Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΦΑΚΙΡΗΣ στο bigbang





Σημερα καθηλωθηκα απο το φιλμ του Μπαμπη Μαρκιδη «Ο τελευταιος Φακιρης» που ειδα στο http://bigbang.gr/movDetails.asp?ID=194
Τίτλος: Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΦΑΚΙΡΗΣ
Σκηνοθέτης: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Είδος: Μυθοπλασία
Διάρκεια: 13'

Περίληψη: Ο Αλή Καζάν είναι ο τελευταίος αυθεντικός φακίρης που έχει μείνει σε μας, σε αυτούς τους καιρούς της κοροϊδίας και απατεωνιάς.

-->> Οσο εβλεπα το φοβερο αυτο φιλμακι, το μυαλο μου τριγυριζε στην καθημερινοτητα, ποσο μακρια ή κοντα βρισκεται ο απλος ανθρωπος απο μια παρομοια κατασταση, και σκεφτηκα οτι καθολου σχεδον δεν απεχει η ζωη μας απο τη ζωη αυτου του φακιρη. Εκμεταλλευση, αναγκαστικη εξασκηση σε απιστευτα "νουμερα", καταπιεση των πραγματικων δυνατοτητων και των δεξιοτητων μας, υποταγη στο επιφανειακο, σε "αυτο που θελουν οι αλλοι απο μας", αδυναμια εκφρασης. Μονο ματια που μιλανε βλεπω να κυκλοφορουν στους δρομους της πολης μου. Μονο ματια. Χαμηλωμενα σχεδον παντα, που οταν σηκωνονται να με αντικρυσουν ειναι ιδια με του κατακαημενου Αλή Καζάν. Μονο που εμεις δεν μπορουμε να δραπετευσουμε.

-->> και μετα μιλαμε για Ανθρωπινα Δικαιωματα... Το μονο δικαιωμα που εχουμε στη ζωη, ειναι να φευγουμε απο αυτην. UPDATE: αλλα δεν ξερουμε το κολπο.

-->> Κατα τα αλλα, η ταινια μικρου μηκους "Δύο φορές τώρα" του Μιχάλη Κωνσταντάτου πηρε βραβειο στη Σουηδια.
«Η ταινία «Δύο φορές τώρα», σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κωσταντάτου, απέσπασε το «ifestival Award 2007» του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ είναι ένα από τα λίγα στον κόσμο που εντάσσουν στον προγραμματισμό τους, ήδη από το 2000, ένα on line διαγωνιστικό πρόγραμμα με τίτλο World Wide Web Award. Φέτος διαγωνίστηκαν 9 ταινίες μικρού μήκους και οι διακρίσεις καθορίστηκαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας από τους θεατές που παρακολούθησαν τις ταινίες on line.» γραφει μεταξυ αλλων στο http://bigbang.gr/

Διαβαστε και εδω:
www.zamuc.wordpress.com/
http://www.cinemag.gr/article.asp?catid=10182&tag=7562

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Metablogging.gr Comments Headline Animator