Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

ο άνθρωπος με το μισό μάτι



Μια φορά, ήταν ένας άνθρωπος που κοίταζε με μισό μάτι. Οταν ένας άνθρωπος χρειάζεται δυο μάτια ώστε να έχει πλήρη όραση και με ένα μάτι έχει όραση μισή, εκείνος όλα τα έβλεπε στο μισό του μισού, δηλαδή είχε ικανότητα να βλέπει μόνο το ένα τέταρτο των πραγμάτων.

Σιγά σιγά, θέλοντας να αναπληρώσει την αδυναμία του, άρχισε να πιστεύει πως η δική του όραση ήταν πλήρης και πως οι άλλοι απλώς έβλεπαν περισσότερα από όσα ήταν επιτρεπτά. Επομένως, όπως έλεγε στον εαυτό του και στους ομοίους του, οι πολλές οπτικές γωνίες των πραγμάτων είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα επειδή μπερδεύουν τον άνθρωπο με την υπερανεπτυγμένη όραση, την όραση των δύο ματιών.

Οσο περνούσαν τα χρόνια, η θεωρία του ανθρώπου με το μισό μάτι διαδόθηκε με διάφορους τρόπους, και την ασπάστηκαν άνθρωποι με νου χαλαρό και τεμπέλικο, καθώς και άνθρωποι οι οποίοι νόμιζαν ότι κάνουν οικονομία δυνάμεων με το να μην απασχολούν όλες τις δυνατότητες της όρασής τους. Επίσης, υπήρξαν πάρα πολλοί άνθρωποι που, αν και καταλάβαιναν τη σκοπιμότητα που κρυβόταν πίσω της, αδιαφόρησαν για τη θεωρία αυτή και, με την αδιαφορία τους, την άφησαν να εξαπλωθεί.

Ο άνθρωπος με το μισό μάτι έγραψε πολλούς τόμους βιβλίων όπου εξυμνούσε την αξία της περιοριστικής δύναμης του μισού ματιού, άνοιξε κλινικές όπου γινόντουσαν εγχειρήσεις εκβολής οφθαλμών, ανέδειξε νόμους υπέρ των εξειδικευμένων στην οφθαλμοεξόρυξη ιατρών, οργάνωνε εκστρατείες κοπής διαφόρων πραγμάτων στα τέσσερα, ώστε να ικανοποιούν όσους βλέπαν με μισό μάτι.

Μετά από αιώνες, δεν υπήρχε πλέον ανάγκη να βγάζουν οι άνθρωποι τα μάτια τους, το βλέμμα του μισού ματιού έγινε συνείδηση και κατάφερναν να βλέπουν με μισό μάτι και οι άνθρωποι που διατηρούσαν ανέπαφα και τα δυο τους μάτια, αρκεί να το ήθελαν. Ο άνθρωπος με το μισό μάτι είχε καταφέρει να προσδιορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας.

6 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος...

Ανώνυμος είπε...

Υποκλίνομαι.

epwnimos είπε...

Αυτή η ιστορία ευτυχώς λόγω του ένστίκτου της αυτοσυντήρησης του ανθρώπου, δεν πρόκειται να γίνει αλήθεια.

Βέβαια αυτός με το μισό μάτι θα είχε αναπτύξει άλλες δεξιότητες για να αντισταθμίσει αυτήν την αδυναμία του. Ίσως αν οι υπόλοιποι αρτιμελείς άνθρωποι ζήλευαν αυτές τις δεξιότητές του να τον μιμούταν.

Εγώ το έχω σκεφτεί να χάσω μια απο τις βασικές μου δυνατότητες, την όραση καλύτερα, για να εξασκήσω τις άλλες δεξιότητές μου.

Αυτός θα είχε πολλούς εχθρούς, διότι θα τους κοίταζε όλους με μισό μάτι.:)

Rodia είπε...

Παιδιά, μερσί:-)

~~έμπορα, πάρ' το κι αλλιώς: είναι σίγουρο ότι δεν έχει φτάσει κιόλας αυτή η εποχή όπου η περιορισμένη όραση θεωρείται προσόν;..

Ανώνυμος είπε...

Μη σου πω οτι εκτός απο προσόν είναι και το βασικό ζητούμενο (γενικώς οι "περιορισμένες αισθήσεις". Αιχμηρό το κείμενο. Οπως και τα προηγούμενα. "Βγάζουν μάτι" θα ήταν η πιο σωστή έκφραση. Νάσαι καλά...

Soduck είπε...

Που θα πάει, θα μάθω να αφήνω επωνυμα σχόλια.


Metablogging.gr Comments Headline Animator