Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Σιδερένιο νησί - Iron Island - Jazireh Ahani



Αυτο ειναι το φιλμ που αλλαξε τη σκεψη μου, οταν το ειδα στις 20 Οκτωβρη 2007, στο καναλι της Βουλης, οπου παρουσιαζοταν στην αντιστοιχη σελιδα του pathfinder με αυτο το τροπο:

Σιδερένιο νησί (jazireh Ahani)

Κανάλι της Βουλής, 20 Οκτωβρίου - 22:00


ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
2005
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
90 λεπτά

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εξαναγκασμένη από τη φτώχεια, μια μικρή κοινωνία ανθρώπων κατοικεί σ' ένα εγκαταλειμμένο καράβι, σε κάποια ακτή του νότιου Ιράν. Αρχηγός τους είναι ο καπετάνιος του πλοίου, που το διοικεί σαν να λειτουργεί ακόμη. Οι «κάτοικοι» του καραβιού προσπαθούν να πείσουν τους πλοιοκτήτες και τις Αρχές να μην τους στερήσουν το τελευταίο τους καταφύγιο, ενώ ο καπετάνιος, πίσω απ' την πλάτη τους, το πουλάει λίγο-λίγο για παλιοσίδερα.

ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Αλί Νασιριάν, Χοσεΐν Φαρζί- Ζαντέχ, Νέντα Πακνταμάν κ.ά.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Ευτυχως, δεν διαβασα την περιγραφη αυτη πριν δω την ταινια. Τη βρηκα μετα, οταν εψαχνα να βρω περισσοτερα στοιχεια γι αυτη. Ειναι παραξενο ποσο μακρια απο την ουσια ενος εργου βρισκονται πολυ συχνα οι περιγραφες του απο ειδικους και μη. Μπορει και να μην εμπαινα καν στο κοπο να τη δω, αν ειχα διαβασει πρωτα οσα γραφουν οι διαφορες παρουσιασεις. Σημειωνω οτι τη παρουσιαση του pathfinder τη δινω εντελως ενδεικτικα -υπαρχουν αλλες πολυ πιο ψυχρες- για να δωσω κι ενα click σε παλιο αγαπημενο τοπο!

Ψαχνοντας παραπερα, ανακαλυψα μια ωραιοτατη περιγραφη, στο μπλογκ TIFF Talk

Jazireh Ahani (Iron Island)
Posted by Richard on Thursday, September 15, 2005

Επισης, εδω:

calendarlive com. "Los Angeles Times" (MOVIE REVIEW by Kenneth Turan)

Κατι ακομα εδω: movies.yahoo.com/

Η δικη μου περιγραφη ωριμαζει, για την ωρα... Ε, μια γροθια που διαλυσε το μυαλο μου δεν μπορει να εχει συντομη ιαση, ετσι;


Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator