Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

...και μετα, ηρθαν οι καμερες...


Προηγηθηκαν οι φακελλοι, οι οποιοι για πολλες δεκαετιες ταλαιπωρησαν τον κοσμο. Οσοι ειχαν φακελλο στην Ασφαλεια, κατι θα γνωριζουν παραπανω. Ευτυχως, δεν ημουν φακελλωμενη, αλλα και να ημουν δεν το ειχα παρει ειδηση -ευτυχως λεμε...

Αυτος που "ειχε φακελλο στην Ασφαλεια" ηταν ενας δυστυχης ανθρωπος, επειδη τον κυνηγουσαν συνεχως και δεν ειχε στον ηλιο μοιρα. Απο ξερονησι σε ξερονησι και απο "περαστε για ενα καφε" σε "περαστε για ενα μπερνταχι" -που ηταν η σωστη διατυπωση της προσκλησης- ζουσε τη ζωη του, τη μοναδικη του ζωουλα. Απο οσο γνωριζω (απο διηγησεις φυσικα) το ξυλο επεφτε μετα μουσικης πανω σε ταρατσες η κατω σε υπογεια, οπου η υποκρουση ηταν συνηθως μελωδικες εξατμισεις δικυκλων στο φουλ.

Θυμαμαι με ποση χαρα υποδεχτηκαμε -τοτε- το καψιμο των φακελλων, αν και υποφωσκε η υποψια οτι μερικοι μπορει και να κρατηθηκαν για παν ενδεχομενον. Που να ξεραμε οτι, ναι μεν η καταστροφη των φακελλων εγινε αλλα ο σχεδιαστης του μελλοντος ειχε στα σκαρια αποτελεσματικοτερα μετρα να ελεγξει τους ανθρωπους και μαλιστα με τη βουληση τους.

Βημα βημα γινεται η "προσαρμογη", με τη γνωστη μεθοδο "καροτο-μαστιγιο": Πρωτα, ελευθερο διαδικτυο, οπου ολοι σπευδουμε να γραφουμε, να αποκαλυπτουμε, να καταγγελουμε. Μετα, ξεδιαλεγμα. Κατοπιν, ελεγχος. Υστερα, περιορισμος. Τελικα, φιμωση. Αυτα ειναι τα προβλεπομενα βηματα και μακαρι να συμβει κατι να ξυπνησουμε σωοι και οχι κομματιασμενοι -εσωτερικα κομματιασμενοι εννοειται, γιατι τα κορμια μας τα χρειαζονται (ακομα) να παραγουν εργασια. Οταν θα παψουν να ειναι σημαντικα τα ανθρωπινα κορμια, τα οποια ηδη βλεπουμε ποσο κατασπαταλουνται σε πολεμους (Ασια) και σε λιμους (Αφρικη), τοτε θα ειναι πολυ αργα.

__________________
ΣΗΜ. συνηθως, διαφωνουν με τις μεθοδους της εξουσιας οι σκεπτομενοι ανθρωποι, οι ευαισθητοι, οι διανοουμενοι, οι ποιητες, οι καλλιτεχνες. Γιατι αραγε; Σημερα, θελουν να μας πεισουν οτι οι καμερες παρακολουθουν τους "κακους". Ποιος με διαβεβαιωνει οτι το αποτελεσμα της παρακουθησης θα μπορει να βρεθει και στα χερια του καθε πολιτη ωστε να το χρησιμοποιησει -σε περιπτωση που βλαπτεται- εναντιον της εξουσιας; Τη στιγμη που οι καμερες βρισκονται κατω απο τον ελεγχο του υπ. δημ. ταξης, δεν ειμαι και τοσο αισιοδοξη... Αλλα σαμπως θα ημουν αισιοδοξη αν βρισκοντουσαν κατω απο τον ελεγχο οποιουδηποτε; Που σημαινει οτι... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ"..?

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator