άλλους τόπους εξορίας πολιτικών κρατουμένων, στους προδρόμους του σύγχρονου Γκουαντάναμο δλδ, η ιδέα μου είναι να αναγραφεί πάνω σε κάθε μια ανεμογεννήτρια από ένα τουλάχιστον όνομα πολιτικού κρατούμενου, με τρόπο που να μη σβηστεί με τη πάροδο του χρόνου, ούτε και να το... πάρει ο αέρας!

Να μένουν εκεί πέρα τα ονόματα όσων μαρτύρησαν για να περνάμε εμείς άνετα σήμερα, να θυμίζουν στο διηνεκές τι σημαίνει Δημοκρατία και πόσο σημαντικό είναι να παλεύουμε για τη διατήρησή της. Ενας ανεξίτηλος φόρος Τιμής προς τους Μάρτυρες και τους Νεκρούς, να Ζει στους τόπους εξορίας και μαρτυρίων. Αντί για προσκυνήματα που θυμίζουν προσευχές και θρήνους, ένα μεγάλο πάρκο ανεμόμυλων που θα γυρίζουν τα φτερά τους παράγοντας κάτι χρήσιμο. Δεν νομίζω ότι θα έχει κανείς αντίρρηση -αν το σκεφτεί θετικά, εννοείται.


_____________________
ΣΗΜ. Κάπου άκουσα ότι τα καναντέρ δεν έχουν καλή απόδοση σε θερμοκρασία άνω των 39 βαθμών Κελσίου, αλλά δεν γνωρίζω αν αυτό ισχύει. Κάποιος ειδικός;

3 σχόλια:

An-Lu είπε...

Αφού θέλουν να στείλουν τις ανεμογεννήτριες όσο γίνεται πιο μακριά 'για την υγεία των παιδιών μας' (τι ηλίθιο ελληναράδικο επιχείρημα κι αυτό) τότε σαφώς και θα ήταν απαραίτητη και μια τέτοια πράξη μνήμης που προτείνεις...αλλά είναι ψιλά γράμματα για τους ελληνοβάρβαρους αυτά...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αφού το λένε οι δημοσιογράφοι, έτσι θα είναι. Είναι ειδικοί κάτι ξέρουνπαραπάνω.

pølsemannen είπε...

Οι ανεμογεννήτριες (Αιολικά Πάρκα)μια χαρά είναι αρκεί να μην βρίσκονται μέσα σε δασικές εκτάσεις ή σε προσφάτως καμένα και εντός ολίγου αποχαρακτηρισμένα. Κάτι απίστευτες παρόλες περί αποβολών των προβατίνων από τις ανεμογεννήτριες μόνο στο ΕΛ-αδιστάν έχουν ακουστεί. (Και μόνο στο ΕΛ-λαδιστάν θα βάλουν αιολικά πάρκο σε κάνα ελατόδασος. Πάμε στοίχημα;)

Αυτό με την Γυάρο το Μακρονήσι κλπ. και τα βαφτίσια καλό ακούγεται και θεωρώ ότι θα τονώσει το κεντρώο προφίλ του Κωστάκεως και το αναρχοαυτόνομο του "Κόκκινου Πάνου".
(ΠΑΣΟΚ και ΝΔ = κέντρο άρα το 85% του εκλογικού σώματος είναι χαλαρά κεντρώοι. Αναρωτιέμαι γιατί ο Λεβέντης δεν είναι ακόμα πρωθυπουργός).

Το αν τα Cannadair δεν μπορούν να επιχειρούν σε θερμοκρασίες άνω των 39 C μπορεί κάλλιστα να είναι ράδιο αρβύλα.

Μερικές προδιαγραφές εδώ

@ ο δείμος του πολίτη

Οι δημοσιογράφοι είναι θεοί του Ολύμπου.


Metablogging.gr Comments Headline Animator