Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Μετά από μερικές ακόμα πυρκαγιές -πού θα πάει;- θα στρώσουμε...

Δελτίο Ειδήσεων ΕΤ3, 3 Σεπτ 2007, ώρα 18:25



Ενημέρωση των αξ/κών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Στον Πάρνωνα, στη περιοχή του χωριού Πολύδροσο, οι μεμονωμένες εστίες που αναφέραμε και στη προηγούμενη ενημέρωση, έχουν αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Εξακουλουθούν όμως να επιχειρούν 12 οχήματα με 36 πυροσβέστες, 93 άτομα πεζοπόρο και 50 στρατιώτες. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 4 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.
Στον Ταΰγετο, στη περιοχή Κορφοβούνι, η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη και συνεχίζουν να επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 100 στρατιώτες και 3 ελικόπτερα.



Ποιος θυμάται τον πανικό της πρώτης μέρας; Πόσα πυροσβεστικά οχήματα, πόσοι πυροσβέστες, πόσα εναέρια μέσα, πόσοι στρατιώτες, επιχειρούσαν;

Πόσες πυρκαγιές χρειάζονται ώστε να επιχειρεί αμέσως, ταχύτατα δλδ, ο αρμόδιος μηχανισμός;

____________________
ΣΗΜ.1. τα ερωτήματα είναι ρητορικά, μια και γνωρίζω την απάντηση, αφού έχω κρατήσει αρχείο των ενημερώσεων από τα σχετικά Δελτία Ειδήσεων των κρατικών καναλιών. Τα μέσα ήταν ελάχιστα, ο μηχανισμός πανικόβλητος, οι υπεύθυνοι μουδιασμένοι. Ευτυχώς, τελικά ξυπνήσαμε -έστω και καμμένοι.
ΣΗΜ.2. 13η μέρα πυρκαγιών χτες στον Πάρνωνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσο πολλές βροχές και καταιγίδες, ταυτόχρονα, σε τόσο πολλά σημεία της χώρας, δεν μπορεί να είναι απλώς μια σύμπτωση...
απο Ελευθεροτυπια 3.9.07

Rodia είπε...

Αχ, μας βρήκε κι άλλο Κακό...
Πάλι θλίψη και πόνος; Βαρέθηκα λέμε


Metablogging.gr Comments Headline Animator