Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

και όμως, θα πεθάνουμε αγαπητέ νεκροθάφτη!



ΘΕΜΑ 1ον-->>
Είτε σβήσουμε απαλά και γλυκά στο κρεβατάκι μας, είτε μας σκοτώσει μια αρρώστεια, είτε μας λιανίσει ένα τούρμπο με διπλή εξάτμιση ή ένα τρακτέρ στην άσφαλτο, είτε μας σκοτώσει το πετ κοκ** ή άλλες αναθυμιάσεις, θα πεθάνουμε κάποτε -αυτό είναι το μόνο σίγουρο, το μόνο που γνωρίζουμε από τη στιγμή που γεννηθήκαμε.

Ασχετα αν κάνουμε τον κινέζο και φτύνουμε τον κόρφο μας και χτυπάμε ξύλο και κουνιόμαστε από τη θέση μας, τον κυρ Θάνατο δεν τον γλιτώνουμε, θα πεθάνουμε "όταν κόψει το νήμα της ζωής μας" -προς το ποιητικότερο.

Για τούτο, αγαπητέ νεκροθάφτη, είσαι το αποκούμπι μας, το πιο σταθερό επάγγελμα σε αυτή την κοινωνία και απορώ που ένα τόσο σίγουρο επάγγελμα θεωρείται απεχθές και δεν το κυνηγούν οι νέοι να τακτοποιηθούν και δεν είναι αρεστός στις μέλλουσες πεθερές ένας νεκροθάφτης γαμπρός, τη στιγμή κιόλας που θα γλιτώσει ένα σωρό έξοδα η οικογένεια κάθε που πεθαίνει ένα μέλος της. Ξέρετε πόσο κοστίζει μια απλή κηδεία; Ενα κόσμο λεφτά. Και η πελατεία είναι σίγουρη.

ΘΕΜΑ 2ον-->>
Η κοινωνία μας είναι άδικη και κακούργα, το έχουν πει τραγουδιστά ένα σωρό φορές οι διάφοροι βάρδοι, αλλά φαίνεται πως είμαστε πολύ ζαλισμένοι όταν ακούμε αυτά τα τραγούδια και δεν τα καταλαβαίνουμε ή απλά θέλουμε να τα αγνοούμε. Ασε που μπορεί να έχουμε και άρρωστο άνθρωπο στην οικογένεια, να μας είναι βάρος και να μη ξέρουμε τί να τον κάνουμε που μας εμποδίζει να χαρούμε και "να περνάμε καλά".

Γι αυτό υπάρχουν οι εθελοντές της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α., της Παρηγορητικής Φροντίδας. Το έμαθα δυστυχώς πολύ αργά και τώρα με τρώει η χαρμολύπη, που έχασα τον άρρωστό μου και δυσκολεύομαι να στενοχωρηθώ όσο πρέπει, αλλά και να χαρώ που ελευθερώθηκα επιτέλους από τη φροντίδα και το έξοδό του γιατί αυτή την ελευθερία μου τη χάρισε ο θάνατος. Αυτό το μπερδεμένο πράγμα έρχεται να λύσει η Ελληνική Εταιρεία Παρηγορητικής και Συμπτωματικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και μη Ασθενών - ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.

ΘΕΜΑ 3ον-->>
Είναι δυνατόν όμως να τα τινάξω αν δε θαυμάσω από κοντά αυτό το υπέροχο πλεούμενο; Αν και δεν πιάνει μπάζα μπροστά στον ΕΥΓΕΝΙΔΗ μας με τα μπρούτζινα αξεσουάρ του και τα πανύψηλα κατάρτια του, που τρελάναν στο ματσακόνι γενιές και γενιές εκπαιδευόμενων εμποροπλοιάρχων, δεν παύει να είναι μια λαμπερή νυφούλα των κυμάτων. Λίγο ψηλομύτα, αλλά κρατά καλά τη γραμμή της και χαλάλι της. Είναι η θαλαμηγός του ρώσου δις; τρις; εκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς, ονομάζεται PELORUS και στην εικόνα είναι αραγμένη στο Σεν Τροπέ. Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα αράζει στη μαρίνα Ζέας, οπότε, προλαβαίνουμε ένα κλικ! για το προσωπικό μας άλμπουμ.


_____________________
ΣΗΜ.1. ** πάτα το σύνδεσμο να πας να ψηφίσεις, αν δεν προτιμάς να πας από πετ κοκ.
ΣΗΜ.2. Επισκέψου τον τόπο της Ελληνικής Εταιρείας Παρηγορητικής και Συμπτωματικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και μη Ασθενών - ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α., υπάρχει εκεί ένα ψήφισμα ανθρωπιάς -ό,τι και να σημαίνει αυτό.
ΣΗΜ.3. Εδώ υπάρχουν άφθονες φωτό για την αρχόντισσα PELORUS, που σημαίνει "κλειδί" αν δεν κάνω λάθος. Ποιος τό 'χασε το κλειδί και το βρήκε ο Ρομάν; Εδώ σας έχω.

6 σχόλια:

Urfurslaag είπε...

μόλις έμαθα πως αστυνομικοί συνέλλαβαν τον διευθυντή της μεγαλύτερης εικαστικής έκθεσης που γίνεται φέτος στην Αθήνα...
Αυτό είναι τρομερό.
Αν επιτραπεί η βίαιη λογοκρισία στα εικαστικά, επιτρέπεται παντού.
Και αν επιτραπεί σε αστυνομικά όργανα να ορίζουν τι προσβάλλει την δημόσια αιδώ μέσα στις εκθέσεις εικαστικών, τότε μιλάμε για ένα αστυνομικό κράτος.

Ανώνυμος είπε...

"Γεμάτο" ποστ με μεγάλες μπουκιές που σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις ότι πείναγες.

epwnimos είπε...

Νεκροθάφτης είναι ένα πολύ καλοπληρωμένο επάγγελμα, στην επαρχία τουλάχιστον, στην Αθήνα δεν ξέρω. (Black humor)Νεκροθάστης και κουρέας είναι η μόνη δουλειά που θα σε προτιμήσει και κάποιος ανταγωνιστής σου.

Maria είπε...

Αχ..αυτα εχει η ζωη, ο καθενας για τη παρτη του...Εκτος απο καποιες ειδικες περιπτωσεις που θα ...διναμε και τη "παρτη" μας για να βοηθησουμε αυτον που αγαπαμε.......

pmitsiou είπε...

είσαι το "πιο όμορφο μισό"! Τι κάνεις βρε; Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση για το πετ κοκ
:)

Rodia είπε...

~~ Urfurslaag, αυτό δεν είναι είδηση. Είδηση θα ήταν ΑΝ ο διευθυντής της μεγαλύτερης εικαστικής έκθεσης που γίνεται φέτος στην Αθήνα συνελάμβανε τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας ή έστω... το Β. Πολύδωρα!!!:-)))

Αυτό δεν θα ήταν βεβαίως τρομερό, επειδή τότε θα μιλούσαμε για ένα αισθητικά προηγμένο κράτος. :-ΡΡ

~~ Νομίζω, πεινάς ε; γιατί ντρέπεσαι να πεις "Γαμάτο";
:-))))

~~ emporas, θα σε προτιμήσει αν δεν έχει απογόνους να κληρονομήσουν την επιχείρησή του.
Και στην Αθήνα καλοπληρωμένο είναι. Εδώ πεθαίνουν περισσότεροι. :-ΡΡ αμέ
ΜΠΡΡΡΡ

~~ Maria-Maria, συμφωνώ. Ετσι είναι.. τη πάρτη μας την έχουμε του πεταματού -συχνότατα- ώσπου να βρεθεί κανείς να την αγαπήσει.....
(για τούτο, ας αρχίσουμε να μας αγαπάμε κάποτε)


~~ Παντελή, τώρα έγινα... ολόκληρο!
(αθάνατες μέρες, μέσ' στη καρδιά γραμμένες)
υποχρέωσίς μας βρε :-)))


Metablogging.gr Comments Headline Animator