Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Ρίχνω ματιές στα πεταχτά



--->> Διάβασα στο metablogging.gr ένα άρθρο από τον mpampakis με τίτλο Λογοκρισία στο Διαδίκτυο, βασισμένο στο άρθρο της Καθημερινής με τίτλο Η λογοκρισία αλλάζει το Διαδίκτυο, το οποίο βασίστηκε στο Censorship 'changes face of net' του BBC.

--->> δυο τρείς φρασούλες:

Όλοι έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι ο έλεγχος των ΜΜΕ αποτελεί το διαβατήριο για τον έλεγχο της εξουσίας.
Ο «ιός της καταστολής του Ίντερνετ» έχει εξαπλωθεί σε σημαντικό αριθμό κρατών και δεκάδες κυβερνήσεις, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό.

«το κινεζικό μοντέλο ενός Ίντερνετ που επιτρέπει την οικονομική ανάπτυξη αλλά όχι την ελεύθερη έκφραση εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό σε άλλες χώρες» και «αν δεν κάνουμε κάτι για αυτό το θέμα, το Διαδίκτυο θα γίνει αγνώριστο μέσα στα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Open Net Initiative, τουλάχιστον 25 χώρες έχουν εγκρίνει μέσω των κυβερνήσεων τους λογοκρισία στο Ίντερνετ.

--->> Στο funEL: UPDATE εφόλης της ύλης βρήκα το σχόλιο του Yochanan, στις 11:11 PM, από όπου αντιγράφω λιγουλάκι:

Το φαινόμενο οφείλεται στις ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ αλλαγές που προκαλεί η τεχνολογική πρόοδος (μετακινήσεις ανθρώπων και κεφαλαίου) ή αλλιώς Παγκοσμιοποίηση. Η αθρόα μετανάστευση στην Ελλάδα κίνησε εθνικιστικά αντανακλαστικά στον κόσμο που νοιώθει να απειλείται.

Η σωστή αντιμετώπιση είναι η προσαρμογή στο νέο διεθνοποιημένο περιβάλλον με τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των ελληνικών κοινοτήτων και των Ελλήνων μεταξύ τους.

H Διασπορά ήταν πάντα η ψυχή και η καρδιά του Ελληνισμού.

Ο πηγαίος ρατσισμός που πουλάνε οι τηλεπλασιέ αποπροσανατολίζει τον κόσμο και ωθεί σε εμβάθυνση του μίσους απέναντι στους ξένους ενώ η σωστή αντιμετώπιση είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των Ελληνων και η εύρεση ενός τρόπου συμβίωσης με τους βαρβάρους που θα είναι αμοιβαία επωφελής και θα σέβεται τα ανθρωπιστικά ιδεώση του Ελληνισμού.

Η Αθήνα μπορεί να είναι μέσα στην Ελλάδα αλλά η θεά της σοφίας η Αθηνά έχει αφήσει την πόλη από καιρό. Οταν το καταλάβουμε αυτό θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να ανακτήσουμε τη θέση μας ανάμεσα στου λαούς, να γίνουμε πάλι το φώς των εθνών όχι το έθνος των φασιστών.


--->> Για την υπόθεση Art Athina, δυο απόψεις από διαφορετικές γωνίες: στο Kaltsovrako και στο Gravity and the Wind του Cyrusgeo.

--->> Το πιο σπαραχτικό ανέβασε η πρώην Ψιλικατζού, όπου δεν ήξερα τι να σχολιάσω και συμφώνησα απλώς με τον Παράφωνο.

--->> Να ευλογήσω και τα γένια μου; Εγραφα στο taparaponasas stoΝΑΤΟ, κάτω από τον τίτλο Μια ενδιαφέρουσα συγκυρία: 1o Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, ανάμεσα στα άλλα, το εξής:

«Το πρόγραμμα θα δομηθεί γύρω από τα εξής θέματα: Τρόποι να στριμωχτεί ο Χαρακτήρας του Διαδικτύου - Περιορισμός έκφρασης, έλεγχος στην πληροφόρηση και στη ροή της, στις ιδέες και γνώσεις, Αστυνόμευση - Δημιουργώντας δυσπιστία μέσω της συκοφαντίας, Ομοιομορφία - Ελαχιστοποίηση του αριθμού των γλωσσών προς χρήση και πριμοδότηση της απανταχού βλακείας τοπικού περιεχομένου, Απαγορεύσεις - Απομόνωση κατά το δυνατόν και Εγκλωβισμός ομάδων χρηστών του Διαδικτύου: Πολιτικές και Κόστος, πώς δλδ θα τα πετύχουμε όλ' αυτά Εμείς οι Σοφοί και Μάγκες Εξουσιαστές σε βάρος του κοσμάκη -του πορτοφολιού και του μυαλού του.»

--->> Αραιώνω τα πόστια, η υγεία μου απειλείται και πρέπει να με δει κάνας γιατρός.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Chat For Bloggers?
http://chatforbloggers.blogspot.com/

pølsemannen είπε...

Εμ. Τι τον πέρασες τον Πέριο τον Στρόμιο (Pär Ström); Κάποιον που κολλάει μπρίκια; ;-)


Metablogging.gr Comments Headline Animator