Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΠάΓΓΕΛΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚόΣ



Εγραψα ένα καλούτσικο σχολιάκι στο ποστ του Λεωνίδα και το μεταφέρω εδώ, να το θυμάμαι:

Σίγουρα είναι επάγγελμα η πολιτική. Μόνο που ασκείται από ανεπάγγελτους και ανειδίκευτους. Οι ικανοί επαγγελματίες που επιθυμούν να αναμιχθούν στα κοινά, πρέπει να αποβάλλουν πρώτα το γνώρισμα/ιδιότητα του επαγγελματία. Η δικαιολογία είναι "για να είναι απερίσπαστοι στην άσκηση του λειτουργήματός τους" και συμφωνώ εν μέρει, με την προϋπόθεση ότι οι πολίτες που βάζουν υποψηφιότητα να έχουν προηγουμένως ασκήσει ΕΠΙΤΥΧΩΣ κάποιο επάγγελμα.

Εδώ, με την απόρριψη των επαγγελματιών από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, η Σάρα και η Μάρα (και το Κακό συναπάντημα βεβαίως) τείνουν να κυριαρχήσουν -και θα κυριαρχήσουν στο μέλλον κατά τα φαινόμενα- στον πολιτικό στίβο. Φτάσαμε να έχουμε μια Βουλή γεμάτη αποτυχημένους επαγγελματίες της συμφοράς. Μετά από αυτό που συμβαίνει, πώς να μην απαξιώνουν οι -καλοί και επιτυχημένοι επαγγελματίες- πολίτες τη πολιτική και τους πολιτικούς στο σύνολό τους;

Προτείνω να υπάρξει κάποια Ανώτατη ΔΗΜΟΣΙΑ Σχολή που να εξασφαλίζει την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ των πολιτικών να ασκούν το επάγγελμά τους: την Πολιτική. Μπας και γλιτώσουμε από τους σκιτζήδες και τους αεριτζήδες!!!


_________________
ΣΗΜ.1. αν δεν ανοίγει ο σύνδεσμος, διαλέξτε:
http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=338

ΣΗΜ.2. Τη λέξη "ΔΗΜΟΣΙΑ" τη πρόσθεσα τώρα δα. Μη συμβούν παρατράγουδα με τους "έχοντες και κατέχοντες"...

5 σχόλια:

Clandestino είπε...

Είναι δεδομένο ότι το ασυμβίβαστο λειτούργησε αρνητικά, ως προς την ποιότητα των Βουλευτών. Από εκεί και πέρα, δε συμφωνώ ούτε με τη θέση περί επαγγελματικών πολιτικών ούτε με την πρότασή σου για ίδρυση κάποιας σχολής. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα μιλάμε για αυτό που περιέγραψε ο Βέμπερ. Δηλαδή επαγγελματίες πολιτικούς που ζουν ΑΠΟ την πολιτική και όχι ΓΙΑ την πολιτική.

Rodia είπε...

Οσο και αν η πρότασή μου είναι τραβηγμένη, απλώς επικυρώνει αυτό που συμβαίνει εδώ και κάποια χρόνια: Οι πολιτικοί -στη πλειονότητά τους- ζουν και καλοζούν ΑΠΟ τη πολιτική και μάλιστα μέχρι τρίτης γενεάς και βάλε!
..και δεν εννοώ το μισθό τους μόνο..

Αν ζητούμε καλή διαχείριση, ας έχουμε επαγγελματιες διαχειριστές.

pølsemannen είπε...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- * - * -

Ναι!

Γίνε τώρα αναγνωρισμένος πολιτικός με πτυχίο του ΕΛ-ληνικού δημοσίου, στο αναγνωρισμένο Ι.Ι.Ε.Κ. Northsoutheastwestern Mediterranean M.I.T. of Petralona.

Δώσε στην κοινωνία αυτό που θες και αυτό που μπορείς!

- * - * -

Το ασυμβίβαστο είναι ίσως η μεγαλύτερη μπαρούφα που έχει νομοθετηθεί.

Δηλ. αν το Έφη το Σαρρή μπεί στη Βουλή, θα σταματήσει να άδει το "Ψωλέω σε ξεχάσαμε";

Απαράδεκτον.

Pike είπε...

Μη ξεχνάς ότι υπάρχουν και "πολιτικοί" (δυστυχώς εκτός βουλής)που είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες...όπως ο αρχιεπίσκοπος :-) που "χτύπησε" ξανά, από το ηλιόλουστο (και χωρίς πυρκαγιές) Μαϊάμι
http://pikes-place.blogspot.com/2007/09/blog-post_05.html

KitsosMitsos είπε...

Σχολές, τζάκια, παρατρεχάμενοι, ανεπάγγελτοι...Αυτά συνθέτουν τον πολιτικό μας επίσημο βίο. Προς γνώση.


Metablogging.gr Comments Headline Animator