Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

14 Δεκ το blogme.gr & 15 Δεκ η ΔΕΗ



Σημερα, στους δρομους για το ασφαλιστικο,



μεθαυριο στη δικη που περιμενουμε με ενδιαφερον,

λεπτομερειες εδω: http://www.blogme.gr/wordpress/
υπογραφουμε εδω: http://www.develop4democracy.org/petition/


Γραφει ο Αντωνης Τσιπροπουλος: «Εχουν μείνει 3 μόλις ημέρες για την εκδίκαση της υπόθεσης blogme.gr Οφείλω να ενημερώσω δημόσια κάθε ενδιαφερόμενο για κάποια πράγματα που αφορούν την υπόθεση. (...) η δίκη θα γίνει την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2007 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στο Κτίριο 9, Πρώτο τριμελές πλημμελειοδικείο. (...) σας ενημερώνω ότι η δίκη εχει αριθμό προτεραιότητας 17.»

Η Κωνσταντινα, στο ποστ με τιτλο FUCK OFF ALIENS, γραφει ενα φοβερο επιχειρημα:

«Είναι σαν να ερχόσουν στο ψιλικατζίδικο και να μου έχωνες μήνυση επειδή τα γαριδάκια είναι ανθιυγιεινά. Και να ερχόταν μετά το υγιειονομικό και να μου έκλεινε το μαγαζί για ένα χρόνο, μέχρι να αποφασίσει ο δικαστής. Κι όλα αυτά επειδή το γαριδοεργοστάσιο ήταν πολυεθνική και δεν μπορούσες ούτε τσικ να του κάνεις.»

-->> ολοκληρο το ποστ εδω:
http://xpsilikatzoy.wordpress.com/2007/12/11/0111122007/




το Σαββατο στις 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, η δραση εναντιον της αυξησης του κοστους του ηλεκτρικου ρευματος:
Θα κατεβάσουμε το γενικό για 15 λεπτά...


_______________
ΣΗΜ. η πρωτη φωτο απο το μπλογκ του ΑΝεμου: http://naftilos.blogspot.com/

7 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Και τα δύο θέματα πολύ καυτά. Και στα δύο αξίζει, γιατί μας αφορά απίστευτα.

Oneiros είπε...

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
Η σημερινή πορεία στη Θεσσαλονίκη είχε πολύ κόσμο, αλλά όχι τόσο παλμό όσο θα έπρεπε. Άργησε να ξεκινήσει, έκανε ένα άσχετο κύκλο απο ΥΜΑΘ - Αριστοτέλους - Βαρδάρη - Λαγκαδά και κατέληξε πάλι ΥΜΑΘ χωρίς πολλή όρεξη. Πάντως, παρά τη νωχελικότητα και το κρύο, ήταν ωραία εμπειρία.
Ελπίζω να στηρίξει ο κόσμος μεθαύριο τον Αντώνη, γιατί δε βλέπω πολύ ρεύμα στη μπλογκόσφαιρα μέχρι στιγμής.
Όσο για την απομίμηση blogoακτιβισμού σχετικά με τη ΔΕΗ, don't get me started...

VS είπε...

Θα το διαδώσω όσο μπορώ. Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, με το ρολόι στο χέρι. Προσωπικά, δεν με χαλάει αν κατεβάσω το γενικό και για μισή ώρα.
:)

http://ares-mares-ellinares.blogspot.com/

Rodia είπε...

Παιδια, θα πηξουμε αυτο το μηνα! Δικες, δρασεις, απεργιες, διαδηλωσεις, κλπ κλπ... Εχει και στις 19 απεργια -νομιζω των γιατρων.
(αντε, να ξεμουδιαζουμε και λιγο)

~~ Β.Σελας μη βαζεις το λινκ σου, πολλοι φρικαρουν με κατι τετοια.. οποιος θελει θα σε βρει πατωντας πανω στο νικνεημ σου!:-)
(οπως εκανα και'γω)

Oneiros είπε...

