Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

επιπτωσεις στην ψυχολογια των κατοικων της ΕΕ...


...απο την ημιαπασχοληση και την υποαπασχοληση.

Αυτο διαπιστωνει η ειδικη επιτροπη, ξεκινωντας ενα σχετικο προγραμμα που θα μετρησει το ποσοι και πως και γιατι.

Θα συμπληρωσω οτι το προβλημα δεν ειναι η ημιαπασχοληση ουτε η υποαπασχοληση, αλλα η χαμηλα αμειβομενη εργασια σε οσους μπορουν και θελουν να εργαστουν. Σημερα, στην εποχη των τοσο πολλων και σημαντικων βοηθηματων, εργαλειων, κλπ κλπ, θα νομιζε κανεις οτι ο ανθρωπος θα ειχε -καταφερει να- απεξαρτηθει απο το αγχος της εργασιας.

Πρεπει να τρελαθει ο πληθυσμος (κυριως των νεων) της Ευρωπης, ωστε να αποκαλυφθει το πραγματικο προβλημα -η μαλλον να λεχθει ακριβως τι συμβαινει;

Οτι δηλαδη, τα μηχανηματα που εφευρεθηκαν για την ανακουφιση του ανθρωπου απο το καθημερινο μοχθο, δεν χρησιμοποιουνται για το σκοπο αυτο αλλα για καποιον αλλο σκοπο, που δεν εχει καμια σχεση με τον καθημερινο ανθρωπο, τον εργαζομενο ανθρωπο, αλλα για ενα σκοπο αντιθετο με τα συμφεροντα του ανθρωπου: τον μεγαλυτερο πλουτισμο των λιγων.

Ποσο πια θελουν να φανε (οι εταιρειες, οι επιχειρηματιες, οι τραπεζιτες, κλπ) για να στουμπωσουν;

Με τα μεσα που υπαρχουν σημερα, ο ανθρωπος θα μπορουσε καλλιστα να εργαζεται -προσφεροντας στο κοινωνικο συνολο- λιγες ωρες την εβδομαδα και να ειχε πολλαπλασια αγαθα (ελευθερο χρονο και χρημα) ωστε να χαιρεται τη ζωη του, απο ο,τι (του επιτρεπουν να) διαθετει σημερα.

Τελικα, η εργασια ειναι προσφερομενο αγαθο απο τους πλουσιους προς τους φτωχους εργαζομενους, οπως θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε;

-->> λεπτομερειες ρωτειστε στη σελιδα της ευρωβουλευτου Μαιρης Ματσουκα-->>
http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/view.do?country=GR&partNumber=1&language=EL&id=28575

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator