Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Οξεία…Πλευρήτιδα ~ απο το Γιωργο Πηττα στη "Στηλη Αλατος"


Στήλη Άλατος

Οξεία…Πλευρήτιδα


Ναι, «Πλευρήτιδα» με «η» και όχι με «ι». Όπως και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαρακτηρίζει έναν λαό ολόκληρο ως «παράσιτο» έτσι και εμείς θα τον τοποθετήσουμε στον κάδο των σκουπιδιών, των αποβλήτων και μάλιστα των…τοξικών μιας που η «σκέψη» του δηλητηριάζει επικίνδυνα, κατά τη γνώμη μας πάντα, τους ανθρώπους.

Υποθέτω ο κύριος Πλεύρης δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα να τον χαρακτηρίσω μιασματικό, άρρωστο, υπάνθρωπο, βρωμερό, ύποπτο. Είναι φαντάζομαι αρκετά…διανοούμενος για να δεχτεί κατάμουτρα και μάλιστα χαμογελαστά, όλους τους χαρακτηρισμούς που ο ίδιος κατά κόρον χρησιμοποιεί για Άλλους.

Ο κος Πλεύρης, όπως αρκετοί γνωρίζετε, είναι ο «ιδεολογικός μπαμπάκας» του Εθνικοσοσιαλισμού στην Ελλάδα, είναι αυτός που καταλογίζει στον Χίτλερ δύο τεράστια σφάλματα.

1ον δεν απήλλαξε την ανθρωπότητα από όλους τους Εβραίους πολίτες και 2ον δεν χρησιμοποίησε τα ειδικά χημικά όπλα που διέθετε η Γερμανία, προκειμένου να εξοντώσει κάθε άλλη φυλή πλην της Λευκής στον ευρωπαϊκό χώρο.

Αυτά που διαβάζετε, δεν είναι δικές μου ερμηνείες στο «έργο» αυτού του βαθειά διαταραγμένου ανθρώπου, είναι οι κατά λέξη μεταφερμένες φράσεις του.

Αν αναρωτιέστε γιατί θυμήθηκα αυτό το φάντασμα, είναι γιατί στις 3 Δεκεμβρίου ξεκινάει στην Αθήνα η δίκη του κου Πλεύρη. Και το ερώτημα που βάζουν αρκετοί είναι: Μπορεί να δικασθεί η άποψη; Δεν είναι δικαίωμα του κάθε ένα να διατυπώνει με όποιον νόμιμο τρόπο θέλει άποψη;

Δεν είμαι νομικός για να ξετυλίξω εδώ μία περί Δικαίου αγόρευση. Ωστόσο γνωρίζω το αυτονόητο, γνωρίζω πως όποιος ωθεί στο έγκλημα άλλους, είναι ηθικός αυτουργός στην δυνάμει παρανομία. Και ο κος Πλεύρης, είναι στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον ήδη καταδικασμένος για εξώθηση τρίτων σε βίαιες και εγκληματικές πράξεις.

Ο λόγος απλός. Όταν κατά συρροή μέσα από τα βιβλία του, τις εκπομπές του στην τηλεόραση σε κάποια περιθωριακά κανάλια, μέσα από τα άρθρα του «διδάσκει» επίμονα πως μία κατηγορία ανθρώπων που μάλιστα συνιστά φυλή, έθνος, λαό, είναι «παράσιτο» ή πως –αν είναι δυνατόν- η …εβραϊκότητα και η ανθρώπινη ιδιότητα είναι αντιφατικές, τότε ναι, είναι πολύ εύκολο να παρασύρεις κάποιον ή κάποιους στο συμπέρασμα πως η ζωή ενός Εβραίου δεν έχει καμία απολύτως αξία, άρα μπορεί να εξοντωθεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Και μάλιστα κατά τον κύριο Πλεύρη, μια τέτοια πράξη, θα είναι ενέργεια….καθαρισμού της κοινωνίας.

Θα παρακολουθήσουμε τη δίκη του κου Πλεύρη. Και πραγματικά, ως πολίτες θα προσμένουμε σε μία παραδειγματική καταδίκη αυτού του ανθρωποειδούς. (ε κύριε Πλεύρη; Ωραίοι δεν είναι οι χαρακτηρισμοί σας;)

Ερώτηση προς όλους: Αν κάποιος έγραφε διαρκώς και επιμόνως και εκθείαζε ας πούμε την πρακτική της 17 Νοέμβρη ή της ομάδας Μπάαντερ Μάϊνχοφ στη Γερμανία του 70 δεν θα έμπαινε στο στόχαστρο της εξουσίας;

Δεν θα δικάζονταν για «εξύμνηση της τρομοκρατίας» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία; Η απάντηση είναι απλά «ναι».

Ε! Αυτό ζητάμε. Να χώσουν τον Πλεύρη στο πιο βαθύ μπουντρούμι για εξύμνηση της Ναζιστικής Τρομοκρατίας και για εξώθηση σε πράξεις βίας.

Η Δημοκρατία, είναι ανοιχτή, αλλά κάποιες φορές οφείλει να υπερασπίζεται τον εαυτό της.

Γιώργος Πήττας

http://www.politispittas.blogspot.com/

____________________
ΣΗΜ.1. επειδη ελαβα ενα μηνυμα περι του ποιος μηνυσε τον κ. Πλευρη, απαντω εδω οτι δεν ενδιαφερει ποιος ασκησε το δικαιωμα του μηνυτη, αρκει που μηνυσις υπεβληθη. Μη ξεχναμε οτι αν δεν ειχε υποβαλλει μηνυση εναντιον των δικτατορων ο κ. Αλ. Λυκουρεζος -τοτε, παλια- εκεινοι θα κυκλοφορουσαν ελευθερα αναμεσα μας και μπορει να συνεχιζαν τα επαναστατικα τους πειραματα. Συμφωνω απολυτως με τον κ. Πηττα οτι "η Δημοκρατια οφειλει να υπερασπιζεται τον ευτο της". Δεν ειναι μια κατασταση "μπατε σκυλοι αλεστε", που ελεγ' η γιαγια μου, ειναι συστημα με συγκεκριμενους κανονες.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ, 3 Δεκ. 2007: ακουσα οτι επενεβη αυτεπαγγελτως η Δικαιοσυνη. Αληθευει;
ΣΗΜ.2. Αναλυτικά το ιστορικό των δικών Πλεύρη, μεγάλα αποσπάσματα από τα βιβλία του καθώς και ολόκληρα βίντεο από τις τηλεοπτικές του εκπομπές θα βρείτε -μαζί με εξαιρετικές αναλύσεις- στο πολύ γνωστό μπλογκ Jungle-Report των Spy Shy & Sky, του αιχμηρότερου ίσως site κατά του Εθνικισμού στο Ελληνικό Διαδίκτυο. Ακολουθείστε με τη σειρά τους δυο παρακάτω δεσμούς για να ενημερωθείτε πλήρως για την υπόθεση:

Νο1: http://jungle-report.blogspot.com/2007/11/i.html
Νο2: http://jungle-report.blogspot.com/2007/11/ii.html

ΣΗΜ.3. το ιδιο θεμα αναρτηθηκε σημερα και στα blogs:

http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=400
http://jungle-report.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
http://nicholas-manie-edge.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
http://potepote.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
http://kitchendangerous.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
http://kafeskaitsigaro.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
http://polsemannen.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
-->> το τελευταιο εχει και πολυ καλη εισαγωγη, μη το παραλειψετε!

-->> ενημερωστε να συμπληρωσω και τα τυχον υπολοιπα

-->> UPDATE 2 Dec 2007, σχετικο δημοσιευμα στην "Ελευθεροτυπια" -->>
http://iospress.gr/mikro2007/mikro20071201.htm

3 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Να κάνουμε την δημοκρατία μας τέτοια που να μην απειλείται από κανέναν Πλεύρη, να είναι οι Πολίτες της μορφωμένοι και συνηδειτοποιημένοι, αυτό είναι το ζητούμενο

ως τότε, χρειάζεται θωράκιση, όπως πολύ σωστά λες, Ροδιά μου

Δεν έχω διαβάσει Πλεύρη, αλλά έστω κι αν όντως προτρέπει σε εγκλήματα, δεν ειμαι και σίγουρος πως η απάντηση είναι να φιμωθεί ο Πλεύρης προληπτικά, γι αυτό και δεν ανάρτησα το κείμενο του φίλου Γιώργου

εκ πρώτης όψεως, όχι, δεν είναι αυτός ο τρόπος...

πάντως θα το επεξεργαστώ Σ;))))

Rodia είπε...

Να σου πω κατι για το "προληπτικα"... για σκεψου ενα πραγμα: Αν ειχε τιμωρηθει π.χ. ο Γ. Παπαδοπουλος τοτε που ειχε διαπραξει το σαμποταζ στον Εβρο, θα ειχε κανει τη δικτατορια;
Να σου πω και κατι ακομα: Αν δεν ειχε μηνυσει ο Αλ. Λυκουρεζος τους πραξικοπηματιες, θα ειχαν δικαστει ή θα κυκλοφορουσαν ελευθεροι να δοκιμαζουν και αλλες "επαναστατικες" συνταγες;
..το "στιγμιαιο" κανει να εμφανιζονται αυτα τα... πλευρικα φαινομενα!..
Αν το εγκλημα (το πραξικοπημα) ειχε χαρακτηριστει "διαρκειας", δλδ δεν ειχε λαβει το χαρακτηρισμο "στιγμιαιο", τοτε ολοι οι συμπραξαντες -εκεινη την εποχη- θα ειχαν τιμωρηθει. Μαζι και οσοι προκαλουν σημερα με τη συμπεριφορα και τα "συγγραμματα" τους. Μη ξεχνιομαστε, ε

pølsemannen είπε...

@ Μαύρος Γάτος

Δεν έχετε διαβάσει Πλεύρη;

Έχετε ελλειπήν λογοτεχνικήν και ιστορικήν μόρφωσιν αγαπητέ.

@ Ροδιά

Εμένα ζατί ζε με έσει;;;

Να εζώ

Δέσθε και το παρθενικό μας +βίδεον+ εδώ (φαίνεται καλύτερα στο You Tube).

Μεθ εκτιμήσεως,

Κάρολος Πολσεμάνογλου


Metablogging.gr Comments Headline Animator