Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Τακης Κουφοπουλος


Ο Τάκης Κουφόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1927. Το 1945 τελείωσε το 5ο Γυμνάσιο Αθηνών. Το 1946 πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στις εισαγωγικές εξετάσεις της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Ακολούθησε την δεύτερη Σχολή. Σπουδαστής στο δεύτερο έτος, επιστρατεύτηκε και υπηρέτησε για δυόμισι περίπου χρόνια στα Βουλγαρικά σύνορα, τα Αλβανικά σύνορα και τα Άγραφα, ως Ανθυπολοχαγός Μηχανικού με ειδίκευση στην άρση ναρκοπεδίων. Τελείωσε το Πολυτεχνείο το 1953. Το ίδιο έτος διορίστηκε στο τότε Υπουργείο Δημοσίων Έργων ασχολούμενος με εργαστηριακές μελέτες και έρευνες επί των δομικών υλικών, στο Εργαστήριο του Υπουργείου, καθώς και την σύνταξη Προδιαγραφών Yλικών και Mεθόδων Kατασκευών. Το 1967, με την έλευση της Χούντας, υπέβαλε την παραίτησή του, αρνούμενος να υπηρετήσει το καθεστώς, και με την ελπίδα ότι το ίδιο θα έπρατταν και πολλοί άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Το 1970 δημιούργησε το πρώτο ιδιωτικό Εργαστήριο Ελέγχου και Ερευνών Δομικών Υλικών, και με τις υποδείξεις του και την επιστημονική του συμβολή, ιδρύθηκε το πρώτο Εργοστάσιο Έτοιμου Σκυροδέματος στη χώρα.

Μετεφερα το βιογραφικο του Ανθρωπου και δεν γραφω τιποτε αλλο. Ευχομαι να περασετε Καλες Γιορτες μελετωντας το εργο του, που διατιθεται ολοκληρο ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο διαδικτυο για μη εμπορικη χρηση, εδω: -->>
http://www.takiskoufopoulos.net/

_______________
ΣΗΜ. το διηγημα του "Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ", που περιλαμβανεται στα "18 ΚΕΙΜΕΝΑ", εκδοσεις ΚΕΔΡΟΣ, υπαρχει στο Rodia Radio ~ αλλοπροσαλλη ηχοθηκη εδω: -->>
http://rodia.podomatic.com/

3 σχόλια:

ΠΕΤΕΦΡΗΣ είπε...

O Τάκης Κουφόπουλος είναι συγγραφέας αδικημένος που απεριόριστα εκτιμώ.

Rodia είπε...

Ειναι ενας συγγραφεας που αρνειται να πουληθει, ενας Ανθρωπος που προσπαθει να μη πουλιεται -γενικως. Για τουτο τον θαυμαζω. Αδικια δεν βλεπω. Απλα, δεν παιζει το παιχνιδι των εμπορων, το παιχνιδι που πολλοι θεωρουν δεδομενο και απαραιτητο.

Rodia είπε...

..και.. ολα αυτα πολυ πριν εμφανιστει το διαδικτυο με τις ελευθεριες για τη διαδοση (το μοιρασμα) της γνωσης και των ιδεων..


Metablogging.gr Comments Headline Animator