Σάββατο 7 Απριλίου 2007

ΝΗΣΤΕίΑ και ΕΝΟΧή ~ η ΗΔΟΝή της ΑΜΑΡΤίΑΣ



Αμαρτία (ή αμάρτημα) θα πει λάθος στα ελληνικά. Η ηδονή της αμαρτίας ξεκινά από την άρνηση μιας απαγόρευσης. Η νηστεία είναι μια απαγόρευση υπαγορευμένη από τους ταγούς και το τυπικόν της θρησκείας, οπότε, άμα αρτυθείς, πας γραμμή στη Κόλαση. Αρα, το να αρνηθείς την υποταγή σου στον επιβεβλημένο αυτό νόμο, να αμαρτήσεις δλδ, σε κάνει για λίγο ήρωα. Ποιος είσαι βρε μάγκα μου, εσύ που τολμάς να αρνηθείς τον Παράδεισο για μια μπριζολίτσα, ένα σουβλάκι, ένα λουκάνικο; Και είναι τόσο νόστιμα τα κοψίδια όταν είναι απαγορευμένα, τα άτιμα!

Η ενοχή λοιπόν ξεκινά από τη μικρή ηλικία, βιδώνεται μέσα μας. Υποθέτω ότι κάτι παρόμοιο θα νοιώθουν και οι μουσουλμάνοι όταν πιούν κρασί. Το να φάνε κάτι τι κατά τη διάρκεια της μέρας όσο έχουν Ραμαζάνι, δεν το πιστεύω. Μόνο τη μέρα νηστεύουν και όταν πέσει ο ήλιος ξεκοιλιάζονται. Ετσι μάλιστα! Ισως ίσως η αμαρτία να τρώνε χοιρινό να είναι σχετική με τη δική μας παρασπονδία.. λέω τώρα...

6 σχόλια:

Queerdom είπε...

Κάπου είχα διαβάσει ένα πετυχημένο quote για μια άλλη αμαρτία, δεν θυμάμαι όμως ποιανού ήταν..Έλεγε λοιπόν, "Μ'άρεσει που είμαι καθολικός γιατί για μένα το σεξ θα είναι πάντα βρώμικο." Κι είναι γλυκιές οι αμαρτίες..;) Κι η Κόλασή μας εδώ..(κι ο Παράδεισος το ίδιο, απλά ακούστηκε πιο δραματικό αυτό με την Κόλαση)

Μικρός Πρίγκιπας είπε...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα Ροδούλα.Να είσαι πάντα καλά.

Unknown είπε...

Πειράζει που δεν συνδέω το φαϊ μου με όλα αυτά;;;

Καλή ανάσταση :)

Ανώνυμος είπε...

Καλή Ανάσταση

κι όπως αναστήθηκε ο Χριστός, έτσι να αναστηθεί κάθε

ελπίδα, όνειρο,ανάσα και θέληση που “σταυρώθηκε” άδικα…

mickey είπε...

Καλό Πάσχα!

Και μια και περί νηστείας και ενοχής το πόστιον, δώσ' του αύριο να ...καταλάβει :))

enteka είπε...

καλές διακοπές ροδιά μου, ωραίο το ποστ!


Metablogging.gr Comments Headline Animator