Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

οι μιμητες του χαμαιλεοντος


Ο χαμαιλεων ειναι ενα μικρο ζωακι που μοιαζει με σαυρα. Εχει μεγαλο κεφαλι (εξ ου και η καταληξη -λεων) και σαυρισιο κορμι, που αλλαζει χρωμα αναλογα με το περιβαλλον οπου βρισκεται, ωστε να γλιτωνει απο τους εχθρους του.
Την ιδιομορφια αυτη του δερματος του χαμαιλεοντα εχουν ενστερνιστει και την εφαρμοζουν με επιτυχια πολλοι επιτυχημενοι επαγγελματιες, αλλα κυριολεκτικα απαιχτοι ειναι οι πολιτικοι.
Αυτο σκεφτηκα σημερα οταν ειδα και ακουσα τον κ. υπουργο Πολιτισμου να μιλα για το Μαραθωνιο. Ποιος να το'λεγε πριν απο 45 χρονια περιπου οτι ο ανεψιος του θειου που -ουσιαστικα, με τη πολιτικη του- καταδικασε σε αφανισμο το μαραθωνοδρομο της Ειρηνης Γρηγορη Λαμπρακη, θα εκφραζοταν με αυτο τον τροπο -με τοσο ενθουσιασμο εννοω. Αλλαζουν οι καιροι, αλλαζουν και τα πουκαμισα.
Μου κανει τρομερη εντυπωση ποσο γρηγορα και χωρις αναστολες οι διαφοροι κατεστημενοι ενστερνιζονται ορολογιες και πρακτικες, τις οποιες απερριπταν πριν απο μερικα χρονια -και δεν εννοω μονο τα του μαραθωνιου. Εννοω και τα του φεστιβαλ τραγουδιου, και, και, και... ας μη μπω σε πολλες λεπτομερειες. Παντως, μολις σκασει μυτη μια επιτυχημενη προσπαθεια, αποτελεσμα εμπνευσης και (κοπιωδους) εργασιας πολιτων, τσουπ! να ενας δημοσιος φορεας (πολιτικος, θρησκευτικος, κλπ) να καρπωθει, δια της "προσφερομενης" συμμετοχης του, τα τροπαια! Τι να πει κανεις...

_____________________
-->> για να δειτε το χαμαιλεοντα της Πυλου, αν δεν ανοιγει ο συνδεσμος, διαλεξτε:
http://www.ornithologiki.gr/life/pylos-evrotas/action/con_cham.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator