Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

ΚαταΛηστεία: Επιλογή ή Εξαναγκασμός;


Κοπελίτσες στην πρώτη νιότη τους, επιλέγουν να εκθέσουν το κορμί τους βορά στα βλέμματα ηδοβλεψιών -το λιγότερο. Απαντούν και σε κάτι ερωτησούλες, τάχα να δικαιολογήσουν το αρχαίο ρητό "νους υγιής εν σώματι υγιεί", και κάτι έγινε.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ αυτό το υπόδειγμα-μοντέλο γυναίκας/ανθρώπου: μια καλή κοπέλα, όμορφη και μορφωμένη, δλδ, που κερδίζει το ψωμί της επιδεικνύοντας την ομορφιά της με φωτογραφίσεις και επιδείξεις μόδας. Κούνια που μας κούναγε!

Σε παλιότερες εποχές, ίσως τα πράγματα να μην ήταν τοσο "μοβόρικα" και σκοτεινά, σήμερα όμως βλέπουμε ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο χώρο των μοντέλων, όπου γίνεται εκμετάλλευση των νεαρών γυναικών με δέλεαρ:

1) ονειρεμένους παραδείσους και πακτωλούς χρυσού στα καλλίγραμμα ποδαράκια τους
2) τη γυμνή καλλιτεχνική φωτογράφιση των απόκρυφων σημείων του σώματός τους, ως διαβατήριο στο χώρο της μόδας -δόξα με μια λέξη

Ποιος εξωθεί τα κορίτσια αυτά;

1) η κακούργα κοινωνία με την ανεργία, κλπ κλπ..?
2) οι ανεγκέφαλοι γονείς που βγάζουν το παιδί τους στο κλαρί για το χρήμα..?
3) η κακή τιβί με τις σιχαμένες εκπομπές της..?
4) οι κακές παρέες με τα όσα κυκλοφορούν εκεί μέσα..?
5) η πρόοδος της κοινωνίας μας..?
6) η απομυθοποίηση του γυμνού..?
7) το ξερό τους το κεφάλι..?
8) το κεφάλι του αγαπητικού τους..?

Συμπληρώστε ό,τι θέλετε, αλλά το 5 και το 6 παίζονται. Μακάρι να ήταν το Νο 6, έλα όμως που δεν είναι... Αλλο το γυμνό και άλλο το ημίγυμνο και η πρόκληση. Αλλο η αλήθεια και άλλο το υποννοούμενο. Για μένα (γνώμη μου) τα καλλιστεία είναι ένας συγκαλυμμένος δρόμος για τη πορνεία πολυτελείας. Ενα πούλημα ανθρώπων σε υψηλή τιμή. Μια εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και μάλιστα στο όριο της πνευματικής εξαθλίωσης.

Το πορνοσταριλίκι δεν είναι "επιλογή", όπως γράφτηκε κάπου. Είναι αναβάθμιση της πορνείας σε "αξιοπρεπές" επάγγελμα, είναι προώθηση στο εμπόριο της σάρκας από εκείνους που την αγοράζουν φρέσκια φρέσκια για τα γούστα τους, αφού τη βάλουν σε γκλαμουράτο περιτύλιγμα.

Τα εισαγωγικά στο "αξιοπρεπές" δεν έχει στόχο να θίξει τις συνειδητοποιημένες πόρνες που ασκούν ένα επάγγελμα που "τύφλα νά'χουν τα βαρέα και ανθυγιεινά", αλλά να χτυπήσει το καμπανάκι προς όσους νομίζουν ότι τα καλλιστεία "προάγουν" την ομορφιά σώματος και πνεύματος. ΑΜΗΝ.

Το ποστ του PREZA TV χοντροκομμένο μεν, αλλά δεν παύει να είναι σάτιρα. Οι κοπέλες που λαβαίνουν μέρος διαιωνίζουν μια αρρωστημένη κατάσταση. Χίλιες φορές να παρελαύναν γυμνές, μπας και καταλάβαιναν πού ακριβώς οδεύουν.

Θα πει κάποιος ίσως ότι "χτυπώ το σαμάρι αντί για το γάιδαρο", και "γιατί δεν τα βάζω με τους διοργανωτές αντί με τις κοπέλες". Οι κοπέλες χρειάζεται να ξυπνήσουν. Αν δεν υπήρχε στήριξη, δεν θα υπήρχαν και διοργανώσεις που υποβιβάζουν το ανθρώπινο κορμί σε αντικείμενο εμπορίου και δοχείο ουσιών.

ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ..? Γνωρίζετε την απογοήτευση, την απελπισία της γυναίκας, την απόγνωση ανθρώπου στα 30-35 του, στην ηλικία όπου άλλοι (βουτυρόπαιδα υπερπροστατευμένα συνήθως) ξεκινούν τη καριέρα τους, εκείνες βγαίνουν στη σύνταξη -που λέει ο λόγος, γιατί σύνταξη δεν υπάρχει σε αυτή την ηλικία. Αν δεν φανούν αρκετά "έξυπνες" να τ' αρπάξουν μέχρι τότε ή να παντρευτούν, μαύρη απελπισία τις περιμένει. Εχω συναντήσει και ξέρω.

..και.. ο "χώρος της μόδας" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παράδεισος ξέρετε..


6 σχόλια:

Rizobreaker είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, δυστυχώς ή ευτυχώς...

Rodia είπε...

Το θέμα δεν είναι αν έχω δίκιο, αλλά... πώς το βρίσκω! Αν υπάρχει τρόπος δλδ να ξυπνήσει ο κοσμάκης και να δει καθαρά τα πράγματα, να μη τρώει πια κουτόχορτο...
Αν οι ζητιάνοι -λέμε τώρα- κατάφερναν να γίνουν γκλαμουράτοι, το επάγγελμα ζητιάνος θα ήταν περιζήτητο έτσι που πάμε! :-(

..ίσως γινόταν και διαγωνισμός για το "ζητιάνο της χρονιάς"..

Zaphod είπε...

Μπορεί να φταίει η πτάνα η κενωνία δεν ξέρω, αλλά όλες αυτές οι λόξες ξεκινάνε από το σπίτι κατά κανόνα....

An-Lu είπε...

Συμφωνώ απολύτως...αλλά...πόσες από τις "υποψήφιες" διαβάζουν blogs?

Rodia είπε...

~~κ. Πρόεδρε, έχετε δίκιο.
..και.. τα σπίτια είναι γεμάτα τηλεοράσεις...
:-(

~~Γοργονίτσα μου, λες να εισηγηθούμε τη διαδασκαλία των μπλογκ στα σχολεία..?
;-)

Rizobreaker είπε...

Κατά την ταπεινή γνώμη μου, είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Δυστυχώς η Ελλάδα, του Πολιτισμού και των Τεχνών, του Αριστοφάνη και της φιλοσοφίας, κατάντησε Ελλαδιστάν, του βολέματος και της μ******ς...
Όταν τα παιδιά από το σχολείο ακόμα, μαθαίνουν ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρότερο, άρα αν θέλουν να ζήσουν ή πρέπει να γίνουν καρχαρίες ή να φιλάνε κατουρημένες ποδιές... τι να λέμε...
Μόνο με σωστή Παιδεία θα αλλάξει η κατάσταση!!


Metablogging.gr Comments Headline Animator