Δευτέρα 23 Απριλίου 2007

ΤΟ ΑΠΑΤΗΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ


Είδα τη σελίδα με το κάλεσμα για την πρωτομαγιά, όπου υπάρχει η παραπομπή στο ελληνικό μπλογκ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 007 αλλά και στην αγγλική φόρμα ανάρτησης THESSALONIKI MAYDAY 007

Οι συντελεστές (και στις δυο σελίδες) αυτοπαρουσιάζονται -μεταξύ άλλων:

Το μοντέλο του ανθρώπου που δουλεύει σταθερά, που ξέρει το εισόδημα του, τον ελεύθερο χρόνο του, τις σχέσεις του, δεν ισχύει για πολλούς από μας.

Διάβασα με προσοχή και το ποστ/κάλεσμα/μπροσούρα: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 007 και απαντώ:

Το μοντέλο αυτό είναι ανύπαρκτο. Ζητείστε λοιπόν τα ρέστα από εκείνους που προβάλλουν αυτό το μοντέλο και σας εξαπατούν!

ή... ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ και ΚΕΡΔΙΣΤΕ αυτό το μοντέλο!


---------------
ΣΗΜ. Συγγνώμη, αλλά δεν αντέχω να βλέπω νέους με στάση ηττοπαθή απέναντι στη ΖΩΗ.


3 σχόλια:

Rodia είπε...

Εμένα με απωθεί το μοντέλο του "ταχτοποιημένου" ανθρώπου. Για μένα (γνώμη μου) σημαίνει έναν άνθρωπο σε πνευματική αποχαύνωση. Ταχτοποιημένος είναι ο άνθρωπος μονάχα μέσα στο φέρετρο.
Κρίμα να έχουν κάποιοι νέοι τέτοια εικόνα για τον εαυτό τους. Ελπίζω να μην ισχύει για όλους...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Από την πείρα μου στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είδα κόσμο βολεμένο, χωρίς να έχει δουλέψει -εμείς κάποιοι σπουδάζαμε και δουλεύαμε 10ωρα και έτσι επεκτείναμε τις σπουδές μας σε μεταπτυχιακά-, χωρίς να γνωρίζει συχνά τη λογική της παραγωγής, αλλά επανάσταση με τάση ηττοπάθειας.

Ωστόσο, δεν ξέρεις τι μπορεί να συγκεντρώσει. Ίσως κατορθώσει να μαζέψει μερικές καταγγελίες. Αμφιβάλλω, αλλά δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται.

Rodia είπε...

Ευτυχώς, δείμε, δεν ανήκα κάπου. Προτιμώ την ελεύθερη θέση του... ελεγκτή! Παρατηρώ και όταν μου ζητήθηκαν τα φώτα μου τα παρείχα χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να διακρίνω "πολιτικές" τοποθετήσεις, κλπ. Για μένα (γνώμη μου) πολιτική σημαίνει στάση ζωής, η οποία δεν μετριέται με ψήφους και παρουσίες και ανατάσεις των χειρών.

Μακάρι να μαζευτούν άνθρωποι νέοι και να συζητήσουν και να βάλουν βάσεις για κάτι ενδιαφέρον και προοδευτικό και χρήσιμο για το μέλλον τους. Καλό είναι ακόμα και το ότι προωθούν αυτή τη συγκέντρωση και δεν συνωστίζονται στην ουρά για να λάβουν μέρος σε ένα τηλεοπτικό ανθρωποβόρο "παιχνίδι". Πάλι καλά να λέμε!:-)


Metablogging.gr Comments Headline Animator