Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

4 Σεπτ 2007: Το Διάγγελμα του πρωθυπουργού (προδημοσίευση)



Ελληνίδες, Ελληνες,

Η χώρα ζει από χθες μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Τραγωδία που δεν περιγράφεται με λόγια, τραγωδία που με οδύνη βιώνουμε όλοι μας. Η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης χρειάζεται σκληρή μάχη. Μάχη που από την πρώτη στιγμή δίνει η Πολιτεία με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συμπαραστάτες σε όλη τη χώρα.

Για μια ακόμα φορά, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας στους ανθρώπους που δίνουν σκληρή, άνιση, μάχη στα πλημμυρισμένα μέτωπα. Η μάχη συνεχίζεται. Αμεσος στόχος μας είναι να τεθούν υπό έλεγχο και να πάψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα οι εκατοντάδες βροχοπτώσεις. Να παρέμβουμε εκεί όπου κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Να περιθάλψουμε τους τραυματίες και να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που πέρασαν και περνούν δραματικές ώρες, και, βεβαίως, να προχωρήσουμε χωρίς καμμιά καθυστέρηση το έργο της ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν.

Οι πολίτες περιμένουν την Πολιτεία αρωγό και συμπαραστάτη τους τώρα, και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κηρύσσονται όλοι οι Νομοί της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για να κινητοποιήσουμε όλα τα μέσα και όλες μας τις δυνάμεις στο στόχο που μας ενώνει: Να σταματήσει το Κακό. Να ξεκινήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα και να είναι πιο αποτελεσματική η επούλωση των πληγών.

Η Κυβέρνηση αποφάσισε ακόμα, τη λήψη των εξής μέτρων:


Αμεσα μέτρα

1. Αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης και διαβίωσης των συμπολιτών μας που επλήγησαν. Χορήγηση αυξημένης οικονομικής και υλικής βοήθειας για τις άμεσες ανάγκες τους.

2. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους.

3. Αντιμετώπιση όλων των άλλων προβλημάτων που έχουν οι πληττόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες.

4. Δημιουργείται Ειδικό Ταμείο για την άμεση στήριξη πληττομένων, αποκατάστασης εκτάκτου ανάγκης, και την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών. Στο Ταμείο αυτό μπορούν να συνεισφέρουν και ιδιώτες.

5. Σε έμπρακτη αναγνώριση του αγώνα και της αυτοθυσίας των πυροσβεστών και των βατραχανθρώπων, χορηγείται έκτακτη οικονομική τους ενίσχυση.

Μέτρα επόμενης μέρας

1. Αμεση αποτίμηση των ζημιών, έκδοσης Αποφάσεων, και καταβολή των αποζημιώσεων και βοηθημάτων.

2. Κήρυξη αναμπαζωτέων των περιοχών που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

3. Ενίσχυση των πλημμυροπαθών Δήμων και των Νομαρχιών για τρέχουσες ανάγκες.

4. Ενίσχυση των Νομαρχιών για τα αντιπλημμυρικά έργα.

5. Μελέτες και χρηματοδότηση για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των βουλιαγμένων περιοχών σε ολόκληρη τη χώρα.

6. Εκτός από την καταγραφή με αεροφωτογράφηση, θα γίνεται συνεχής παρακολούθηση μέσω δορυφόρου των εκτάσεων που θα κηρυχθούν αναμπαζωτέες.

Ελληνίδες, Ελληνες,

η Πολιτεία βρίσκεται σε συναγερμό.
Καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας, στη συλλογική μάχη. Μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί για το καλό της πατρίδας μας.

Ελληνίδες, Ελληνες,

Νιώθω βαθειά οδύνη για τους νεκρούς μας. Νιώθω πόνο. Βαθύ πόνο. Για τα ζώα, τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα που χάθηκαν στα νερά. Νιώθω οργή. Νιώθω την ίδια οργή που διακατέχει και εσάς. Τόσες πολλές πλημμύρες, την ίδια ώρα, σε τόσα μέρη της χώρας, δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Η Πολιτεία, με τη βοήθεια όλων, θα κάνει ό,τι επιβάλλεται για να βρει τους ενόχους και να τους τιμωρήσει.

Ελληνίδες, Ελληνες,

Σας καλώ σε συστράτευση. Ολες και όλοι μαζί να στείλουμε ενωμένοι και με αποφασιστικότητα το μήνυμα:

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πληγώνει το περιβάλλον. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δηλητηριάζει τις ψυχές των ελλήνων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει την πατρίδα μας. Η Πατρίδα ανήκει σε όλους μας. Ανήκει στις επόμενες γενιές. Εχουμε χρέος να την προστατεύσουμε με αυτοθυσία.»

Τούτες τις πολύ δύσκολες ώρες, ενώνω μαζί σας τη φωνή μου. Ενώνω μαζί σας την ψυχή μου.


__________________
ΣΗΜ.1. Οι υπογραμμίσεις δικές μου -ίσως να σχολιαστούν αργότερα.

ΣΗΜ.2. Φυσικά και αστειεύομαι, λίγο πικρά είναι η αλήθεια, η σάτιρα όμως οφείλει να είναι σκληρή. Πρόκειται για αντιγραφή και προσαρμογή στα πρόσφατα δεδομένα του ποστ: 25 Αυγ 2007: Το Διάγγελμα του πρωθυπουργού

ΣΗΜ.3. Τι να περιμένουμε τώρα; Σεισμούς; (το "Κακό" τριτώνει -λένε)

ΣΗΜ.4. Μετά από ένα σεισμό πάντως, δεν είναι δυνατό να ταιριάξει πολύ αυτός ο τύπος διαγγέλματος, επειδή ο σεισμός είναι πράγματι Θεομηνία.

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

I love karamanlis.
I love Greek Traditional Bordelo....


Metablogging.gr Comments Headline Animator