Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Η Ελλαδα ειναι...



η χωρα των διαμαρτυριων.



Διαμαρτυρομαστε για ολα, καθε στιγμη, με οποιοδηποτε αφορμη. Διαμαρτυρομαστε για θεματα σοβαρα, αλλα και για ζητηματα αστεια. Διαμαρτυρομαστε για θεματα μικρης και μεγαλης εκτασης, για θεματα στενων συμφεροντων και για θεματα ευρυτερα. Μας απασχολουν ολα -και δικαιως.

Η αληθεια ειναι οτι μαλλον δεν μας απασχολει τιποτα περα απο τη φτωχη καθημερινοτητα μας, γιατι ΑΝ μας απασχολουσε θα πολεμουσαμε να λυσουμε τουλαχιστον ΕΝΑ απο ολα αυτα τα ζητηματα αντι να εξαντλουμε το δυναμισμο μας σε διαμαρτυριες. Διαμαρτυρια χωρις αντικρυσμα ειναι τζατζικι χωρις γιαουρτι.

Ευτυχως, παρα το οτι πολλοι κραυγαζουν, υπαρχουν και μερικοι που πολεμουν.

_______________________
ΣΗΜ. η Μαιρη Πινιου ειναι απο τους αφανεις και αποτελεσματικους πολεμιστες. Ισως επειδη γνωριζει καλα τι σημαινει αυτο εναντιον του οποιου αγωνιζεται.

3 σχόλια:

Oneiros είπε...

Για να σημειωθεί οποιαδήποτε ουσιαστική πρόοδος σε κοινωνικά - πολιτικά ζητήματα χρειάζεται μαζικότητα. Η μαζικότητα προϋποθέτει, μεταξύ άλλων, και ευαισθητοποίηση του κόσμου. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου ξεκινάει από την διαρκή ενημέρωση και επαγρύπνηση του καθενός. Η διαρκής ενημέρωση και επαγρύπνηση έχει δύο παρενέργειες: την συνειδητοποίηση ότι πολλά δεινά του κοινού μας βίου συνδέονται, και την διαμόρφωση αρνητικής ψυχολογίας, όταν προκύπτουν συσσωρευμένες δυσμενείς εξελίξεις σε πολλά κοινά ζητήματα.
Είμαστε άνθρωποι, ήτοι αδύναμοι και επιρρεπείς στην εύκολη απογοήτευση και στην αργή απόγνωση. Η αδυναμία των περισσοτέρων απ' όσους αντιδρούν να αγωνιστούν έμπρακτα για όσα κυρήττουν δεν ακυρώνει τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στις κοινωνικές αλλαγές. Πιό πολύ με στεναχωρεί η απάθεια του μεγαλύτερου μέρους του κοινωνικού συνόλου, στην οποία κινδυνεύουμε να κυλίσουμε όλοι μας.

Rodia είπε...

Η απαθεια, καθως και ο αποπροσανατολισμος, ειναι το αποτελεσμα της συσσωρευσης των προβληματων...
Τεινω να διαμορφωσω τη γνωμη οτι επιτηδες αφηνονται τα προβληματα αλυτα.

Rodia είπε...

δες το τελευταιο ποστ!


Metablogging.gr Comments Headline Animator