Τετάρτη 25 Απριλίου 2007

Διάσταση μεταξύ δυο πραγματικοτήτων


O kouk παρουσιάζει το θέμα στο e-rooster blog, με τίτλο: χρειαζόμαστε προστάτες ονομάτων; και, μεταξύ άλλων, γράφει τα εξής:

«Μια ομάδα ενδιαφερόμενων περί της φιλοσοφίας του Δημήτρη Λιαντίνη κατοχύρωσε το δικτυακό όνομα liantinis.gr με προφανή, από το περιεχόμενο της σελίδας, σκοπό την έκθεση απόψεων γύρω από το πρόσωπο αυτού του έλληνα φιλόσοφου. Η χήρα του, Νικολίτσα Γεωργοπούλου - Λιαντίνη, προσέφυγε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ώστε τελικά στις 6 Φεβρουαρίου 2007 αποφάσισε η τελευταία να καταργήσει το liantinis.gr - αν και αυτή την στιγμή δεν έχει υλοποιηθεί η απόφαση και ο τόπος είναι ακόμα προσβάσιμος.»

Πολύ θυμωμένη, επισκέπτομαι την υπό κατάργηση ιστοσελίδα και σχολιάζω στο άρθρο του kouk:
Τελικά, στην Ελλάδα κερδίζει η δικομανία. Μια με την υπόθεση Blogme.gr και τώρα με την υπόθεση liantinis.gr, είμαστε για τα πανηγύρια.
Να μην αγοράζει κανείς domain name στο gr, τελεία και παύλα.
Να δούμε μετά την "προώθηση της χώρας στις νέες τεχνολογίες". ΑΜΑΝ!
ΓΚΡΡΡΡΡΡ

..και.. δεν μπαίνω στην "ουσία", [τα "δικαιώματα της χήρας" και το "περιεχόμενου της σελίδας" με αφήνουν παγερά αδιάφορη] επειδή για μένα (γνώμη μου) η ουσία είναι τα (νομότυπα..?) εμπόδια που μπαίνουν σε δημιουργικές προσπάθειες..

Update: Πάνω που ετοιμαζόμουν να ανεβάσω αυτό το ποστ, αναφερόμενη στο άρθρο του kouk, επισκέφτηκα το liantinis.gr και βρήκα την εξής θετική εξέλιξη:

«ΠΑΓΩΝΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ LIANTINIS.GR
ενημερωθείτε σχετικά με την απόφαση της ΕΕΤΤ και το πάγωμα της διαδικασίας από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών»


ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ... ΑΠΟΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΖΩΗΣ.
ο Ε-Lawyer τι λέει..?



6 σχόλια:

kouk είπε...

Έλα ντε, τι λέει άραγε ο E-Lawyer? Βέβαια η αποδικαστηριοποίηση δεν τον συμφέρει σαν επαγγελματία αλλά τι να κάνουμε, τον εμπιστευόμαστε :)

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα,βρήκα πριν αρκετό καιρό αυτό το σιτε.Τώρα αν η χήρα ενδιαφέρετε μπορεί να κ'άνει ένα ανάλογο και να διαδώσει τις ιδέες του άντρα της.
Και επειδή δεν βλέπω να κάνει κάτι ανάλογο στο μέλλον ακόμα και αυτο΄'ι που τον γνώρισαν μέσα από αυτή την ιστοσελίδα θα τον ξεχάσουν.
Η ουσία είναι ότι μόλις ο άνθρωπος μυριστεί παραδάκι τα κάνει επάνω του απο την χαρά του..κάτι ανάλογο μάλλον έπαθε και η χήρα.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ.
Μην μας εκπλήξει αν σε λίγο καιρό δούμε την χήρα να ανεβάζει ιστοσελίδα με adds apo to Google
axaxaxxaa

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είχα γράψει παλαιότερα σε άλλο blog για το θέμα αυτό. Ποτέ δε συμμερίστηκα απόψεις που μιλούσαν για αυτοκτονία -ακόμα και όταν προσεγγίζονται έτσι, ειδικά όταν μπορούν τόσο εύκολα να παρερμηνευτούν. Από εκεί και πέρα είναι γνωστή η ελληνική δικομανία (από την αρχή των αρχαίων συκοφάντων και τους Όρνιθες του Αριστοφάνη.

e-Lawyer είπε...

Είμαι 100% υπέρ της "αποδικαστηριοποίησης" και ως πολίτης και ως "επαγγελματίας". Δεν θα μιλήσω εδώ για την υπόθεση liantinis.gr, θα πώ όμως ότι συμφωνώ με την άποψη της Ροδιάς ότι δεν είναι δυνατόν να τρέχουμε συνέχεια στα δικαστήρια. Πολλές φορές έχω πεί ότι η λύση είναι η αυτορρύθμιση και η επίλυση των όποιων διαφορών μετά από διαβούλευση και από αντικειμενικούς και ανεξάρτητους ombudsmen που είναι γνώστες του αντικειμένου και μπορούν να επιτύχουν άμεση και εμπεριστατωμένη επίλυση.
Το δικαστήριο είναι ένας θεσμός που σέβομαι ως μία από τις κορυφές της έννοιας του κράτους δικαίου και ομολογώ ότι το δέος μου για τους δικαστές, όσο κι αν σε επιμέρους περιπτώσεις απογοητευόμαστε, αυξάνεται όσο περνάει ο καιρός. Ωστόσο, εδώ έχουμε την ΕΕΤΤ, έναν θεσμό με κορυφαία εξειδίκευση στα θέματα αυτά. Η ΕΕΤΤ που οργανώνει σταδιακά την συνεργασία της με τις ΜΚΟ μπορεί να βοηθήσει για να αναπτυχθούν θεσμοί αυτορρύθμισης στο ίντερνετ που θα λύνουν τέτοια προβλήματα. Εδώ είναι το μέλλον και όχι στα δικαστήρια. Τα δικαστήρια είναι για θέματα ατομικών δικαιωμάτων και για να περιορίζουν τις καταχρήσεις εξουσίας από το κράτος και από κάθε φορέα πραγματικής ισχύος, είτε του δημοσίου είτε της αγοράς.

An-Lu είπε...

Τα είπε όλα ο e-lawyer νομίζω...


Metablogging.gr Comments Headline Animator