Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ, Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ


Στο βραδινο δελτιο ειδησεων της ΝΕΤ (20 Οκτ 2007) ακουσα τη Μαρια Χουκλη να αναμεταδιδει μια ανατριχιαστικη ειδηση. Οτι στη Σαουδικη Αραβια (δεν θυμαμαι ποια πολη ακριβως) τιμωρηθηκε μια νεα 19χρονη παντρεμενη γυναικα με ποινη 90 χτυπηματων με βουρδουλα, επειδη υπεστη βιασμο απο 7 (επτα) συμπατριωτες της. Τιμωρηθηκαν και οι βιαστες με 5 χρονη ποινη φυλακισης ο καθενας. Τιμωρηθηκε και ο δικηγορος της με αφαιρεση της αδειας ασκησης του επαγγελματος του. Τα κρατη μελη της ΕΕ καταδικασαν το γεγονος, οπως και πολλα αλλα κρατη μελη του ΟΗΕ. Ο προεδρος κ. Μπους δεν ελαβε θεση -αρνηθηκε να καταδικασει τη συμπεριφορα της Σαουδικης Αραβιας. (σχολιο: Μαλλον επειδη εχει αρκετο πετρελαιο ακομα εκει περα)

Το σκεπτικο των αραβων (και μουσουλμανων) δικαστων ηταν οτι η γυναικα "τα ηθελε", επειδη παρεβει τον ισλαμικο Νομο που απαγορευει στις γυναικες να κυκλοφορουν τη νυχτα και μαλιστα ασυνοδευτες, ο δε δικηγορος της εκανε πολυ ασχημα που ενημερωσε την Διεθνη Κοινοτητα (μεσω των ΜΜΕ) για την καταδικη της πελατιδας του.

______________________
ΣΗΜ. αυτο το σκεπτικο -"τα ηθελε"- συνοδευει και εδω περα, στα δικα μας δικαστηρια, τις γυναικες θυματα βιασμου, για τουτο και οι πλειστες των περιπτωσεων δεν φτανουν ποτε στο ακροατηριο. Ο δικαστικος βιασμος ειναι πανταχου παρων.

UPDATE 23 Noe 2007: δυο ενδιαφεροντα αρθρα του Ευγενιου Αρανιτση για τη βια:
http://www.enet.gr/online/online_print?id=33991164
http://www.enet.gr/online/online_print?id=86461540

3 σχόλια:

cyrus είπε...

Διόλου άσχετο με το προηγούμενο ποστ...

Όταν η θεοκρατία θεωρείται το "τέλειο πολίτευμα", αυτά γίνονται...

Jim.Hellas είπε...

Εγώ θα έλεγα πως γενικότερα όταν κυβερνά ο απολυταρχισμός (είτε αυτός εκφράζεται μέσω θεοκρατίας, είτε μέσω στρατιωτικών καθεστώτων κτλ) και όλοι αναγκάζονται να σκύψουν το κεφάλι τους μπροστά στο αρρωστημένο μυαλό και αρρωστημένους νόμους των λίγων, τότε καταλήγουμε σε ειδήσεις όπως αυτή.

Ζούμε στον Μεσαίωνα αγαπητοί φίλοι μου. Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε τίποτε άλλο...

zalmoxis είπε...

Όπου υπάρχει θεοκρατία "εξ ορισμού" υπάρχει και απολυταρχισμός. Από τις χειρότερες μορφές του δε, είναι ο ισλαμικός απολυταρχισμός.
Εκτός από το παράδειγμα της Σαουδικής Αραβίας, υπάρχουν τα προηγούμενα της Νιγηρίας (εκεί δεν έχει ραβδισμούς, έχει εκτέλεση...) του Πακιστάν (όποιος θυμάται πριν 2-3 χρόνια το δικαστήριο δικαίωσε ένα ομαδικό βιασμό στο Μουλτάν επειδή ο αδελφός της βιασθείσας είχε κάνει μια "στραβή" σε συγγενείς των βιαστών ή κάτι τέτοιο...) κ.λπ.
Το πρόβλημα είναι πως με τη στάση τους αυτή, τα δικαστήρια και οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών τροφοδοτούν την ισλαμοφοβία και την επικριτική στάση της Δύσης, η οποία με τη σειρά της "συσπειρώνει" ως αντίδραση τους εκεί πολίτες γύρω από "καθεστώτα", μουλάδες, ιμάμηδες και σαρίες, ώστε να μην αντιδρούν και ο φαύλος κύκλος να συνεχίζεται, και μείς να γράφουμε και να σχολιάζουμε -καλή ώρα- να παίρνουν χαμπάρι οι μουσουλμάνοι εκεί τι γράφουμε, να θίγονται, να συσπειρώνονται στο κοράνι και τη σαρία, να κάνουν τα ίδια και χειρότερα, άσ'τα να πάνε...


Metablogging.gr Comments Headline Animator