Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Blog Action Day - 15 Οκτώβρη 2007


Ελπίζω να φέρουν κάποιο αποτέλεσμα όλες αυτές οι δράσεις, αν και ίσαμε τώρα έχουν δηλωθεί μόνο 7.031 συμμετοχές από τα 4.979.590 μπλογκ του πλανήτη. Ιδωμεν.
Φυσικά και λαβαίνω μέρος, δηλώνω όμως από τώρα ότι το ποστ μου θα αφορά αυστηρά τη χώρα μου. Φαινόμενα θερμοκηπίου και άλλα τρομολαγνικά σενάρια τα βρίσκω εκτός τόπου και χρόνου όταν... καίγεται η γούνα μου!


Αντιγράφω (copy+paste) από τον ιστότοπο:

Στις 15 Οκτωβρίου bloggers από όλο το web ενώνονται για να θέσουν τις απόψεις τους γύρω από ένα κοινά σημαντικό θέμα. Αυτή τη φορά το "καυτό" θέμα είναι το περιβάλλον. Κάθε blogger θα ποστάρει τις απόψεις του για το περιβάλλον όπως νομίζει εκείνος ότι σχετίζεται με το θέμα του blog του. Στόχος μας είναι να παρακινηθούν να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι για ένα καλύτερο κοινό μέλλον.

Αναζητάμε bloggers από όλες τις εθνικότητες και τα ενδιαφέροντα για να συμμετέχουν. Να τι πρέπει να κάνεις:

Δημοσίευση στις 15 Οκτωβρίου

Δημοσιεύστε στα blog σας ένα post σχετικά με ένα θέμα της επιλογής σας που αφορά στον περιβάλλον.

Για παράδειγμα σε ένα blog που αφορά στην οικονομία μπορεί να δημοσιευτεί ως θέμα η εξοικονόμηση χρημάτων με τη υιοθέτηση φιλικών, προς το περιβάλλον, πρακτικών στα νοικοκυριά. Με τον ίδιο τρόπο ένα blog που αφορά στην πολιτική μπορεί να περιλαμβάνει ως θέμα τη βαρύτητα που έχει το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος στην πολιτική ζωή.

Τα posts δεν χρειάζεται να ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων, απλά να σχετίζονται με το περιβάλλον με οποιοδήποτε τρόπο ταιριάζει καλύτερα στο blogger και στους αναγνώστες του blog. Σκοπός μας είναι να οδηγηθεί το θέμα του περιβάλλοντος στο τραπέζι του διαλόγου και όχι να εκφραστούν συγκεκριμένες απόψεις. Επομένως, ποστάρετε με οποιονδήποτε τρόπο ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και στους αναγνώστες του blog σας, απλά συσχετίστε το post σας με το περιβάλλον και βεβαιωθείτε ότι θα ανέβει στις 15 Οκτωβρίου.


Περισσότερα εδώ: http://blogactionday.org/gr

ΣΗΜ. διαλέξτε την ελληνική γλώσσα (σημαιάκι) ή όποια γλώσσα θελετε.

8 σχόλια:

Pike είπε...

μάλιστα, μάλιστα, αγαπητή rodia(ελπίζω να συγχωρείται η χρήση του επιθέτου)...Ωστόσο, όλη αυτή η - ευρεία - χρήση του όρου "κίνημα των μπλόγκερς" μάλλον χρειάζεται μία σοβαρή ανάλυση...είναι ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ τα ερωτήματα που μπαίνουν, που μάλλον χρειάζεται μία λεπτομερής συζήτηση, στην οποία θα έπρεπε, ίσως, να τεθούν ερωτήματα, όπως
- ΠΟΙΟΙ είναι οι μπλόγκερς και ΓΙΑΤΙ μπλογκάρουν (ποιό είναι το κοινωνικο-κλπ προφίλ τους)
- είναι το μπλόγκιν μία πιο "προχωρημένη" μορφή του τσατ
- πόσα μπλόγκς υπάρχουν στην ελλάδα και πως ταξινομούνται βάσει του περιεχομένου τους
-μήπως, τελικά, βαδίζουμε σε μια μορφή "ιντερνετ-μπλογκ-δημοκρατίας", που είναιένα φτωχό υποκατάστατο της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣσε "κινηματικές" διαδικασίες..
και άλλα πολλά (ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους το διαβάσουν για την υπομονή τους :)

Rodia είπε...

