Τρίτη 19 Ιουνίου 2007

μικρές ευτυχίες



Εκτός από την απρόσωπη ΕΥΤΥΧΙΑ υπάρχουν οι μικρές συγκεκριμένες ευτυχίες, συχνά σημαντικότερες για τον άνθρωπο. Γεμίζουν τις μπαταρίες της ψυχής και κάνουν υποφερτή την καθημερινότητα.

Μικρή ευτυχία είναι μια ευχάριστη συζήτηση με ένα φίλο, ένα πρόσωπο συμπαθητικό που τρώει καθισμένο απέναντί σου στο ίδιο τραπέζι, ένα γέλιο κακαριστό που προκλήθηκε από ένα αστείο που είπες, μια βόλτα στην παραλία χωρίς λόγια που εμποδίζουν να ακουστεί το φλις φλις των κυμάτων, ένα φύσημα ανέμου στο σβέρκο μέσα στη πηχτή ζέστη, μια ματιά συνομωτική για την ουρά στη καντίνα ενός δημόσιου νοσοκομείου, ένα φως που ανάβει ξημερώματα στο απέναντι μακρινό ρετιρέ, μια γνώμη που συμφωνεί με τη δική σου, και τόσα άλλα ψιλοπράγματα που δεν τους δίνεις σημασία τη στιγμή που συμβαίνουν αν και είναι αυτά ακριβώς που χαρίζουν μια δόση αισιοδοξίας και κουράγιο να συνεχίζεις την προσπάθεια για ζωή, να μην υποβάλλεις την παραίτησή σου...

3 σχόλια:

An-Lu είπε...

Μα και βέβαια maman! Η ευτυχία βρίσκεται στις μικρές μπουκιές και όχι στις ποσότητες!
;-)

Ανώνυμος είπε...

Ένα διαφορετικό ροζ του ουρανού όταν πέφτει η νύχτα, ένα αγαπημένο τραγούδι τη στιγμή που δε το περιμένεις, ένα χαρούμενο ξύπνημα χωρίς συγκεκριμένη αιτία... Η μικρή ευτυχία να διαπιστώνεις ότι κάθε μέρα είναι γεμάτη από μικρές ευτυχίες και τελικά ναι, μπορείς και τις αναγνωρίζεις!

Sourotiri είπε...

Πανεμορφο :)


Metablogging.gr Comments Headline Animator