Δευτέρα 23 Απριλίου 2007

Μια Προφητεία που αλήθεψε !!!


Δεν ήταν και τόσο δύσκολο να προβλέψει κάποιος το ηλίου φαεινότερο βέβαια, αν και ο γκαουλάτορας του ΥΠΠΕ θεωρεί το "λαό" για μικρά χαζά πλασματίδια, που "δεν καταλαβαίνουν".

Πρόβλεψαν λοιπόν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΕ και υπεύθυνοι του κόμβου cultureguide.gr -υπό μορφήν ερωτημάτων- τα εξής:

«...Ίσως τελικά όλα να γίνονται για το πάπλωμα; Μήπως σε λίγους μήνες δούμε το cultureguide σε ιδιωτικά χέρια κάποιου κουμπάρου; Για να δούμε...»

Πέρασαν λίγοι μήνες ..και.. είδαμε το φως το αληθινόν!!!
Πληροφορίες για το φως, στο μπλογκ του Αργου

..κομματάκι ακριβό αυτό το "φως" βέβαια, αλλά τόσο κοστίζουν τα φώτα -ιδίως όταν μας τα... αλλάζουν!

-------------------
Το παλιό μου ποστ στο ΝΑΤΟ
Το μπλογκ με τα μηνύματα διαμαρτυρίας που ΔΕΝ συγκίνησαν κανένα παχύδερμο κουμπάρο -έτσι είναι οι κουμπάροι σήμερα, γεμάτοι λίπος επειδή "τρώνε καλά" -για να ταιριάξουν με το μοντέλο των διαφημίσεων που λέγαμε -πιθανότατα...


4 σχόλια:

advocatus diaboli είπε...

Απέκτησε και ιντερνετικό ραδιόφωνο το υπουργείο Πολιτισμού! Λες και θα το ακούει κανένας... Αλλά πόσο στοιχίζει δεν μας το είπαν, βέβαια. Γιατί η λειτουργία του δεν περιλαμβάνεται στα 2,5 εκ ευρουλάκια που στοίχισε η ανανέωση του κόμβου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έλα μωρέ, αναμενόμενο ήταν. Τα λεφτά πάντως είναι πολλά, Ροδιά.

Rodia είπε...

Αναρωτιέμαι ώρες ώρες αν θα ήταν χρήσιμη μια Σχολή Υπευθυνότητας, όπου να φοιτούν ή, έστω, να λαβαίνουν μέρος σε σεμινάρια οι υποψήφιοι υπουργοί, κλπ πρόσωπα τα οποία προορίζονται να καταλάβουν δημόσιες θέσεις. Αγνοια δεν δικαιολογείται. Δεν παίζουν με τα χρήματα του κοσμάκη.

OnCulture.eu είπε...

Ένα... «καινοτομικό» πρότζεκτ του ΥΠΠΟ
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ζούμε σε έναν εικονικό κόσμο. Έχουμε εικονικούς υπουργούς, εικονικούς δημοσιογράφους και εικονικούς πολίτες... Σε ποιο άλλο συμπέρασμα να καταλήξω όταν βλέπω στην οθόνη του υπολογιστή μου το νέο διαδικτυακό τερατούργημα του Υπουργείου Πολιτισμού, όταν ακούω τις θριαμβευτικές δηλώσεις της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας (κ. Βουλγαράκης) και όταν διαβάζω τα σχεδόν διθυραμβικά σχόλια του αθηναϊκού τύπου με copy-paste ολόκληρες παραγράφους από το Δελτίο Τύπου του φορέα τον οποίο υποτίθεται ότι ελέγχουν;

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ο υπογράφων είναι προκατειλημένος αρνητικά και αντιπολιτευόμενος καθώς υπήρξε αρχισυντάκτης του cultureguide.gr του βραβευμένου site που ανήκε στον ΟΠΕΠ-ΥΠΠΟ και το οποίο μετά από 5 σχεδόν χρόνια επιτυχημένης πορείας έκλεισε χωρίς λόγο ο κ. Βουλγαράκης. Αυτό είναι αλήθεια, παρά το γεγονός ότι η βλακώδης ενέργεια του ΥΠΠΟ ωφέλησε ολόκληρη την συντακτική ομάδα, καθώς μας οδήγησε σε σημαντικούς επαγγελματικούς δρόμους. Έβλαψε φυσικά άμεσα τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου και όσους αγαπούν τον πολιτισμό και έμμεσα το ελληνικό δημόσιο, καθώς ταυτόχρονα ο κ. Βουλγαράκης κατέστρεψε μια ανεκτίμητης αξίας βάση δεδομένων με 30.000 ειδήσεις που κάλυπταν την πολιτιστική ιστορία ολόκληρης της Ελλάδας τα τελευταία 5 χρόνια. Το αντίστοιχο θα ήταν να κάψει κανείς αρχεία του κράτους και να μείνει ατιμώρητος, κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα (ο κ. Βουλγαράκης το γνωρίζει πολύ καλά).