Αγαπητέ Pike, δράττομαι της ευκαιρίας να (ξανα)γράψω τη θέση μου περί της αξίας της μοναδικής γνώμης. Κάθε μπλογγερ και γνώμη. Δεν υπάρχει κίνημα, υπάρχει ένα ρεύμα που κινείται διαρκώς και προς διάφορες και διαφορετικές κατευθύνσεις, ανάλογα με το πόσες γνώμες συμφωνούν κάθε φορά. Απλά πράγματα.
Είναι εύκολη η υποταγή και ο έλεγχος κομμάτων, κινημάτων, ομάδων, κλπ κλπ, αλλά ο έλεγχος ενός κινούμενου διαρκώς ρεύματος μάλλον είναι κάτι τι ακατόρθωτο!
..για τούτο ακριβώς και γοητευτικό (γνώμη μου) και ελπιδοφόρο..

Οπως μπορείς να καταλάβεις λοιπόν, κάθε προσπάθεια ταξινόμησης και καλουπώματος πέφτει στο κενό. Ομάδες δημιουργούνται φυσικά ή ομάδες που ήδη υπάρχουν μπορούν να εκφράζονται στο διαδίκτυο. Το να ονομάζει κάποιος όμως τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ένα μέσο επικοινωνίας ως "κίνημα" είναι τουλάχιστον άστοχο. Οσο αποτελούν "κίνημα" οι χρήστες της ηλεκτρικής σκούπας π.χ. άλλο τόσο αποτελούν "κίνημα" οι χρήστες του ίντερνετ. Ολοι όμως, και οι μεν και οι δε, έχουν γνώμη. Η διαφορά είναι ότι οι χρήστες του διαδικτύου έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τη γνώμη τους δημόσια, δημιουργώντας (στιγμιαία ή διαρκή) ρεύματα ή εντασσόμενοι στο ρεύμα που (στιγμιαία ή διαρκώς) τους εκφράζει. Αυτό είναι όλο!

Σε κάλυψα..? :-))

Nicholas είπε...

αν κ θα ταίριαζε περισσότερο σε άλλο post, δες κ κλαψε:

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=4915120

Χαρτοπόντικας είπε...

Ροδιά, τα μπλογκ παγκοσμίως είναι 70+ εκατομμύρια (τελευταία μέτρηση του Technorati τον Απρίλιο). Που βρήκες το νούμερο που αναφέρεις

Pike είπε...

@ροδια
μάλλον συμφωνούμε :-)

Rodia είπε...

~~Νικόλα, μάλλον είναι πιο μπερδεμένα τα πράγματα και σχετίζονται και με τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Τώρα το ανακαλύψαν π.χ. αυτό που συμβαίνει τόσα χρόνια οι εισβολείς στο Ιράκ..? Μυστήριοι τύποι κυβερνούν τον κόσμο...

~~Χαρτοπόντικα, μπορεί να κάνω λάθος στη μετάφραση. Τον αριθμό βρήκα στο σύνδεσμο που δίνω: http://blogactionday.org/gr

~~Pike, χαίρομαι :-)

Rodia είπε...

Στη κεντρική σελίδα του τόπου http://blogactionday.org/ γράφει τώρα δα:

Τhere are: 7,132 blogs and websites participating reaching an audience of over: 4,991,004

Unknown είπε...

Στο μεταξύ, αφιερώστε 2 λεπτά σε αυτό...

Αγαπητοί φίλοι, συνειδητοποιημένοι πολίτες,



Εκδόθηκε ψήφισμα που υπογράφηκε από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές πρέπει να δεσμευτούν ότι θα προστατεύσουν και θα αναδασώσουν τις καμένες περιοχές. Ξέρετε ποιός δεν υπέγραψε; ...... Μα ποιός άλλος.... Η Ελλάδα!!!



Μπείτε στο www.petitiononline.com/forestgr/ και υπογράψτε!!! Πρέπει να μαζέψουμε χιλιάδες υπογραφές! Στείλτε το μήνυμα σε φίλους! Όλοι να συμβάλλουμε, αν δεν θέλουμε να δούμε τσιμεντοποιημένες τις καμένες περιοχές!


Καλημέρα και καλή εβδομάδα-και παω τώρα να μελετήσω το ποστ σου!


Metablogging.gr Comments Headline Animator