Τρίτη 10 Απριλίου 2007

περίπατος στον ιστοχώρο



Την όρεξη για περίπατο τη βρήκα -πού αλλού;- στο Δρόμο! Πώς βρέθηκα εκεί πέρα, ούτε που θυμάμαι... πέρασαν και δυο μέρες περίπου. Ξεκίνησα λοιπόν από το ποστ του dimosd με τίτλο το δίκτυο κάνει οικείο ο,τι βόλευε νάναι ονειρικό (ο τίτλος είναι.. τα μισά λεφτά!) και συνέχισα την πορεία μου για νέα μέρη.

Κατόπιν, έπεσα (μέσω buzz) στο ποστ του BIG CITY LIFE με τίτλο Ο κύκλος των χαμένων μαθητών και τον ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα συνέχεια του περιπάτου.

Ακολουθώντας τα ίχνη, βρήκα στο μαθητικό περιοδικό Scooligans ένα Μάθημα λογοκρισίας και κατόπιν, πήγα στο YouTube και είδα το λογοκριμένο βιντεάκι O kyklos twn xamenwn mathitwn. Υποθέτω ότι αν είχαν φτιάξει τα παιδιά ένα "προσκυνητικό" βίντεο, θα ήταν "μέσα" στα πράγματα. Χαίρομαι (και τα συγχαίρω) που αρνήθηκαν να υποκύψουν στην υποκρισία -διαιωνίζοντάς τη.

Ο περίπατος ολοκληρώθηκε με το απλό και εύκολα κατανοητό κείμενο του Νίκου Γράψα με τίτλο Συγνώμη για το μάθημα, όπου αναφέρονται πράγματα απλά, πράγματα που γνωρίζουμε από γεννησιμιού μας, πράγματα που ζούμε καθημερινά, πράγματα με τα οποία συνδιαλεγόμαστε διαρκώς. Το γιατί θέλουμε να τα αγνοούμε -και να τους εναντιωνόμαστε κιόλας!-, είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο, που λέει κι η παροιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator