Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

εκλογές 2007 -->> απαρατήρητες


Μπήκα να γράψω βιαστικά αυτό που σκέφτηκα: Οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που αναγγέλθηκαν με τέτοιο τρόπο και καθορίστηκαν σε τέτοιο χρόνο, σαν να θέλουν να περάσουν απαρατήρητες.

Να μην έχει πολύ χρόνο να σκεφτεί ο κόσμος (ανάμεσα επιστροφή από διακοπές και άνοιγμα σχολείων), να υπάρχουν ένα σωρό άλλα δρώμενα στο ίδιο χρονικό διάστημα (ποδοσφαιρικοί αγώνες, έναρξη σχολικής περιόδου, κλπ), η χαλαρότητα μετά τις διακοπές να λειτουργεί κατασταλτικά στο πνεύμα (ε, και τι έγινε, ας πάμε να ρίξουμε ένα κουκκί) και ΖΝΤΟΥΠ! καμακώνουμε τον αφελή και πάμε γι άλλη μια (από τα ίδια) 4ετία.

Από την άλλη, συνέβησαν τόσα πολλά δυσάρεστα (επιεικώς) κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα -πυρκαγιές, οικονομικά σκάνδαλα, λαμογιές, κλπ- και πέσαν τόσο μαζεμένα στο κεφάλι του κοσμάκη, που ο χρόνος επεξεργασίας του μεγέθους των γεγονότων αυτών από τον εγκέφαλο του καθένα (πολίτη και ψηφοφόρου) είναι ανεπαρκής.

Ο εμπνευστής των εκλογών (όχι απαραιτήτως ο πρωθυπουργός μας), νομίζω, είχε καθαρά τη πρόθεση να χαλιναγωγήσει με ακρίβεια τους πολίτες προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κύριος οίδε για ποιον ακριβώς λόγο. Ποιος να ξέρει το ακριβές αντικείμενο συζητήσεων και δοσοληψιών που υπήρξε μεταξύ των υψηλά ισταμένων (δικών και ξένων) ώστε να είναι τόσο απαραίτητο να γίνουν εκλογές αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή, για το λόγο -και με τον τρόπο- που προτάθηκαν...

ΑΝ το έβλεπα συνομωσιολογικά το θέμα, θα σκεφτόμουν ότι κάποιο στοίχημα έχουν βάλει Κάποιοι, Κάπου, Κάποτε, και θέλουν να το κερδίσουν. Πιθανότατα επίσης, η απουσία του κ. Χριστόδουλου κατά το διάστημα αυτό, να παίζει και αυτή το ρόλο της.

5 σχόλια:

ninemos είπε...

Βασικά μπορεί να είμαι αφελής αλλά νομίζω ότι υπερβάλλεις (αν και την άποψη αυτή την άκουσα και από άλλους ανθρώπους)

Όταν η μητέρα μου, μου εξέφρασε αυτή την άποψη, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε αυθόρμητα ήταν το γέλιο.Όχι ειρωνικά φυσικά...

Το γενικότερο πνεύμα αυτής της άποψης είναι ότι προσπαθούν να μας αιφνιδιάσουν, να μας "πιάσουν στον ύπνο" κάτι που κατά την ταπεινή μου άποψη δεν ισχύει αφού ούτως ή άλλως κοιμόμαστε (και βαριά μάλιστα)

Τί θέλω να πω μ'αυτό? Ότι ο μέσος Έλληνας δεν σκέφτεται το τι θα ψηφίσει αφού αν δει κανείς τα αποτελέσματα των εκλογών των τελευταίων δεκαετιών θα δει ότι κυβέρνηση εξέλεγε κάθε φορά το 10 με 15% των Ελλήνων αφού το υπόλοιπο 85% είναι σταθερό στις πολιτικές του προτιμήσεις

Δεν δουλεύω σε στατιστική υπηρεσία αλλά πάνω κάτω αυτοί είναι οι αριθμοί...



Τώρα κάποιος θα πει ότι υπάρχει και αυτό το 15-20% που περισσεύει...Πραγματικά ρε παιδιά, δεν νομίζω ότι θέλει και πολύ φιλοσοφία για το τι θα ψηφίσουμε. Μετρημένα κουκιά είναι! (με όποιον τρόπο κι αν μετράει ο καθένας μας τα κουκιά...)

Αλλά και να μην προκυρησόντουσαν πρόωρες εκλογές πάλι θα υπήρχαν κάποιοι άλλοι που θα γκρίνιαζαν...

Niemandsrose είπε...

Διαισθητικά μιλώντας, γιατί δεν είμαι πολιτικός επιστήμονας, νομίζω πως και το δικό σου αισθητήριο σωστό είναι Ροδιά.
Νιώθω πως έχουμε ήδη μπει σε μία εποχή που η απαξίωση της πολιτικής ζωής [δεν εννοώ τη διαφθορά που είναι άλλο φαινόμενο] έχει φθάσει στο σημείο που οι εκλογές πρέπει να περνούν απαρατήρητες όπως πχ στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες [ΗΠΑ, και Μ.Βρετανία κυρίως που είναι τα πρότυπα των εκσυγρονιστών μας].
Και γιατί;
Γιατί η αποστροφή από την πολιτική ζωή σημαίνει και μεγαλύτερη προσήλωση στις κυρίαρχες αξίες του καπιταλιστικού συστήματος [που προσκυνούν οι γνωστοί εκσυγχρονιστές], δλδ του καταναλωτισμού, του ατομικισμού, με άλλα λόγια της αποχαύνωσης.
Όχι απλά πιστεύω πως έπεσες μέσα, αλλά βλέπω το παιχνίδι στημένο.

from a rose to rodia. :)

Akis είπε...

μιας και προβληματιζόμαστε ολοι για τη πολιτικη κατασταση στη χωρα μας, θελω να σας πω τι εγω θα αποδοκιμασω το πολιτικα συστημα ψηφιζοντας φιλελευθερη συμμαχία. ΤΟ κόμμα ιδρύθηκε πρόσφατα απο νέους απλους πολιτες. Αξίζει να ριξετε μια ματια, έχουν πολλες προοδευτικες ιδεες και προτάσεις. www.greekliberals.net

Ανώνυμος είπε...


Ο κύβος ερρίφθη… (το ίδιο και ο δικομματισμός;)

Rodia είπε...

Και πού νά'ξερα τι θα γινόταν λίγες μέρες μετά... Πού να το φανταζόταν οποιοσδήποτε, η νοσηρότερη φαντασία δε θα μπορούσε να το συλλάβει, πως θα καιγόταν η Πελοπόννησος...
Δεν είχα καθόλου έμπνευση όταν τα έγραφα αυτά. Σκέτη αποτυχία το ποστ.


Metablogging.gr Comments Headline Animator