Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007

το σποτάκι της Ν.Δ.



Το είδα σήμερα. Εμεινα. Κατάπληκτη. Τόσα καλά και δεν το είχα πάρει είδηση; Α, κάτι δεν πάει καλά με μένα και την αντιληπτικότητά μου. Επρεπε να διαβάζω περισσότερες εφημερίδες. Κόλλησα στα μπλογκ και κάπου όλο και κάτι χάνω. Τι λέει το σποτάκι;

Η αλήθεια είναι ότι συγκράτησα δυο πράγματα μόνο και, επειδή δεν το αποτύπωσα ηλεκτρονικά, επιφυλάσσομαι να ενημερώσω αργότερα το ποστ -ίσως αύριο- και να συμπληρώσω με σχολιασμό.

1. Από το Μάρτη του 2004 μέχρι τον Αύγουστο του 2007 δημιουργήθηκαν 200.000 νέες θέσεις εργασίας. Διακόσιες χιλιάδες (ολογράφως, μη νομίσει κανείς ότι έκανα λάθος)

2. Μειώθηκε η ανεργία από 11, κάτι% που ήταν σε 7,7%


____________________
ΣΗΜ. Το ξέρω πως η διαφήμιση λύνει και δένει με όποιους τρόπους θέλει, παραποιώντας, παραπληροφορώντας, κλπ κλπ, αλλά το ότι αυτοί οι διαφημιστικοί "τρόποι" θα κάναν τόσο επεισοδιακή είσοδο στη πολιτική ζωή μας, ε, αυτό δεν το περίμενα. Να δούμε ΤΙ άλλο θα δούμε. Τολμώ να προβλέψω ότι θα πέσει το γέλιο της αρκούδας. Η παροιμία λέει βέβαια ότι «γελά καλύτερα όποιος γελά τελευταίος» αλλά... «γελά ο μωρός κάν τι μη γελοίον ει» επίσης. Θα τολμήσω κι άλλη πρόβλεψη: Θα κλάψουν μανούλες!

9 σχόλια:

enteka είπε...

είναι πραγματικά προκλητική. είναι απ' τις διαφημίσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα, αλλά πείθουν τους εύπιστους...

blogger είπε...

Προσέξτε τη διαφήμιση... λέει ότι δημιουργήθηκαν 200.000 νέες ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας. Αυτό και αν είναι προκλητικό!

fanman είπε...

Τι άλλο θα δούμε:

Θα δούμε τον Κωστάκη να χτυπά τη γροθιά στο τραπέζι της Ταβέρνας "ο Βασίλης" - Μάτι Αττικής που είναι τα παϊδάκια μου;;
Θα δούμε πανοραμικά πλάνα των τούνελ της Κακιάς Σκάλας και καλογυαλισμένα αυτοκίνητα να κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στις λεωφόρους της ανάπτυξης.
Θα δούμε ευτυχισμένους εργάτες σε υπερσύγχρονα εργοτάξια να αγκαλιάζουν τους επίσης ευτυχισμένους κατασκευαστές σύγχρονων κτιρίων - θερμοκηπίων.
Θα δούμε σε εικονικό χάρτη την νέα ενεργειακή θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τους Σεΐχηδες να κλαιν με μαύρο δάκρυ για τη χασούρα που αναμένουν.
Θα δούμε το Γιωργάκη να περπατά σκεπτικός σε απέραντα αειφορικά λιβάδια - γύρισμα εκτός Ελλάδος υποχρεωτικά.
Θα δούμε - θυμηθούμε τι ωραία ήταν με Σημίτη - Παπαντωνίου - Ευρώ.
Θα δούμε την ισχυρή Ελλάδα που αποποιείται η ΝΔ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ - πήγα για κάμπινγκ στα Ίμια...
Θα δούμε τα καμμένα δάση της ΝΔ, τα καμμένα δάση των 80s και 90s σήμερα είναι παρθένα δάση - Ντράφι, Πεντέλη, Πολιτεία, Διόνυσος.

Μαυρίστε τους....

An-Lu είπε...

To allo me to "8wrakisame to Dimosio Panepistimio" to eides?


Oxi?



Exases!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το κλασικό πλέον "Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε" το θυμάστε; Ή εκείνο το αμίμητο του ΣΥΝ "Στρίψε αριστερά - θα βρεις";

Ε, όλα αυτά θα ξεπεραστούν αυτό το Σεπτέμβρη. Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές...

Oneiros είπε...

Περί προσλήψεων, δες και τη συζήτηση εδώ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι εγώ την είδα. Με τις θέσεις εργασίας γέλασα για΄τι έψαχνα ξανά και ξανά και δε βρήκα τίποτα. Για την ανεργία το κόλπο είναι γνωστό μέσο των μερικής απασχόλησης θέσεων και με την καταγραφή μόνο όσων έχουν κάρτα ανεργίας, όχι επί του άνεργου πραγματικού ενεργού δυναμικού.

Ανώνυμος είπε...

Χεχε!
Και εγω την ειδα και γελασα πραγματικα!
Ειναι εντελως οικονομικοκεντρικη. Ολες οι αλλαγες που αναφερει ειναι στον τομεα της οικονομιας και μονο μια αναφερεται στον τουρισμο.
Δεν εχει καν επιβλητικη μουσικη..
Αληθεια ποιος επηρεαζεται απο τις πολιτικες διαφημισεις;

pølsemannen είπε...

Mα τι λέτε ωρέ που δεν τεδημιουργήθησαν διακόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας ναούμε...

Προσελήφθησαν 200.000 γαλάζιοι αγροφύλακες, σόρρυ οικολογόμπατσοι μετά την πυρκαγιά της Πάρνηθος...
:-ΡΡΡΡ


Metablogging.gr Comments Headline Animator