Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

El Ρsifofor


Ο Ελ Ψηφοφόρ είναι ο κάτοικος του Ελ Ψηφοφοριστάν, της χώρας που αναδύεται από την ανυπαρξία κάθε τρεισήμισυ χρόνια περίπου. Ο Ελ Ψηφοφόρ υπάρχει μόνο κατά την περίοδο των εκλογών, δηλαδή, ζει ΓΙΑ ΝΑ ψηφίζει. Μετά, πέφτει σε μια κατάσταση αλλεργικής νάρκης, ακριβώς όπως και εκείνοι που ψήφισε: Ο πρωθυπουργός παθαίνει πρωθυπουργία, μια ασθένεια η οποία τον αναγκάζει σε παντελή εξαφάνιση από τη χώρα και σχετική από προσώπου του πλανήτη, μια και είναι αναγκασμένος να παρευρίσκεται σε μερικά βαρετά συνέδρια και άλλες παραστάσεις σε χώρες του εξωτερικού. Οι υπουργοί παθαίνουν υπουργία, μια άλλη ασθένεια εξαιρετικά επιβαρυντική για την υγεία, μια και συσσωρεύονται τα παθογόνα στοιχεία κατόπιν επανειλλημμένων προσβολών από αυτήν, δηλαδή μετά από απανωτές θητείες στο υπουργικό αξίωμα. Οι βουλευτές αφαιρούν το ύψιλον και βολεύονται σε κάτι άβολα έδρανα, όπου ούτε έναν υπνάκο της προκοπής δεν μπορούν να παίρνουν όταν συνεδριάζει το Σώμα της Βουλής, έτσι προτιμούν να απέχουν και να κοιμούνται στο σπίτι τους, ασθενείς όντες και αυτοί από υπερΒολευτίτιδα.

Μετά τις εκλογές, το Ελ Ψηφοφοριστάν και οι κάτοικοί του πέφτουν ξανά στην απίστευτη καθημερινότητά τους, όπου πλέουν σε πελάγη δανείων, λίμνες απαξίωσης, ποτάμια φτώχειας, και θάλασσες σκανδάλων, κουκουλωμένοι με τομάρια παχουλών υποσχέσεων. Τα τομάρια ρουφάνε και βαραίνουν και σέρνουν το Ελ Ψηφοφοριστάν με τους κατοίκους του μαζί προς τον πάτο της ανυπαρξίας, μέχρι την προκήρυξη των επόμενων εκλογών.

Μόλις προκηρυχτούν οι εκλογές, οι αναδυόμενοι διεκδικητές της ψήφου, καλούν τον Ελ Ψηφοφόρ να δείξει κατανόηση και να ανοίξει άλλη μια τρύπα ονομαζόμενη «κοινωνική συναίνεση» στη ζώνη του Διαλόγου, η οποία είναι υποχρεωτικό εξάρτημα της εθνικής του ενδυμασίας. Με τα χρόνια και το συνεχές σφίξιμο της ζώνης -υποστηρίζεται από μελετητές του είδους- ο Ελ Ψηφοφόρ θα απωλέσει εντελώς τη μέση του -θα κοπεί στα δυο. Ερωτούν πολλοί αν, μετά από τόση κακουχία, θα χαθεί το είδος αυτό. Οι μελέτες και παρατηρήσεις σε βάθος χρόνου, δείχνουν το εντελώς αντίθετο: Ο Ελ Ψηφοφόρ είναι το ανθεκτικότερο είδος του πλανήτη και αυτό οφείλεται στη μεγάλη πνευματική του δύναμη. Είναι το μοναδικό πλάσμα με τεράστια αποθέματα ψυχικής ενέργειας, μια και αποτελεί μέρος της Ελ Πίδας. Είναι η Ελ Πίδα προσωποποιημένη.

4 σχόλια:

Jim.Hellas είπε...

Είμαστε και εμείς σαν τους καλικάτζαρους, μόνο που είμαστε σε χειρότερη θέση, μιας και βγαίνουμε 1 φορά στα 4 χρόνια στην επιφάνεια...

Άντε... και καλό μας ύπνο!

Φιλιά!

ninemos είπε...

Δυστυχώς έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι αστικές δημοκρατίες ανά τον κόσμο, η συμμετοχή του πολίτη στα κοινά περιορίζεται ολοένα και πιο πολύ για να αρκεστεί τελικά σχεδόν αποκλειστικά στην ψήφο του. Πράγμα για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη και ο ίδιος ο πολίτηςς...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν γενικά 2 είδη κτηνών σε αυτόν τον πλανήτη ο Ψηφο-εωσφόροι και οι Ελ-πηδηχτές.

Sourotiri είπε...

γαματο ποστακι!!! φιλακια!!


Metablogging.gr Comments Headline Animator