Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

σσρρφφ... σσρρφφ... σέρνεται αποχή


Σήμερα πρωί πρωί, είδα τον κ. Κουίκ να συνομιλεί με κάποιους μανάβηδες σε κάποιες λαϊκές αγορές, εκ των οποίων οι περισσότεροι -κατά δήλωσή τους- θα ψηφίσουν Ν.Δ. Μίλησε και με πελάτες, φυσικά, και το πόρισμα (η εντύπωση που έμεινε δλδ) ήταν ότι η Ν.Δ. θερίζει στις τάξεις των αγροτών και των μανάβηδων. Κρίμα που σταμάτησε η ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ, μπορεί να μαθαίναμε κάτι παραπάνω!

Α! ένας συμπαθητικός κυριούλης κάποιας ηλικίας απάντησε στο ερώτημα "τι σκέφτεται να ψηφίσει" ή κάπως έτσι (την απάντηση θυμάμαι και εξ αυτής συνάγω την ερώτηση, που λένε)... απάντησε λοιπόν «Τι να ψηφίσω; και γιατί να ψηφίσω; Δεν θα πάω να ψηφίσω. Ολοι τους τα ίδια είναι, μας κοροϊδεύουν...» και, μετά από αυτή τη συγκεκριμένη απάντηση, εισέπραξε φιλικό χτύπημα στη πλάτη από τον κ. Κουίκ. Συμφωνία; Συμπόνια; Εικονικό μήνυμα ενθάρρυνσης προς απανταχού "προβληματιζόμενους οπαδούς"..?


______________
ΣΗΜ. Αραίωσα το γράψιμο, επειδή το έχω ρίξει στο διάβασμα αυτό τον καιρό. Οχι, δεν "ξεχνιέμαι με ένα Αρλεκιν" -μάλλον... βρίσκομαι, ανακαλύπτομαι.

4 σχόλια:

arammos είπε...

Πρώτα απ' όλα καλό χειμώνα. Το θέμα είναι ότι έχουμε ξεχάσει (εάν ποτέ μάθαμε) τι σημαίνει καπιταλισμός, σοσιαλισμός κλπ. κλπ. κλπ.

Ανώνυμος είπε...

το θέμα είναι ότι όλοι τους έχουν αποδείξει περίτρανα στην πράξη ότι νοιάζονται για την εξουσία προκειμένου να εξυπηρετησουν προσωπικά - κομματικά οφέλη!
Το θέμα είναι ότι αυτοι οι ελάχιστοι απο κάθε παράταξη που νοιάζονται πραγματικά ισως θα έπρεπε να μαζευτούν σε ένα ψηφοδέλτιο μπας και προλάβουμε να σωσουμε τιποτα απο αυτη την ερμη την ελλαδίτσα...! Αλλα που...??

Αντε καλή συνέχεια καύσωνα...:)

Unknown είπε...

Και αναρωτιέμαι βέβαια: Αφού όλοι γνωρίζουν πως τα ποσοστά νίκης υπολογίζονται με βάση τους φηφίσαντες και όχι τους εγκεγραμμένους, είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι η αποχή σημαίνει πως: (α) ακυρώνουμε την δημοκρατία (την όποια εμ'πας περιπτώση έχουμε), και (β) απλά ενισχύουμε την εκλογική νίκη κάποιου που εκ των προτέρων λέμε ότι είναι κακός κυβερνήτης (αφήνοντάς τον να τρίβει τα χεράκια του ευχαριστώντας τον κόσμο που τον σιχαίνεται για την δια αποχής εγκριτική ψήφο του)...

Δεν σου αρέσει κανείς; Τότε ψήφισε κάποιον που δεν θα βγεί για να ελαττώσεις το ποσοστό αυτουνού που δεν σου αρέσει και θα βγεί. Με το να μην ψηφίζεις αυτό που πραγματικά δείχνεις με βάση τον εκλογικό νόμο που ισχύει στην χώρα μας είναι πως δεν σου αρέσει η δημοκρατία.

Rodia είπε...

~~ arammos, τι λες παιδί μου "καλό χειμώνα" από τώρα;;; ακόμα δεν πήγα διακοπές... Κατά τα άλλα, οκ, κάπως έτσι είναι.

~~ [αναπνοή], επίσης, αντεύχομαι για το καύσονα, και συμφωνώ για Ενωμένο Ψηφοδέλτιο (όπως λέμε "Ενωμένα Εργοστάσια Επίπλων", ε)

~~ Darthiir the Abban, έτσι είναι. Ποιοι όμως απέχουν; Νομίζω ότι είναι εκείνοι που "δεν τους έκατσε" αυτό που ψήφισαν και επιθυμούν μεν να (ξανα)εκλεγεί αλλά χωρίς τη δική τους συμμετοχή... Τι λες;


Metablogging.gr Comments Headline Animator