Δεν έχουν όλες οι κινητοποιήσεις την ίδια σημασία, Ροδιά μου, κι ούτε η συμμετοχή μας την ίδια βαρύτητα. Η σημερινή απεργία ήταν πολύ σημαντική για να μετρηθεί η αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά δυστυχώς, εκτός από τους ~100.000 που συμμετείχαν στις πορείες, οι υπόλοιποι Έλληνες κυριολεκτικά δεν πήραν χαμπάρι τίποτα, λόγω της έλλειψης κάλυψης.
Και τι να το κάνω να κατεβάσουν 2.000 άτομα το διακόπτη πρωί Σαββάτου (όταν οι περισσότεροι bloggers κοιμούνται έτσι κι αλλιώς), σε μιά διαμαρτυρία που εκ φύσης το αποτέλεσμά της δε μπορεί να μετρηθεί, όταν ούτε 50 δεν ανέβασαν posts υποστήριξης στον Τσιπρόπουλο, από τους 350 που τον στήριξαν στη σύλληψή του;

Rodia είπε...

Ονειρε, εχω την αισθηση οτι ζουμε μια παραξενη ισορροπια. Ποση αξια/βαρυτητα εχει σημερα το "εξω" απο το σπιτι και το "μεσα" απο το σπιτι. Το "εξω", αν δεν παρουσιαστει/καλυφθει απο τα ΜΜΕ -την τιβι κυριως, οπως γραφεις- μικραινει η αξια του. Οποτε, μενει το "μεσα", που καλυπτεται απο μας εδω.
-->> ειναι κατι σαν αναμετρηση, αυτο που συμβαινει, σε μικρη κλιμακα ακομα.
-->> για τη ΔΕΗ, ειναι μια προσκληση σε δραση και εχει αυτη την αξια, του προσκλητηριου δλδ, ασχετα με την εκταση συμμετοχης και τη δυνατοτητα μετρησης της. Αν θελησει καποιος να το εκμεταλλευτει, θα βρει τροπο να το μετρησει. Ασε που μπορει η ΔΕΗ να ανακοινωνει στο εξης τις αυξησεις του τιμολογιου της σε περιοδους που ειναι επιθυμητη μια αποχη των καταναλωτων!!!
(αν θελαμε να γονατισουμε τη ΔΕΗ, μαλλον το αντιθετο θα εβλεπα: ολες οι συσκευες στο φουλ! Αυτο ομως κοστιζει...)
-->> για την υποθεση Τσιπροπουλου, νομιζω οτι δεν προκειται για αδιαφορια. Σε σταση αναμονης βρισκομαστε, εχοντας -ισως- τη πεποιθηση οτι ο μηνυτης δεν θα εμφανιστει ουτε αυτη τη φορα. Πιθανοτατα να "συρει" τη διαδικασια τοσο ωστε να μη γινει ποτε η εκδικαση της υποθεσης. Νομικα, νομιζω πως μπορει να γινει κατι τετοιο με συνεχεις αναβολες.

Oneiros είπε...

Εγώ πάλι, πιστεύω ότι πρέπει να συμμετέχεις εξίσου και στα "μέσα" και στα "έξω". Καλές οι ανταποκρίσεις από τις συλλογικές ενέργειες, είτε των blogs είτε των ΜΜΕ, αλλά η προσωπική συμμετοχή / παρακολούθηση κάνει όλη τη διαφορά.
Τώρα, όσο για τη ΔΕΗ, και τον τρόπο αυτό των διαμαρτυριών, έχω ισχυρές διαφωνίες, αλλά θα τις αναπτύξω σε ξεχωριστό post για να μην κουράζω. Suffice it to say ότι θα στήριζα την συγκεκριμένη διαμαρτυρία, παρ' ότι θεωρώ το format αναποτελεσματικό, αν προέρχονταν από πραγματικούς bloggers.
Όσο για την υπόθεση blogme, δεν είναι αναμονή αυτό που (δεν) βλέπω αλλά αδιαφορία πιστεύω. Στη μπλογκόσφαιρα, το ενδιαφέρον δείχνεται με τα posts και τα σχόλια, και μέχρι στιγμής είναι πολύ λιγότερα απ' όσα θα περίμενε κι ο πιό απαισιόδοξος. Ελπίζω να διαψευστώ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι και η παρουσία των bloggers στο δικαστήριο θα είναι ελάχιστη.


Metablogging.gr Comments Headline Animator