Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

περι Μακεδονιας το αναγνωσμα, προσχωμεν


Φωναζουν οι μεν, κραυγαζουν οι δε, ουρλιαζουν οι παραπερα, ωρυονται οι αποκειθε, οι παραπαν' συνιστουν ψυχραιμια, οι παρακατ' τροχιζουν τα μαχαιρια, ολουθε πανικος επικρατει, ανθιμοι και πανικες σηκωνουν λαβαρα, doors ανοιγουν και doors κλεινουν, αλλοτε με γερμανικη προφορα και αλλοτε με ελληνοπρεπη, και ολο αυτο αποκαλειται "πολιτισμενη συζητηση για το μακεδονικο".

Ηρθε λοιπον η ωρα να αποκαλυψω με τη σειρα μου οτι αυτο το πραγμα δεν ειναι συζητηση. Συζητηση σημαινει ανταλλαγη αποψεων, ιδεων, κλπ, και αυτο προυποθετει τουλαχιστον να κουει ο ενας τι λεει ο αλλος και να μη φωνασκουν ολοι μαζι ταυτοχρονα.

Μια και ειμαι πρακτικος ανθρωπος, τη λυση την εχω στο τσεπακι: Δεδομενου οτι η Μακεδονια ειναι ονομασια χωρου και οτι ο χωρος ειναι ενας αλλα μοιρασμενος στα τρια, καθεμια περιοχη, ας την πουμε "υπομακεδονια", λογικο ειναι να φερει το τοπωνυμικο της ονομα μαζι με το εθνοπροσδιοριστικο της, π.χ. ελληνικη Μακεδονια, βουλγαρικη Μακεδονια, σλαβικη Μακεδονια.

Αλλωστε ετσι αυτοπροσδιοριζονται οι κατοικοι εδω και κατι χρονια. Μετα τα σαβουροβιβλια περι Αλεξανδρου προεκυψε το ζητημα της υπεξαιρεσης της μοναδικοτητας του χωρου και η διεκδικηση του θεσφατου απο ολες τις πλευρες. Οχι ολες μαλλον, επειδη η βουλγαρικη Μακεδονια ειναι το μικροτερο κομματι.

Η αρνηση να δεχτουμε το γεγονος αυτο, του αυτοπροσδιοριμου δλδ, καθως και η παραλογη απαιτηση να μη περιεχεται ο ορος "Μακεδονια" στην ονομασια των γειτονων μας, εξεθρεψε το μενος τους. Αντε τωρα να επιστρεψουμε προς τα πισω τωρα που εχουν συνηθισει το ονομα που τους επιβαλλαμε με τις αλλαζονικες αρνησεις μας να ενστερνιστουν απο το 1992 και δωθε...

ΟΥΦΦΦΦ -πειτε τωρα οτι κανω αντεθνικη προπαγανδα ντε!

..και.. σαματις εχουμε κατι να φοβηθουμε; μη και αποσχιστουν οι δικοι μας μακεδονες και κολλησουν με τους διπλα;.. Ε, δεν ειμαστε καλα λεμε.

(ωρες ειναι να σκεφτω οτι δημιουργουμε -εν γνωσει ή εν αφελεια μας- ενα νεο διεθνες προβλημα ΓΙΑ ΝΑ μενει αλυτο)

..και.. ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ..???..

____________
ΣΗΜ.1. πολλα ζητηματα θα ειχαν λυθει, αν οι ανθρωποι συζητουσαν πραγματικα και ειχαν προθεση να τα λυσουν, οπως π.χ. το περιφημο ανατολικο ζητημα, που δεν λυνεται και ουτε θα λυθει ποτε επειδη δημιουργηθηκε ΓΙΑ ΝΑ μενει αλυτο.
ΣΗΜ.2. ριχτε μια ματια και στου ΠΕΤΕΦΡΗ, που λεει ωραια τα πραγματα, αν και χωρις το ονομα τους -ισως για τουτο ωραιοτερα!
ΣΗΜ.3. δηλωνω οτι με αυτο το θεμα ξυπνησα σημερα και χαρηκα που και αλλοι επιμενουν σε αυτο.
αν δεν ανοιγει ο συνδεσμος, διαλεξτε: -->>
http://petefris.blogspot.com/2007/11/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator