Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

το περιφημο "στιγμιαιο" και τα επακολουθα του


Αν τοτε, εκεινη την εποχη που η χωρα μας δεν ηξερε που να κρυφτει απο τη ντροπη της για την κυπριακη καταστροφη, τοτε που ολοι τα ειχαμε χαμενα κι αν δεν προλαβαινε στο παρατσακ να μηνυσει ο Αλ. Λυκουρεζος τους πραξικοπηματιες αυτοι θα μεναν ελευθεροι, αν λοιπον τοτε δεν ειχε χαρακτηριστει "στιγμιαιο" το αδικημα (???) της δικτατοριας, θα ειχαν την ανεση οι διαφοροι θρασεις "κυριοι" να παραμυθιαζουν τον κοσμο με τα διαφορα "συγγραμματα" τους; Οχι, πειτε μου!

-->> το "στιγμαιο" τιμωρησε μονο εκεινους που συνομωτησαν και εστησαν τη δικτατορια (Παττακο, Παπαδοπουλο, Μακαρεζο, Σπαντιδακη, Λαδα, κλπ) και οχι οσους συνειδητα την στηριξαν και εργαστηκαν για τη διατηρηση της, καθως επισης ουτε εκεινους οι οποιοι καλλιεργουσαν το ιδεολογικο υποβαθρο για την αναπτυξη της.

-->> τιμωρηθηκαν δηλαδη μοναχα οι "πρωτεργατες" -οπως χαρακτηριστηκαν- και οχι το συνολο του χουντικου μηχανισμου, οπου ανηκουν πολλοι απο οσους σημερα κινουνται με επιδεικτικη θρασυτητα.

-->> και τοτε λεγοταν οτι αυτο το "στιγμιαιο" εγκυμονει κινδυνους, αλλα ο κοσμος που χαιροταν επειδη εβλεπε να γινεται μια αψογη δικη, αφησε στο απυροβλητο τους "ιδεολογικους" αρχηγους και αγνοησε τα "σταγονιδια".

-->> στα τριαντα χρονια ανοιγουν τα αρχεια του Φορειν Οφις, αν δεν κανω λαθος. Υπαρχουν και κατι αλλα αρχεια (δεν θυμαμαι ποια ακριβως) που ανοιγουν στα πενηντα χρονια. Φαινεται οτι τοσο κραταει η μνημη του ανθρωπου. Τριαντα με πενηντα χρονακια!

-->> δεν ειναι μαλλον τυχαιο λοιπον που τωρα, μετα τριαντα ετη, μπηκε ο ΛΑΟΣ στη Βουλη, δεν ειναι τυχαιο μαλλον οτι στις μερες μας κυκλοφορουν διαφορα απιθανα ρατσιστικα βιβλια και σαβουροπακετα με ψευδολογιες. Μηπως ειναι; (τυχαιο εννοω)

-->> γιατι τα γραφω αυτα; Επειδη θελω η μνημη να κραταει περισσοτερο. Απλο δεν ειναι;

5 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Επρόκειτο δια στιγμιαίαν δολοφoνίαν κύριε Εισαγγελεύ...

Είμαι καλός Εθνικόφρων και πατήρ τριών κορασίδων ανθρεμμένων με ελληνοχριστιανικάς αρχάς και παρθενοραφήν...

ΥΓ.

Δέσθε αυτό το Βίδεον εδώ. Θα με ενδιέφερε η άποψή σας.

Μεθ' εκτιμήσεως,

Κάρολος Πολσεμάνογλου.

Rodia είπε...

Ναι, παρεξηγηση εγινε. Φωναξε καποιος στο Γ. Παπ. «ε, παιδι, πιασε 7 φραπεδες!» και κεινος την ακουσε "στιγμιαιο" και μας εβαλε 7 χρονια στο γυψο.
Το βιδεον ειναι ΚΑΙ πρωτο λεμε. Συγχαρητηρια:-)

BioLogos είπε...

Πιστεύεις ότι ο σημερινός 20άρης και 30άρης (κι εγώ ένας από αυτούς) "θυμάται" με βιωματικό τρόπο τη δικτατορία ή τον ενδιαφέρει να γνωρίζει ποιοί είναι αυτοί που τον εκπροσωπούν στη βουλή?Μόνο ελάχιστους.

Ακούνε για Πλεύρηδες και άλλα λοβοτομημένα δημιουργήματα της πιο σκοταδιστικής φάσης των τελευταίων 50 χρόνων και το πρώτο που τους έρχεται στο μυαλό είναι:
Στη δημοκρατία ακόμα και αυτή η άποψη (κακώς οι Ναζί δεν ξεπάστρεψαν και τον τελευταίο Εβραίο) πρέπει να ακούγεται και δεν είναι αξιόποινη.

Και ρωτάω.Η προτροπή στην δολοφονία και το μισανθρωπισμό είναι τόσο αθώα όσο τα στρουμφάκια?

Την καλησπέρα μου

Rodia είπε...

Φυσικα και δεν το πιστευω, βιολογε, για τουτο ανεβαζω διαφορα... διαφωτιστικα!:-)
Η μνημη πραγματι ατονει και η προσωπικη εμπειρια ειναι πολυ σημαντικο πραγμα, αλλα δεν χρειαζεται να αποκταται μονο στην πραξη, δλδ να ξαναζουμε φριχτες μερες: και η αναπλαση με τη φαντασια μερικων γεγονοτων (εικονες, ηχοι, διηγησεις, κλπ) πρεπει να ειναι αρκετη για ανθρωπους με καλλιεργημενο εγκεφαλο.
Αν ο ανθρωπος δεν μαθαινε παρεκτος και μονο απο τις εμπειριες του, θα βρισκομασταν ακομα στα σπηλαια!
..το αν μερικοι νοσταλγουν εποχες αγριες, δεν σημαινει πως πρεπει να επιστρεφουμε στο παρελθον -μεσαιωνα, ιερα εξεταση, πολεμοι (Α'+Β') κλπ κλπ..

Νομιζω ομως οτι χρειαζεται υπομονη και οχι τσιτατα ωστε να αντιμετωπιζονται τα πονηρα -τουλαχιστον- φαινομενα, τυπου "ξυγγραφολογων", ετσι δεν ειναι; Στο τελος τελος, και ο Δημοσθενης εμεινε στην ιστορια επειδη εγραφε εναντιον του Μεγαλεξαντρου -αλλα με στιλ!

Rodia είπε...

Ξεχασα να γραψω κατι -ως συνηθως- για τα οργανα του κρατους που εκφραζονται παραλογα ωρες ωρες, π.χ. το Ε.Σ.Ρ., που ενοχληθηκαν απο το Μπομπ Σφουγγαρακη και οι κορωνες του Προφητη Μας δεν χαλασαν το μακαριο υπνο τους...


Metablogging.gr Comments Headline Animator