Κυριακή 6 Μαΐου 2007

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ



H Marie-Ségolène στη Μασσαλία



Αναφέρεται στις κινητήριες δυνάμεις, στα ιδεώδη της Γαλλικής Επανάστασης, στις άφθαρτες παγκόσμιες αξίες:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ




Ο majaks όμως που ανέβασε το βίντεο στο YouTube και το περιλαμβάνει στην κατηγορία "κωμωδία" [Category Comedy] αναρωτιέται αν η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας τραγουδά το τραγούδι που προτείνει -τη marseillaise, τον εθνικό ύμνο της χώρας της- ή έχει κάποιο πρόβλημα στη φωνή.

Εμένα με ενδιαφέρει, φυσικά, μόνο η αναφορά της σημαντικής γαλλίδας στις αξίες, τις οποίες κανείς σχεδόν δεν τολμά πλέον να θυμίσει και να υπερασπίσει.

..είμαι περίεργη να δω αν μετά την εκλογή της (ΑΝ εκλεγεί) θα θυμάται..

-----------
Update: Οι γάλλοι δεν την διάλεξαν. Να υποθέσω ότι άλλαξαν αξίες; Οτι πιστεύουν άραγε στο ιδεώδες Ο,ΤΙ ΦΑΜΕ ΚΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟΥΜΕ..? (όπως εμείς δλδ)

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σιγά μη θυμάται κάτι. Το καλό με τη Γαλλία ότι η ενασχόλησή τους με την πολιτική είναι μεγαλύτερη από ότι στην Ελλάδα. Και εκεί η λογική της ευθιξίας ισχύει ακόμα (ή μένει καμουφλαρισμένη) που σημαίνει ότι θα τις θυμίζουν αραιά και που τον εθνικό ύμνο.

Rodia είπε...

Τώρα που εκλέχτηκε ο Σαρκοζί, να δούμε πώς θα παίξει το ρόλο του Ντε Γκωλ, όπως λένε οι υποστηριχτές του. Πρώτα πρώτα θα πρέπει να απαρνηθεί το αγγλοαμερικανικό πρότυπό του...
χαχαχα (εδώ γελάνε)

..εκτός αν.. τις μέρες που θα ξεκουράζεται μέχρι να πάρει κανονικό φύλλο πορείας προς το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.. μπορέσει να σκεφτεί ως πρόεδρος όλων των γάλλων (κατά δήλωσή του) και όχι ως κυνηγός "ταραχοποιών", όπως ως τα σήμερα..

Διαφορετικά, θα μοιάζει με αυτόν που φωνάζει να ξεκινήσει το λεωφορείο, μόλις τα καταφέρει να χωθεί μέσα, αφήνοντας τους υπόλοιπους απέξω


Metablogging.gr Comments Headline Animator