Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Για ολα φταιει το πετρελαιο!


Θα μπορουσε να ειναι τιτλος μουσικης επιθεωρησης, αλλα το ειδος τελει εν ανεπαρκεια. Η σατιρα περιοριζεται σημερα στην τιβι και στα μπλογκια -γλιτωνουμε το εισιτηριο μεν, αλλα οχι τις μηνυσεις!

Για να κανω αισθητη αυτη την ελλειψη, ανεβαζω μερικες προσφατες σκεψεις:

Τι το παιδευουμε παιδια; Το ζουμι ειναι οτι ενα κρατος αναξιοπιστο καλλιεργει αναξιοπιστους πολιτες. Οσο και να θελει ο πολιτης να αντισταθει, δλδ να ειναι συνεπης προς τις υποχρεωσεις του, εντιμος στις συναλλαγες του, αξιοπρεπης, κλπ κλπ, τι να κανει οταν το κρατος (οι πολυαριθμες κεφαλες του δλδ) δινουν το κακο παραδειγμα; Στην Ελλαδα ζουμε και οχι στη χωρα της Ουτοπιας, αν και δηλωνω μετεμψυχωση του Δον Κιχωτη!;-)

Το δυστυχημα ειναι πως ολες οσες κυβερνησεις ανελαβαν (εκλεγμενες απο το λαο) την εξουσια, εκαναν (και συνεχιζουν να πραττουν) ο,τι μπορουν ωστε να απαξιωνονται στα ματια των πολιτων που τις ανεδειξαν, να δρουν ΕΝΑΝΤΙΟΝ των εντολεων τους. Αρα, τι να περιμενουμε πια; Αλλωστε το ειπαν καθαρα: Φταιει το πετρελαιο που ακριβαινουν οι παροχες των ΔΕΚΟ -με τα φασολακια ΜΑΖΙ, βεβαιως. Προβλεπω συντομα να αποποινικοποιηθει το χασισι μπας και ερθουμε στα ισια μας -οικονομικα εννοω.

Εμεις εδω, στο ΕΛλανταν, δεν εκλεγουμε κυβερνητες, δυναστες εκλεγουμε. Ποιος ειναι καλυτερος να μας πατησει κατω λεμε...
(για να μη πω τπτ χειροτερο.. Ναι, αυτο που καταλαβατε!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator