Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ



Μετά το μούδιασμα και την οργή για την καταστροφή του πνεύμονα της Πάρνηθας, μπήκα στο διαδίκτυο αποφασισμένη να στείλω ένα μήνυμα για την αυριανή μέρα. Μια έκκληση για συνδρομή στη σωτηρία της πρωτεύουσας της Ελλάδας, τη σωτηρία της Αθήνας μας. Εκκληση προς την Ε.Ε., προς τον Παγκόσμιο Ιστό, προς οποιοδήποτε Φορέα, Πολίτη, Οργανισμό, προς όποιον τελοσπάντων ενδιαφέρεται ΣΗΜΕΡΑ να αποκαλείται ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Αφού η εξουσία αδυνατεί να σώζει, αφού οι όψιμοι διεκδικητές της αρκούνται να χρησιμοποιούν κάθε καταστροφή για να προσπορίζονται πολιτικό όφελος, -π.χ. ο κ. Γ. Καρατζαφέρης είπε: «κάποιος πρέπει να εισπράξει το μήνυμα» και δεν ντράπηκε να σπέρνει διχόνοια τη στιγμή που απαιτείται η συνένωση όλων των δυνάμεων μέσα και έξω από την Ελλάδα ώστε να εξακολουθήσουμε να αναπνέουμε- αφού οι σοφοί πολιτικοί εξακολουθούν να πιπιλίζουν την καραμέλα «..μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει και ιδιαιτερότητες...», απομένει να αναλάβουν το βάρος οι πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας, ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ.

Η ευχάριστη έκπληξη μέσα στον ορυμαγδό της βλακείας είναι το ανέβασμα ενός μπλογκ προς τη κατεύνθυνση που στέλνω την έκκλησή μου:

Το http://anadasosi.blogspot.com/ είναι πραγματικότητα!!!

Ραντεβού λοιπόν σε αυτή τη σελίδα για την αναδάσωση, ώστε τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου να βρουν νεαρά δεντράκια να ποτίσουν και όχι γυμνά ευάλωτα εδάφη να τα κάνουν βράχια.


-->> UPDATE-1: το ωραίο άρθρο της Gloriana για τη Πάρνηθα και το Πήλιο


-->> UPDATE-2: Τραγική ειρωνεία το άρθρο της 21ης Ιουνίου 2007 με τίτλο «Ξεκίνησε η καταγραφή και η μελέτη του Κόκκινου Ελαφιού της Πάρνηθας» στον ιστοχώρο της WWF Ελλάς.

-->> UPDATE-3: Συζήτηση στο Indymedia με φωτο του δρυμού Πριν και Μετά. Οι "Μετά" από "Οra Νihil αναρχορειβάτης"

-->> UPDATE-4: Το κατατοπιστικό άρθρο με τίτλο «ΦΩΤΙΕΣ - Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ», του Παύλου Κωνσταντινίδη (Ερευνητή του ΕΘ.Ι.Α.ΓΕ) από το "Γαιόραμα (τευχ. Ιαν-Φεβρ 2001) που ανέβασε χτες η kalliopi.




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ροδιά νομίζω "παραπληροφορείς" άθελά σου ενώ εσύ η ίδια παραπέμπεις στο άρθρο εδώ http://biostore-aloa.blogspot.com/2007/06/blog-post_29.html που μόνο περί αναδάσωσης με νεαρά δέντρα δεν λέει... Αρχικά ήμουν προκατειλημμένη με την εν λόγω σελίδα, αλλά τελικά το διάβασα και νομίζω ότι μάλλον έχει πολύ δίκιο... και σε ευχαριστώ για την πληροφορία αυτή.

Rodia είπε...

~~ Mα.. το ποστ αυτό είναι το οργισμένο ποστ των πρώτων εντυπώσεων.. Σιγά σιγά άρχισα να διαβάζω και να μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα, που με βοήθησαν να απεξαρτηθώ από τη φόρτιση της λέξης "αναδάσωση"...
Φυσικά, δεν διέγραψα το ποστ. Με βοηθά να θυμάμαι την ανοησία μου να βιαστώ να σχηματίζω γνώμη για κάτι που δεν (αλλά νόμιζα ότι) γνώριζα...

Ανώνυμος είπε...

Σε "πείραξα" λίγο, δεν το εννοούσα κυριολεκτικά... Κι εγώ αρχικά ήμουν σοκαρισμένη και μάλλον γι' αυτό προκατειλημμένη να διαβάσω ο,τιδήποτε...


Metablogging.gr Comments Headline Animator