Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007

Το Κρυφό Σχολειό της Βλακείας



Η ατάκα είναι του Λάκη Λαζόπουλου από το απόσπασμα της εκπομπής του, που βρήκα στο YouTube, με τη μεσολάβηση του buzz και του SPY
--->>>εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=oDCay1ZFQB4

Μεταξύ των άλλων, είπε ότι "Υπάρχει κόσμος που τα παίρνει σοβαρά αυτά", σχολιάζοντας την παράλειψη των καναλιών να αναφερθούν στη τελευταία δουλειά του Μίκη Θεοδωράκη, το δίσκο που κυκλοφόρησε με τραγούδια του με τη Μαρία Φαραντούρη, ενώ κυκλοφορούν ευρύτατα ανοησίες από κακόφωνους κάθε μεσημέρι στις κουτσομπολίστικες εκπομπές "πληροφόρησης" περί τα "καλλιτεχνικά".

Η κατακλείδα "Τι με ενδιαφέρει;" είναι τραγική στο άκουσμά της, με έκανε να ανατριχιάσω από φρίκη. Γιατί εμένα ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

Το ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ είναι εδώ και ζει ανάμεσά μας και αναπτύσσεται, όλοι φοιτούμε σε αυτό με κίνδυνο να γίνουμε τελικά... φυτά!!!

Ολο και περισσότερος κόσμος κλείνει την Τηλεόραση, αλλά είναι αυτή η πράξη Η ΛΥΣΗ του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ..?

Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. Αλλά, πού να το ξέρουν αυτό τα μηχανάκια της AGB..? Αυτά μετρούν τηλεθέαση υποκουλτούρας και οι διαφημισταράδες που ενισχύουν τα κανάλια με πακτωλούς από ευρά, αυτή λογαριάζουν.

Δεν βάζει ταμπελίτσες η τηλεθέαση, δεν αναφέρει ονομαστικά τους τηλεθεατές που προτιμούν την Αλφα ή τη Βήττα εκπομπή, δεν αναφέρει ονομαστικά ποιος ακριβώς τηλεθεατής βλέπει και προτιμά τις εκπομπές που προβάλλονται στις υψηλές θέσεις.

Το δυστύχημα είναι ότι πληρώνουμε ΟΛΟΙ τα κρατικά κανάλια και, τουλάχιστον από αυτά, μπορούμε και ΠΡΕΠΕΙ να ζητούμε ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ προς ανάπτυξη του Ηθους και της Παιδείας και όχι να ταυτίζονται με το ρεύμα της υποκουλτούρας, το οποίο διαστρεβλώνει και καταβαραθρώνει κάθε έννοια Πολιτισμού.

Φυσικά και δεν προτείνω το διαχωρισμό των τηλεθεατών σε "ποιοτικούς και μη". Απλώς, αρνούμαι την ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ και προτείνω την "επανίδρυση" του καθεστώτος των τηλεοπτικών εκπομπών Τέχνης. Να είναι "πιο κοντά" στο μέσο τηλεθεατή, ώστε να μη τον απομακρύνουν τα βαρύγδουπα ονόματα και τα περίτεχνα στολίδια των στούντιο και των παρουσιαστών.

Χάθηκε μια εκπομπή (ή περισσότερες) που αναφέρεται στην Τέχνη να έχει σπιρτάδα και ζωντάνια; Χάθηκε να την παρουσιάζουν πρόσωπα φρέσκα (ή και μπαγιάτικα, αλλά) χωρίς μπότοξ;

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, σηκωθείτε λίγο από τους καναπέδες, τριγυρίστε μαζί μας, οδηγείστε μας στους χώρους όπου η ψυχή ανατάσσεται, κεντρίστε μας το νου να κατανοούμε και μη τα δίνετε όλα μασημένα. Μπείτε στη Νέα Εποχή Κριτικής Παρουσίασης, κι εμείς θα ακολουθήσουμε.

Οπως πάμε, ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ θα αναπτυχθεί τόσο, που θα φτάσει να γίνει... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ !!!...

