Δευτέρα 5 Μαρτίου 2007

H Cristiania είναι πια παρελθόν, την έφαγε το "σπίτι του πατέρα'



Την Τρίτη, 3 Οκτώβρη 2006, είχα ανεβάσει ένα post με τίτλο Το πείραμα της Christiania, όπου παρουσίαζα στο ΝΑΤΟ τη μαγική αυτή πολιτεία.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, προχτές δλδ, ο ουτοπικός αυτός τόπος κατεδαφίστηκε. Ο γερανός που έρριχνε κάτω και μετέτρεπε σε σωρούς μπάζων τα σπίτια και τα διάφορα δημιουργήματα των κατοίκων της, βάφτηκε σε χρώμα ασημί, ώστε να κρυφτεί η φίρμα της εταιρείας των κατεδαφίσεων για να μη συμβούν απρόοπτα.

Το "σπίτι του πατέρα", που διεκδικούσε δικαστικά το χώρο -τον είχε αγοράσει- κέρδισε τη δίκη τελεσίδικα, έκανε έξωση στους τελευταίους κατοίκους της κι έστειλε τις μπουλντόζες. Σημειολογία; Ο πατέρας νικά στο τέλος, δλδ, ό,τι και να κάνουμε, η συντήρηση κερδίζει την ουτοπία και το όνειρο. Πεσσιμιστικόν..? Μπα... η διαπίστωση δίνει όρεξη (και όραμα) για νέους αγώνες.

Η Christiania θα βρίσκεται πια στη
wikipedia.org αλλά και στις καρδιές των ονειροπόλων...

-----------
ΣΗΜ. παρεμπιπτόντως, η Μικρή Γοργόνα, το αγαλματάκι που στολίζει το λιμάνι της Κοπεγχάγης, βάφτηκε ροζ



2 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Κάποια στιγμή θα γίνονταν και αυτό.
Το Συντηρητικό ρεύμα στην Δανία αυτή την εποχή είναι πολύ ισχυρό.
Το αντίστοιχο κόμμα του ΛΑΟΣ Dansk Folkeparti στην Δανία παίρνει 12-15% και συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού. Αυτό οφείλεται κυρίως στην δυσαρέσκεια που υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αναφορικά με την εντονότερης παρουσία ισλαμιστών τα τελευταία χρόνια στην χώρα. Ο θηλυκός Καρατζαφέρης ονομάζεται Pia Kjærsgaard.

('Νταξ' μωρέ ‘βάψαν την γοργόνα ροζ, σιγά το κατόρθωμα... μια κοντοστούπα είναι...)

An-Lu είπε...

Διαμαρτύρομαι!
Δεν μου πάει το ροζ!
(τσίου!)


Metablogging.gr Comments Headline Animator