Παρασκευή 20 Απριλίου 2007

Αύριο Παρασκευή 20 Απρ. ~ Sigmatropic στο Μικρό Μουσικό Θέατρο



20 (Παρ) Sigmatropic Μικρό Μουσικό Θέατρο
-->> Περισσότερα

Ζωντανή εμφάνιση των Sigmatropic στο Μικρό Μουσικό Θέατρο την Παρασκευή 20/04/07
Ύστερα από μακρά απουσία οι Sigmatropic θα εμφανιστούν ζωντανά στο Μικρό Μουσικό Θέατρο (Βεϊκου 33, Κουκάκι) την Παρασκευή 20 Απριλίου.
Indietronica και ambient πινελιές αγκαλιά με ένα σφιχτό, σύγχρονο ροκ περίβλημα συνθέτουν το μουσικό ύφος του συγκροτήματος, που θα παρουσιάσει τμήμα της πολυαναμενόμενης δισκογραφικής δουλειάς του "Dark Outside" (θα κυκλοφορήσει τον επόμενο Σεπτέμβριο από τη Hitch Hyke), μαζί με παλιότερα κομμάτια από την εποχή του "Random Walk".

Η σημερινή σύνθεση των Sigmatropic είναι:
Άννα Καρακάλου: φωνή
Άκης Μπογιατζής: φωνή, μπάσο, ψηφιακά δείγματα
Χρήστος Κρασίδης: πιάνο, συνθεσάιζερ
Πάνος Σκούρτης: ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Τρυφερούλης: τύμπανα

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Absent Without Leave, το γνωστότερο ίσως post rock σύνολο της χώρας μας.

Μικρό Μουσικό Θέατρο, Βεϊκου 33, 11741 Αθήνα
Τηλ. & φαξ: 210-9245644
Έναρξη 9:30 μ.μ.
Είσοδος 10€

--------------
Το νέο single των Sigmatropic, "Ours At Least"... Πατείστε, υπάρχει και κομμάτι για κατέβασμα.

Ο Ian Caple στη μίξη του καινούριου Sigmatropic

Ο Ian Caple είναι τελικά ο άνθρωπος που ανέλαβε την μίξη και, ολοκληρώνει τις στιγμές που μιλάμε, την τελική επεξεργασία του νέου άλμπουμ των Sigmatropic, στο στούντιο του στο Sussex της Βρετανίας. O φημισμένος παραγωγός, που έχει δουλέψει για ονόματα όπως οι Tindersticks, o Tricky, η Yoko Ono, οι Shriekback, οι Deus, o Yann Tiersen, o Ryan Adams, οι Suede, οι JJ72 και οι Faithless, είχε εκδηλώσει ήδη το θαυμασμό του για τη μουσική των Sigmatropic με αφορμή την κυκλοφορία του “Sixteen Haiku & Other Stories” και χωρίς πολλές περιστροφές βρέθηκε “on board” για το, αναμενόμενο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκετή περιέργεια, είναι αλήθεια, επόμενό τους.

Οι Sigmatropic τελειοποιούν το δικό τους απροσδόκητο χαρμάνι νέου rock και electronica, με post punk, ambient, brit-folk, art-rock, trip hop, americana, ακόμη και global πινελιές, τα δέκα τελευταία χρόνια έχοντας κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ. Το πιο πρόσφατο, η διεθνής εκδοχή του «Δεκαέξη Χαϊκού και άλλες ιστορίες», βασισμένου σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη, συγκέντρωσε ένα απίστευτο cast ερμηνευτών και έκανε τα ξένα μουσικά μέσα να παραμιλούν (ως "μία από τις γοητευτικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς" το θεώρησε το θρυλικό Rolling Stone) και να ψάχνονται προκειμένου να χαρακτηρίσουν τη μουσική εμπειρία που λέγεται Sigmatropic, πριν τους καταχωρήσουν τελικά κάπου ανάμεσα σε «εξώκοσμο dub, Morricone-rock και trip hop» (Godsend Online). Η επόμενη δουλειά τους, αυτή τη φορά χωρίς τους σπαρτιάτικους περιορισμούς των χαϊκού και λογικά πιο κοντά στις συμβατικές φόρμες του pop τραγουδιού, αλλά συγχρόνως και χωρίς τη «βοήθεια», ή το «πρόβλημα», των πολλών διαφορετικών ερμηνευτών, είναι μια πρόκληση για τους ίδιους τους Sigmatropic και για τις χιλιάδες των ακροατών που τους ανακάλυψαν σαν ένα πολύτιμο εξωτικό πετράδι μέσα από την κυκλοφορία του δίσκου σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

--------------
www.avopolis.gr

-->> Όλες οι επερχόμενες συναυλίες! Υπάρχουν και συναυλίες των Χειμερινών Κολυμβητών, αλλά δεν έχω διάθεση... αναπαλαιωτική! Ασε που κρυώνω κιόλας.

1 σχόλιο:

pølsemannen είπε...

Το σχόλιο είναι εντελώς άσχετο μεν, αλλά θεωρώ ότι το εν λόγω μπλόγκ ίσως σας ενδιαφέρει (Έκανε αναφορά και ο Μπλογκοσλοβάκος πρωθυπουργός).

http://fakellaki.blogspot.com/


Metablogging.gr Comments Headline Animator