Ηδη, ο κ. Λιακόπουλος φροντίζει με σθένος γι αυτή την εξέλιξη. Εισάγει πρωτότυπη εφηρμοσμένη ορολογία -τεριρέμ, κοσμοσφαίρες, Αζαζέλ, Αζαζαρέλ, τέσλα, σκελετός Κενταύρου, σκελετός Γίγαντα στο ΜΕΤΡΟ, Γονίδιο των ΕΛ, κλπ κλπ- επεκτείνει το γνωστικό αντικείμενο του λαού προς σφαίρες μακρινές -Τακλαμακάν, Περού, Πυραμίδες, Κούφια Γη, πλανήτης Αρης, Σείριος, κλπ κλπ. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι η "παιδεία" που προσφέρει δεν είναι δωρεάν. Τι περιμένετε κ.κ. αρμόδιοι του Κράτους; Δώστε του ανθρώπου... μια καλή ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ !!!..


6 σχόλια:

Unknown είπε...

Μόνο τα δημόσια κανάλια πληρώνεις;;;
Για σκέψου καλύτερα...
Ένα μεγάλο μέρος του κόστους των προϊόντωνα που αγοράζεις πρόκειται να αποδωθεί στα κανάλια για την διαφήμιση που εσύ βλέπεις στην TV...

Μήποως τελικά όλα είναι αλληλένδετα;

Rodia είπε...

Το πρόβλημα (γνώμη μου) δεν είναι τόσο οικονομικό, όσο είναι να βρεθεί τρόπος ανάδειξης εκπομπών που να ανεβάζουν τον πήχυ.. να διευρύνουν πραγματικά το γνωστικό αντικείμενο των τηλεθεατών.. να αντιμετωπίζουν με σεβασμό (και όχι σαν ΗΛΙΘΙΟΥΣ) όλους όσοι βλέπουν τηλεόραση..

Να γίνει σύνθημα το "ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ"

Να ανταγωνίζονται τα κανάλια για τη ΠΟΙΟΤΗΤΑ και όχι για τη ΣΑΒΟΥΡΑ

ΟΛΑ είναι αλληλλένδετα Ντάρθυ.. :-)

An-Lu είπε...

Και λίγα λες...εχει ΗΔΗ γίνει Πανεπιστήμιο το σχολείο της βλακείας...τόσο απλά....

Zaphod είπε...

Πιο κάτω από τον πάτο υπάρχει ο απόπατος....τα δικά μας που βρίσκονται άραγε;

pølsemannen είπε...

Κατά βάση το ζητούμενο ΕΙΝΑΙ η αποβλάκωση του κόσμου μέχρι αναισθησίας. Ένας αποβλακωμένος και οικονομικά εξαρτημένος (για το δεύτερο αγωνίζονται σκληρά οι τράπεζες με τα σουπερμαρκετοδάνεια) είναι πολύ εύκολο να χειραγωγηθεί και να εξουσιαστεί.

Κανονικά ο ρόλος της κρατικής τηλεόρασης ΕΙΝΑΙ να έχει εκπομπές "ποιοτικές". (Το βάζω σε εισαγωγικά για να μην προσβληθούν οι θαυμαστές της Κας Μπεζεντάκου. Είμαι politically correct μέχρι αναισθησίας).

Πλην όμως αποδεικνύεται ότι είναι συμφερότερον να χρησιμοποιηθεί ΚΑΙ η κρατική τηλεόραση στο πρότζεκτ της αποβλάκωσης.

Παρόμοιο φαινόμενο υπάρχει και στην Σουηδική κρατική τηλεόραση όπου από την σεζόν 2006-07 κόπηκαν ορισμένα ντοκυμαντέρ για να δείχνουν περισσότερο σκι, ρηάλιτι, τηλεπαιχνίδια και αφιερώματα στα ατέρμονα προκριματικά για το άΖμα που θα εκπροσωπήσηει το Βασίλειον της Σουηδίας στην Γιουρο-Βύζιον.

"Το Κρυφό Σχολειό της Βλακείας" είναι φανερόν και διεθνές.

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Συμφωνώ με τον pølsemannen ότι το πρόβλημα είναι διεθνές και όχι μόνο ελληνικό.

Χρειαζεται αγώνας και μεγάλη προσπάθεια για να αντιληφθούν κάποια τμήματα της κοινωνίας τους κινδύνους που προκύπτουν από την τηλεόραση.

Υπάρχουν πολλά γνωστά σχετικά συνθήματα:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ

ΕΓΧΡΩΜΗ TV - ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΚΤΩ


Metablogging.gr Comments Headline Animator