Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

η κοινη Γνωμη και η οδος προς την Ακροπολη


Η κοινη Γνωμη ειναι πολυ κοινη, μια πορνη, μια ιεροδουλος -να μη γραψω το κοινως λεγομενο και παρεξηγηθω, ε, αλλα μπορει να το γραψω παρακατω αν δεν συγκρατηθω.

Η κοινη Γνωμη λοιπον, βλεπει προς τα εκει που της δειχνουν και ασχολειται με ο,τι της δειχνουν. Ποιος της δειχνει; Παλια ηταν οι εφημεριδες και το ραδιοφωνο, σημερα ειναι η τιβι και το διαδικτυο. Μαλιστα. Ειμαστε και μεις εκτροπεις της κοινης Γνωμης και παιζουμε γερα στο παιχνιδι "προσανατολισμος του χαβαλε", σε συχνη συνεργασια με τα εντυπα ΜΜΕ. Οι εφημεριδες τωρα αρχισαν να πουλανε και μπλογγερς μαζι με τα σιντια και σε λιγο που θα κλιμακωθει περισσοτερο η φαση, μπορει οι μπλογγερς να πουλανε εφημεριδες! Μαζι με βιντεακια απο το Σωληνα -εννοειται.

Τεσπα, μερικες φορες συγχιζομαι με την αφελεια της κοινης Γνωμης. Σκετη ξανθια ειναι και μαλιστα φυσικη. Γραφεται (στα ΜΜΕ, κλπ) και λεγεται (τιβι, κλπ) π.χ. κατι για καταληψεις, για Ζωνιανα, για Γιωργο και Κωστα και Βαγγελη και η κοινη Γνωμη κοιταζει, ακουει και ενδιαφερεται ΜΟΝΟ για αυτα. Παραλληλα, η εξουσια κανει τη δουλεια της αθορυβα.

Αυξανει λ.χ. τους λογαριασμους της ΔΕΗ (ειδες η ΔΕΗ?) το λεει ο Αλογοσκουφης σε μια περατζαδα συντομη μπροστα απο ενα ρεπορτερ, μια δηλωση του στιλ "θα αυξηθει το κοστος του ηλ. ρευματος περιπου κατα 20%" και η κοινη Γνωμη μενει απαθης, αν δεν αλλαξει γρηγορα γρηγορα καναλι να πετυχει καμια βραζιλιανικη σαπουνοπερα -μεσημερι γαρ. Οταν ερθει ο λογαρισμος, ριχνει μια βλαστημια "πουτανα κενωνια" και παει και πληρωνει ησυχα ησυχα. Μετα, γυριζει σπιτι του (ο εκπροσωπος της κοινης Γνωμης, ε) και βαζει μια δοση Ζωνιανα να πει, ικανοποιημενος για τη παρτη του, "βρε πως καταντησαμε την Ελλαδα", αλλα μπορει να ριξει και μια σφαλιαρα στο σπλαχνο του που κανει καταληψη και δεν κοιταζει τα μαθηματα του.

Το οτι πισω απο την πλατη της γινονται τα μυρια οσα απο κυβερνηση και παρατρεχαμενους, θα το μαθει σε επομενη "ενημερωση" οταν το πουλακι θα εχει πεταξει μακρια. Οπως ακριβως μαθαινει για το λογαριασμο τη μιση αληθεια και εκ των υστερων, οπως μαθαινει για τα Ζωνιανα ετεροχρονισμενα. Στο μεν λογαριασμο της ΔΕΗ δεν αυξανεται μοναχα το ρευμα αλλα ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο λογαριασμος, που συμπαρασερνει το ΦΠΑ, το ποσοστο της συνδρομης προς τη κρατικη ραδιοτηλεοραση και το ποσοστο της εισφορας προς το Δημο -αναλογικα πανε αυτα. Ετσι, ενας λογαριασμος της ταξης των 150 ευρω φτανει τα 210 ωσπου να πεις κιμινο. Στα δε Ζωνιανα, ο κοσμος τοχε τουμπανο κι αυτη (η κοινη Γνωμη) κρυφο καμαρι. Εμ, δεν ειχε γινει ειδηση και πως να το παρει πρεφα; Απο κατι φιλαρακια κρητικατσια; Αυτη απο τα ΜΜΕ ενημερωνεται -και απο τον κυβερνητικο εκπροσωπο. Αντε και απο κανα μπλογκ.

Γιατι τα γραφω αυτα; Επειδη αυτες τις μερες που κοπτομεθα με οσα μας μοστραρουν με παχια παχια γραμματα (και λογια) το κτιριο της οδου Αρεοπαγιτου 17 θα γκρεμιστει, (συμπαρασυροντας και το του αρ. 19) κατοπιν αποφασης αποχαρακτηρισμου του με μια ψήφο διαφορά (την διπλή ψήφο του προέδρου) από Εργο Τέχνης. Αιτιολογία: η θέα από το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως που θεωρήθηκε υπέρτερο δημόσιο συμφέρον.


Αυτο εγινε την Τρίτη 3/7/2007 στο ΥΠΠΟ, σε πολύωρη κοινή συνεδρίαση του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ (που ορίστηκε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή 29/6/07. Τοτε που καιγοταν η χωρα. Μαλιστα. Η Παρνηθα καιγοταν και ο κ. προεδρος εριχνε τη ΔΙΠΛΗ του ψηφο εναντιον του πολιτισμου, ωστε να υπαρξει πλειοψηφια ΜΙΑΣ ΨΗΦΟΥ. Τελικα, για να μη μπορεσει να πεισει ο προεδρος ολους τους συνεδρους, φαινεται πως εχει μεινει καποιο ιχνος φιλοτιμου σε αυτο τον τοπο.

ΑΠΟΡΙΑ: Γιατι δεν αποφασιστηκε η κατεδαφιση του αθλιου προεδρου..???..

_____________
ΣΗΜ.1. λεπτομερειες: VIDEOS on YouTube

DESTROY below the ACROPOLIS
http://youtube.com/watch?v=Naf9X8Ix7Lw

DESTROY below the ACROPOLIS (greek version)
http://youtube.com/watch?v=glw3w1_aO1s

ΣΗΜ.2. ανοιξτε και μελετηστε ολοκληρο το "About This Video"
ΣΗΜ.3. διαδωστε το τωρα, αν ενδιαφερεστε να σταματησει η καταστροφη, εκτος αν προτιματε να "ενημερωθειτε" επισημως κατοπιν εορτης -ως συνηθως.

2 σχόλια:

Nicholas είπε...

παραθέτω λινκ με την ακατανόμαστη της πρώτης αράδας.
Φαντάζομαι θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι εν Ελλάδι καρεκλοκένταυροι δεν πήραν το όνομα τους από του συμπαθείς (μυθικούς?) ήρωες, αλλά από τις ρίζες που έχουν βγάλει τα οπίσθιά τους για να τους ενώσουν με την καρέκλα και το πάτωμα ώστε να είναι κυριολεκτικώς και μεταφορικώς ακλόνητοι!
Τί είμεθα; κουλτουριαραίοι Σουηδοί;
http://nicholas-manie-edge.blogspot.com/2007/11/12.html

Nicholas είπε...

Για αγνώστους λόγους το προαναφερθέν Λινκ είναι αόρατο. όριστε λοπόν ξανα...

http://xjokes.blogspot.com/2007/11/blog-post_16.html


Metablogging.gr Comments Headline Animator