Επί του προκειμένου όμως. Το site ανακοίνωσε θριαμβευτικά ο υπουργός σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα λέγοντας ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων: «Είμαι σε θέση να πω ότι το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει αυτή τη στιγμή το πιο καινοτομικό (sic!!) και πρωτοποριακό διαδικτυακό κόμβο, ανάμεσα σε όλα τα Υπουργεία Πολιτισμού της Ευρώπης»! Και κανείς δεν έβαλε τις φωνές! Μα κ. Βουλγαράκη έχετε δει άλλα sites ευρωπαϊκών υπουργείων; Έχετε δει το γαλλικό; (www.culture.fr) Το ισπανικό; (www.mcu.es); Το δανέζικο; (www.kum.dk) Μα τι λέμε τώρα; Εδώ δεν έχετε δει το δικό σας προσωπικό site, όπου στην πρώτη σελίδα φιγουράρει μπανεράκι του cultureguide αναγράφοντας «The Hellenic Cultural Events Portal» με λινκ στο πόρταλ που ο σύμβουλός σας δημοσιογράφος κ. Βαμβακάρης σας συμβούλεψε να κλείσετε. Τα ξένα sites θα βλέπουμε τώρα;

Η ουσία για τον δικτυακό τόπο που ανακοινώθηκε είναι η εξής:
· Πρόκειται για ένα τεχνικό λάθος από κάθε άποψη που καταπατάει όλους τους ισχύοντες διεθνώς άγραφους κανόνες λογικής.
· Σχεδιαστικά παραπέμπει στη δεκαετία του 1980.
· Η αρχιτεκτονική του είναι δαιδαλώδης και εχθρική προς τον χρήστη.
· Το περιεχόμενό του φτωχότατο και σε πολλά σημεία με λάθη ορθογραφικά και συντακτικά
· Οι διασυνδέσεις του συχνά λανθασμένες
· Τα μπάνερς του κακοσχεδιασμένα
· Ο σέρβερ που τον φιλοξενεί πανάρχαιος, κάτι που κάνει το site να «σέρνεται» στην κυριολεξία.
· Οι δήθεν καινοτομίες του ξεπερασμένες εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και διεθνώς
· Οι δήθεν «καινοτομικές» προτάσεις του, όπως το περίφημο Step in Art δεν είναι παρά λευκές σελίδες με link σε email (!!!!) ενώ το Ράδιο π είναι απλά μια σελίδα με link σε wmp.
· Το περίφημο e-shop σε επίπεδο marketing είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Απλά δοκιμάστε να κάνετε οποιαδήποτε αγορά online με πλαστό όνομα και θα δείτε πόσο εύκολο είναι!

Θα μπρούσα να γράψω ολόκληρη ύλη εφημερίδας αναλύοντας σημείο προς σημείο γιατί το παρόν site είναι τερατούργημα και θυμίζει βαλκάνιο δικτυακό τόπο (παρεμπιπτόντως αυτό του βουλγαρικού ΥΠΠΟ είναι καλύτερο). Είμαι βέβαιος ότι σχεδιάστηκε μέσα σε τρεις μέρες από απόφοιτο ΤΕΙ διότι αν ισχύει κάτι άλλο τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και για το ΥΠΠΟ και για τον ΟΠΕΠ, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει αναλάβει το τεχνικό μέρος.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το κόστος του και το επιχείρημα του υπουργού ότι είναι μηδενικό, καθώς φτιάχτηκε και συντηρείται αποκλειστικά από το υπάρχον δυναμικό σε ΥΠΠΟ και ΟΠΕΠ, εδώ γελάνε. Μήπως για το cultureguide τα πράγματα ήταν διαφορετικά; Από υπάρχον προσωπικό φτάχτηκε και συντηρούταν. Υπήρχε κοστολόγιο όμως και αυτό ήταν 200.000 ευρώ το χρόνο. Γιατί δεν μας λέτε ποιοί και πόσοι εργάζονται στο παρόν πρότζεκτ; Να τα βάλουμε κάτω και να βγάλουμε κόστη. Το τσάμπα πέθανε κύριε υπουργέ. Πέστε μας πόσο κόστισε και πόσο κοστίζει αυτό που μόλις παραδώσατε, πόσοι απασχολούνται σε αυτό, τι τεχνικές υποδομές απασχολείτε, ποιοι γράφουν όσα γράφουν, πόσα πληρώνονται με μπλοκάκια ή μισθολόγιο και αφήστε να βγάλουμε εμείς το κόστος.

Οι άνθρωποι του cultureguide πάντως δεν μείναμε με σταυρωμένα χέρια. Είμαστε επαγγελματίες και όχι κρατικοδίαιτοι. Φτιάξαμε το δικό μας site που βγήκε στον αέρα στις 8 Μαρτίου, τέσσερις μόλις μήνες μετά το κλείσιμο του cultureguide. Τα επίσημα εγκαίνια του goculture (www.goculture.eu) θα γίνουν αρχές Ιουνίου στην Αθήνα. Θα καλέσουμε και τον κ. Βουλγαράκη.


ααααα... και το δικό μας site, το www.goculture.eu, το φτιάξαμε τρεις άνθρωποι και ξέρετε πόσο μας κόστισε; σχεδόν τσάμπα μέχρι στιγμής. Απλά πολλή σκληρή δουλειά για 3 μήνες. Μπείτε, δείτε το, αξιολογείστε το. Και μετά μπείτε στο www.culture.gr που ανήκει σε έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό και κάνετε τις συγκρίσεις. Κι εμείς είμαστε ακόμα σε πιλοτική περίοδο και δεν έχουμε κάνει συνεντεύξεις τύπου και ντουμ ταρατατζούμ. Ε ρε βλάκα ελληνικέ λαέ....


Metablogging.gr Comments Headline Animator